30-09-12

Herfst in de tuin.

Vandaag was het een mooie herfstdag. Nog niet wat je een Indian Summer kunt noemen maar kom we zullen niet moeilijk doen , we trokken een pullover aan. Het was lekker werken in de tuin. Ik had me voorgenomen om dit najaar een heleboel vaste planten ,die beginnen te woekeren, te scheuren en te halveren. Een werkje dat toch wat tijd vraagt. Maar met zo'n lekker zonnetje was het geen vervelend karwei.
Alle tuinafval heb ik op een hoop gegooid op het terrasje aan het tuinhuis. Ik hoop dat Michel vlug hersteld zal zijn van een ongeval die hij een tijdje geleden heeft gehad en binnenkort komt helpen om de tuin op zijn winters te leggen.Want alleen is het toch te veel voor mij vooral omdat er nog wat bomen een snoeibeurt nodig hebben en de haag wat mag bijgeknipt worden... Maar ondertussen doe ik rustig aan voort. Alleen, zoals vandaag kan het best lang duren, want ik heb me in de tuinzetel in het zonnetje gezet ,hahaha. Heerlijk om de zonnewarmte te voelen en wat te soezen...
Eenmaal de zon verdween achter de nok van het dak was het te fris om stil te zitten en te laat om nog in de tuin bezig te zijn.
Ik had kleine paddenstoeltjes gezien in de tuin en daar wilde ik wel een foto van. Maar die dingetjes waren nog zo klein dat ik languit in het vochtige gras moest liggen. 

Daar kwam ineens een langpotig beest in beeld, die speelde echt met mijn voeten en sprong telkens weg. Maar hij staat er toch een keertje op en dat hij maar buiten blijft want binnen krijgt hij van de mepper.

De tuin staat vol met die piepkleine paddenstoeltjes. Zo zie je dat de herfst is begonnen.

 

paddenstoel.JPG

paddenstoel1.JPG

paddenstoel2.JPG

paddenstoel3.JPG

21:18 Gepost in herfst | Commentaren (20) | Tags: herfst, tuin, paddenstoelen. |

Commentaren

je tuin bereid voor op de winter,ben weer fijn bijgelezen

Gepost door: sloeber | 30-09-12

Reageren op dit commentaar

@Dag Sloeber! Fijn je hier nog eens tegen te komen!

Gepost door: magda | 30-09-12

zo moet het Magda, werken en pauzekes nemen :-)
binnenkort wil ik ook op paddestoeljacht

Gepost door: fotorantje | 30-09-12

Reageren op dit commentaar

@Antje , echt hard werken heb ik niet gedaan ,maar het was zo'n mooi weer dat ik het toch maar deed. En dan de ligzetel in en soezen in de zon! Zoek jij maar wat grotere paddenstoelen hoor .Het is niet aan te raden om in het natte gras op je buik te gaan liggen,hahaha!

Gepost door: magda | 30-09-12

Kijk, dat heb ik nu ook. Ik duik met grootse plannen de tuin in, om binnen de kortste keren op een stoel in het zonnetje te zitten. Vreemd is dat. Ik denk dat het langpotig beest inderdaad een langpootmug is, maar hier bij ons noemen we het een ogentoenaaier, vanwege zijn vermeende chirurgische hebbelijkheid. Er staat werkelijk geen maat op de fantasie van de mensen.

Gepost door: Benjamín | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,wel een leuke naam krijgt dat beest toebedeeld. En je had die moeten zien "rennen".Hij had helemaal niet de allure van een ogentoenaaier. Ik heb me dan maar in de zon gezet om weer droog te worden en om niet meer te zien hoe lang dat gras weeral is. Geen zin om te maaien...

Gepost door: magda | 01-10-12

Meen je dat nu echt? ga jij voor zulke foto's echt languit in het gras liggen? hahahahaa! Ik niet hoor..gewoon op je hurken en je cameraatje ervoor houden en knippen maar..en daarna dan kijken wat erop staat en hoe en eventueel dan nog wat shots maken met de camerastand wat aangepast. Zó gemakkelijk met die digitale cameraatjes! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het lukte me niet gehurkt.Dat paddenstoeltje was zo klein en dat gras in verhouding zo lang. Uiteindelijk ging ik er maar bij liggen, ;-))

Gepost door: magda | 01-10-12

Ja, de paddestoelentijd is er weer,
en jij was er als de kippen bij ;-) Die langpoters zijn er ook weer, zijn wel voorhistorisch met een macrolens .

Gepost door: roy | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Roy,ik laat dat aan jou over om met een macrolens te werken! Daar kan ik niet aan tippen.Ik ben al tevreden met dat fotootje.

Gepost door: magda | 01-10-12

Van het zonnetje genieten, zolang het nog kan Magda, dat is een must. Het werk in de tuin kan nog wel even wachten. Voor een foto op je blog moet je wel iets over hebben hé en zelfs de gruwelijkste langpotige monsters trotseren.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, de tuin zal niet weglopen en het is bijlange nog geen winter hé!! Maar dat langharig monster was wellicht meer bang van mij dan ik van hem . Rennen dat die deed en ik maar voortkruipen.Zie je het al voor je, ;-))

Gepost door: magda | 01-10-12

Goede voormiddag Magda het is wel frisjes buiten he. We hebben met Jeske naar de schan moeten gaan. We zijn juist terug woensdag weten wij uitslag ervan.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Adriën ik duim dat je woensdag een goede uitslag krijgt!!

Gepost door: magda | 01-10-12

hihihi , ik zie het al gebeuren, jij languit in dat vochtige gras, ' in gevecht ' met zo'n 'OGENTOE-ke ! ( grappige naam trouwens van benjamin ... !)

Hier nog geen enkel paddestoeltje gezien ...maar dat komt nog wel ... ;-)

groetjeeeeeeeeeees ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,best dat je me niet zag voortkruipen om dat ogentoe-ke in beeld te krijgen.Ik heb me dan maar in het zonnetje gezet om te drogen,hahaha!

Gepost door: magda | 01-10-12

Magda goede middag...

laten we hopen dat uw hulp Michel vlug genezen is, want zo'n hulp is zeker zeker welkom ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino, ik had hem vandaag aan de lijn.Oef ,hij kan terug werken. Nu nog afspreken .

Gepost door: magda | 01-10-12

plat op de buik Magda..

je hebt er wat voor over...

en in het zonnetje is het fijn om uit te blazen..

groeten

Gepost door: willy | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat gras was te lang en dat paddenstoeltje te klein, dus...plat op de buik en daarna weer droog worden in het zonnetje ;-).

Gepost door: magda | 01-10-12

De commentaren zijn gesloten.