11-10-12

Mijn brievenbus...

brievenbus.jpg...wordt regelmatig gevuld de laatste weken. De normale postbedeling is twee maal per dag. Vroeg in de morgen de krant en later in de voormiddag de brieven en  reclame bedeeld door de post. Dan krijgen we eenmaal in de week nog een pak reclameblaadjes bedeeld door een privaatfirma.
Maar met de komende verkiezingen in het vooruitzicht vind ik de hele dag door verkiezingsfoldertjes in de bus. De meeste belanden onmiddellijk in de papierbak. Ik hoef het niet te lezen want ik weet al dat ze allemaal  ons leven aangenamer gaan maken. Dat wordt toch beloofd... 

Deze keer zijn er niet zoveel aanplakborden te vinden in de gemeente en ook in de voortuintjes zie je minder plakkaten met foto's van de kandidaten voor wie je kunt stemmen.
Maar deze keer heb ik al een grote hoop kleine en grote folders en fotootjes uit mijn brievenbus gehaald. Origineel zijn ze niet, maar er is één constante: Veel folders tonen foto's en luchtfoto's van onze gemeente.

brievenbus muis.jpgGezien ik oude prentkaarten van onze gemeente verzamel, kan ik nu een verzameling aanleggen van een hele reeks luchtfoto's. Een paar keer per dag ga ik in de brievenbus kijken of er  weer een foldertje met een luchtfoto in de bus ligt. Maar ik denk dat de reeks foto's opgebruikt zijn . Ik vond vandaag wel folders met luchtfoto's maar ze lijken verdacht veel op eerder luchtfoto's die ik in de brievenbus vond. Ik denk dat ze door alle partijen gebruikt worden...

Morgen nog een dag hollen naar de brievenbus in de hoop nog een niet eerder gekregen luchtfoto te vinden. Vanaf volgende week zullen er weer spinnenwebben in mijn brievenbus te vinden zijn.

 

Commentaren

je kan er de vloer mee bekleden Magda
hier gaan ze rechtstreeks de papierbak in
gelukkig is het na zondag gedaan :-)

Gepost door: fotorantje | 11-10-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, het is werkelijk overdreven! En dan zeggen ze maar steeds dat er bezuinigd moet worden. Die politiekers doen het zelf niet ofwel rekenen ze het aan ons door... Behalve voor die foto ;-) vliegt alles ongelezen in de papierbak!

Gepost door: magda | 11-10-12

Ze leggen wel wat kilometerkes af nu om hun folderkes te bussen, maar of het veel zal helpen ? want ik denk dat ze overal direkt bij het papier liggen.

Gepost door: liliane | 11-10-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik vind het maar een dwaas gedoe en al helemaal als ze nog eens aan je deur bellen. Maar de een wil niet achter te blijven bij de ander.De papierbak is al goed gevuld ;-)

Gepost door: magda | 12-10-12

Vanaf volgende week zal het normale weer in de brievenbus te vinden zijn: reclamefolders en rekeningen :-)

Gepost door: bea | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

@Bea , en die rekeningen moet je beslist niet in de papierbak gooien,w!l je geen moeilijkheden krijgen!

Gepost door: magda | 12-10-12

Magda, het is een gouden tijd voor de drukkers die al die foldertjes moeten drukken.
Ik hoop maar dat de spinnetjes volgende week jouw briefgeheim niet schenden. Als jouw enveloppen al zijn open gemaakt dan weet je wie dat gedaan heeft.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, dan heeft er tenminste toch iemand iets aan verdiend. En die spinnenwebben die strelen me elke dag in het gezicht als ik de post uit de brievenbus ga halen. Ah ,dat is misschien de reden dat ze aan me blijven hangen,ze willen vlug in de brievenbus geraken.

Gepost door: magda | 12-10-12

Mijn moeder verzamelde altijd alle foto's , vooral oude, van Dordrecht. :-)
Maar bij ons worden er niet zoveel van die verkiezingsfoldertjes verspreid hoor..gelukkig!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy,de heemkring verkoopt via de scholen kalenders en al jaren na elkaar staan er oude foto's op ,ook is er op FB een pagina waar iedereen van onze gemeente oude foto's kan op posten. Je staat telkens verbaasd te kijken hoe alles is veranderd in de loop der jaren.
Maar luchtfoto's zijn nieuw en het is leuk om je eigen gemeente vanuit de lucht te bekijken. Ik vind het wel een stunt om die nu te gebruiken als verkiezingsreclame. En gelukkig zitten er veel foto's tussen zonder een kandidaat- voor- de-verkiezing op. Dus gebeurt er hier veel knip- en plakwerk.

Gepost door: magda | 12-10-12

Ik woon in het hol van Pluto en de bedelers van reclame en verkiezingsdrukwerk vinden het niet de moeite waard om tot bij mijn brievenbus te komen. Daardoor weet ik niet voor wie ik wil of zal stemmen.

Gepost door: Benjamín | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik geloof je niet, je mag dan in het hol van Pluto wonen en gespaard blijven van reclame,maar je kunt toch nog goed geinformeerd zijn voor wie je wil stemmen via de TV of de krant. Of leef je als een kluizenaar ? ;-))

Gepost door: magda | 12-10-12

bijzonder veel verkiezingsfolders Magda...

voor mij van het goede te veel

Fijne avond

Gepost door: willy | 12-10-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, deze keer is het opvallend dat ze allemaal met kleine folders en kaartjes met hun foto op rondlopen. Niks origineels ,behalve die jonge gast die een eenmans lijst heeft en al is het ludiek ,hij kan echt wel roet in het eten gooien.

Gepost door: magda | 12-10-12

Mijn meme heeft alle folders vd verkiezingen bijgehouden en gewogen: 1,5 kilogram papier. Zou dat goed zijn voor't milieu?

Gepost door: Madrina | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

@ Madrina, ik ben ervan overtuigd dat het een dikke anderhalf kilo was en goed voor het milieu is dat zeker niet. De folders zijn hier direct in de papierbak beland.Het lezen niet waard al die prietpraat.

Gepost door: magda | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.