01-10-12

Al fietsend de nieuwe week in

Het zonnetje scheen deze voormiddag en ik nam me voor om na het middageten de fiets te nemen en een tochtje te maken. Toen zoon en kleindochter, die elke maandag komen eten, terug naar hun werk vertrokken waren heb ik de fiets genomen . De zon was wel verdwenen maar het was niet koud. Ik was benieuwd hoever de werken nu staan rond het zwembad Duinenwater. Het plakkaat aan de straat die iedereen de "zes bochten " noemt ( er zijn zes grote bochten in deze lange landelijke straat waar er maar één villa en een boerderij staat), wekte mijn nieuwsgierigheid op. Er mag al een hele tijd geen autoverkeer in. Met de fiets moet dat wel lukken dacht ik. Auto's konden er echt niet door. 

appelboom.JPG

In een kleine weide waar de vroegere eigenares( die nu onteigend is voor het Project Duinenwater) veel fruitbomen had geplant , stond er een appelboom die enorm veel appels droeg en evenveel lagen er op de grond. Toch jammer want deze appeltjes zijn héél lekker voor appelmoes.

schapen.jpg

En naast een tearoom-speeltuin die nu leeg staan, ook al onteigend voor het Project, liepen er dikke wollige schapen rustig te grazen. Vroeger kwamen de kinderen kijken naar de dieren die er in de omringende weiden liepen zoals geitjes, een ezel en vele neerhofdieren. De kreten van spelende kinderen vulden de lucht, nu is het er doodstil.

valkenerf.jpg

Verder kon ik niet fietsen want de weg was onderbroken door werken voor een nieuwe woonwijk. Beter gezegd een uitbreiding van een reeds bestaande woonwijk. Onbegrijpelijk dat er nog hele wijken worden gebouwd daar waar je over de hele gemeente heel veel huizen te koop ziet staan.

duinenwater.jpg 

Ik moest over het wandelpad rond deze vijver fietsen om terug op de normale weg verder te kunnen fietsen. Maar ik ben even op het bruggetje gaan staan van waaruit je een goed zicht hebt op het zwembad tussen de bomen en op de werken rond het zwembad.

bloemenweide.JPG

Een close up (van de foto hierboven) van de bloemvelden die er overal in onze gemeente te vinden zijn. Dat is de inspanning die er geleverd wordt om het bijenbestand weer de hoogte in te krijgen. Het veldje stond er nog heel fleurig bij.

beeldengroep.JPG

Deze beeldengroep werd verwijderd uit het Zegemeer om de wuivende krabben van Panamarenko in de plaats te zetten. Deze beelden staan nu in een verloren hoekje op de parkbegraafplaats te wachten tot ze in het water kunnen gezet worden in de vijver op bovenstaande foto. Eerst werden de beelden niet geplaatst omdat er niet genoeg water was in de vijver, maar nu is er wel water en ze staan er nog altijd niet. Adminstratieve molens malen traag...

Ik sprong nog even binnen in de Carrefour en dan was het huiswaarts fietsen in een zacht regentje!

  

Commentaren

Toen ik onlangs in Knokke aan kwam met de trein zag ik die grote werken. Wat hebben ze daar druk gewerkt sinds ik er de vorige keer was. Toen was er nog niets. Een groot project waar ik je uitleg over wilde vragen. Rosa gaf al enkele détails.
Verder alles goed. Ik" probeer" met mijn blog verder te doen. Ik hoop dat het een beetje lukt.

Gepost door: emmy | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

@Emmy ,het zou nog veel beter zijn als je eens afkwam dan kunnen we daar eens rondwandelen!!

Gepost door: magda | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

Die schaapjes zien er goed gezond uit ! En die appeltjes ook ... :-) ! Weet je, ik vind dat ook zo erg dat men maar blijft bouwen, terwijl er al zo veel leegstand is. Vaak worden er prachtige architecturale woningen tegen de vlakte gegooid, om het zoveelste, zelfde stijl van ( flat) gebouw neer te poten. Neen, dat is fout fout fout ... PS: Hopelijk moeten die beelden niet te lang meer wachten op het water ... 'k duimen ... ;-) !

Gepost door: Klaverke | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, de woningen die er nu gebouwd worden zijn wel mooi ,niet meer van die woonblokken uit e jarne 60 . Maar de hoeveelheid die er in één keer ingeplant worden is niet meer normaal en de prijzen zijn niet bepaald om er het etiket van sociale woningen op te plakken.

Gepost door: magda | 02-10-12

prachtig zeg echt heel mooi vind ik is weer al veel verandert zeg echt leuk daar
groetjes antony

Gepost door: antony | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

@Antony ,het is nog maar het begin ,het zal nog jaren duren eer het Project Duinenwater zal af zijn.

Gepost door: magda | 02-10-12

Hallo Magda, ik kom je een goede dag zeggen, door het goede weer en allerlei beslommeringen had ik niet veel tijd om op de blogs te toeren.
Maandag was hier ook een prachtige dag, zonder regen wel.
We hadden de nieuwe maand met prachtig weer aangevat maar vandaag was het al veel minder en voor de komende dagen ??? Niet veel goeds hé.
Ik wens je nog een gezellige avond toe, groetjes

Gepost door: Chrisje | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, vandaag was het hier nog zonnig maar wel af en toe wat spetters. De voorspellingen zijn niet goed,maar we hopen toch op nog een paar mooie dagen.Voor jou ook nog een gezellige avond!!

Gepost door: magda | 02-10-12

Hey..is mijn reaktie niet doorgekomen? verdikke toch..ze zijn weer bezig bij Skynet hoor..pas maar goed op je postjes magda!
Ik schreef dat ik het zonde vind dat dat kunstwerk daar zo staat te staan ..hopelijk zetten ze het nu vlug in die vijver waar het tot zijn recht kan komen!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha Mizzy, ik sla alles regelmatig op tegenwoordig en zelfs neem ik al een kopie voor ik opsla,ppppfff!
Ik liep even op de parkbegraafplaats rond en toen zag ik in een verloren plekje die beeldengroep staan.Ik vind dat erg want zo komt er zeker schade aan de installatie want die beleelden vormen ook een fontein.Ik vind het zelfs een gebrek aan respect voor de kunstenaar die deze beelden heeft gemaakt.Kun je het voorstellen ergens in een hoekje op een kerkhof hebben ze die mooie beelden gezet.

Gepost door: magda | 02-10-12

t is heerlijk herfstweer Magda, ideaal voor fietstochtjes

Gepost door: fotorantje | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

@Antje,vandaag heb ik gepoetst en gepoetst...

Gepost door: magda | 02-10-12

De commentaren zijn gesloten.