15-10-12

ziekenhuis

ziekenhuis.jpg

Kon. Elisabethziekenhuis in Blankenberge.( voor- en achterkant)

Vandaag werd opa overgebracht naar Blankenberge waar vanaf morgen aan zijn revalidatie zal gewerkt worden. In het gebouw rechts ligt hij ergens op de derde verdieping. Voor hem was het een erg vermoeiende dag . Toen ik in de voormiddag zijn valies ging pakken zat hij al opgekleed in de zetel. Pas om 15 uur in de namiddag werd hij per ambulance overgebracht! Al die uren wachten en geen dutje meer doen!
Hij belde op toen hij ginder in zijn kamer kwam en dan ben ik naar Blankenberge gereden . Zijn verblijf voor tenminste veertiendagen is comfortabeler dan in het eerste ziekenhuis en het personeel op deze afdeling behandelt hen niet enkel als zieke mensen ,maar mensen die door omstandigheden even hulp nodig hebben. Ik hoop dat opa binnenkort niet meer strompelend loopt met een rekje...

Zelf voel ik me deze avond " uitgewrongen"  .Ik had een tijdje terug een afspraak gemaakt bij de tandarts en dat was uitgerekend vandaag. Ik kon niet voorzien dat opa juist vandaag moest "verhuizen". Het was dus  rennen om de valies in het ziekenhuis te maken , op tijd te zijn bij de tandarts, op tijd thuis te zijn want de zoon en de kleindochter kwamen eten( zoals elke maandag) en dan terug naar het ziekenhuis met nog wat gerief voor opa in Blankenberge..
Het wordt dus vroeg slapen  om er morgen terug tegenaan te gaan.

garfield8.gif

 

21:38 Gepost in familie | Commentaren (29) | Tags: ziekenhuis, opa |

Commentaren

dat lijkt me een goede plaats nu voor opa
wel wat verder voor jou natuurlijk
groot gelijk dat je vroeg onder de wol kruipt want constant zo weg en weer naar het ziekenhuis en vanalles regelen dat vermoeid je

Gepost door: fotorantje | 15-10-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,het kruipt echt niet in je kleren . Iedereen meent het goed en er wordt dikwijls gebeld om nieuws. Dan moet je telkens hetzelfde vertellen... Opa zegt wel je moet niet elke dag komen ,maar je weet van jezelf dat je dat toch doet. De kinderen moeten werken en je verlangt van hen niet dat ze elke dag langskomen. En bezoek krijgen breekt toch de lange dagen.

Gepost door: magda | 16-10-12

ja Magda, zo deed ik het ook toen mijn moeder in het ziekenhuis was, elke namiddag naar daar gaan want het zijn lange dagen voor wie daar ligt
heel herkenbaar, als je dan s avonds thuiskomt al de telefoontjes, telkens hetzelfde vertellen
heel vermoeiend is dat allemaal, maar nog altijd beter dat je dit kan doen voor hen dan dat je daar zelf moet liggen

Gepost door: fotorantje | 16-10-12

Mja..wat an schrijft schreef ik al eerder, maar je ontkende dat toen. Ik vraag me af of je je niet groter hield dan je je voelde toen..want ik tel nog een flink aantal jaartjes minder dan jij en was toen vriendlief met die longontsteking in het ziekenhuis lag toch wel heel erg vermoeid alle dagen.Oppassen hoor magda dat je het niet overdóet..soms moeten mensen dan eens wat minder op jou rekenen hè..je kunt niet álles!
Ik wens opa een goede revalidatie toe en hoop ook dat ie spoedig weer wat beter uit de voeten zal kunnen.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 15-10-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, nu is opa daar op zijn plaats. Hij was er al vroeger moeten heen gaan. Maar ja ieder moet een deel van de koek krijgen.
Ja het is vermoeiender dan ik dacht maar dat komt ook een beetje door de tegenstrijdige berichten die ik opving in het ziekenhuis. De huisdokter is gaan informeren en behalve de operatie die goed is verlopen ,is zijn toestand niet onrustwekkend als je weet dat zijn gezondheid niet zo denderend is.

Gepost door: magda | 16-10-12

Dus het liedje van Herman van Veen" opzij opzij opzij we hebben nu geen tijd, we moeten lopen, vliegen, rennen, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan. :-)

Gepost door: liliane | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,hahaha ,ik zal die plaat maar stop zetten!!

Gepost door: magda | 16-10-12

Dat opa zijn revalidatie vlot mag verlopen. En jij Magda, denk ook maar een beetje aan jezelf. Sterke bomen breken ook.... Verzorg je en hou je goed!

Gepost door: bea | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik zal er aan denken. De huisdokter heeft me gerustgesteld wat de algemene toestand van opa betreft.Dat scheelt ook al een pak minder bezorgdheid.

Gepost door: magda | 16-10-12

Doe het vooral rustig aan! Zulke toestanden en dat van hot naar her lopen kunnen je slopen zonder dat je daar erg in hebt. Ik hoop dat alles spoedig weer in de oude plooi valt.

Gepost door: Benjamín | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@ Benjamin ,zo is het ,je hebt er geen erg in en ik ben al een bedrijvig beestje ,maar ik let er wel op dat ik rust genoeg heb. Om eerlijk te zijn ik geniet van die lange stille avonden ,daarin kom ik het best tot rust , geen TV ,geen telefoon enkel wat lezen en wat pc-en.

Gepost door: magda | 16-10-12

Magda, het zijn hectische dagen voor de partner als er iemand in het ziekenhuis ligt.
Ik wens Opa alvast een voorspoedig herstel toe, daar in Blankenberge. De verpleegstertjes zullen hem daar ook wel in de watten leggen. Maar hopelijk kan hij zo vlug mogelijk terug naar huis.
Hou jullie allebei sterk ! Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Fluwijn jij kan er van meespreken. En het is ons hier overvallen van het ene moment op het andere. Dan valt er ook wel het een en 't ander te regelen.Nu is de revalidatie gestart en opa ziet het echt zitten. De pijnstillers doen ook goed hun werk. Ik geloof dat een barst pijnlijker is dan een breuk!!

Gepost door: magda | 16-10-12

Oeps Magda heb ik iets gemist? Opa in het ziekenhuis? Hopelijk is het nu aan de beterhand en komt alles goed.
Ja uitrusten Magda dat is wat je moet doen. We lopen ons zelf wel eens voorbij en dan krijgen we de klop later.
Groetjes en het beste aan je man.

Gepost door: emmy | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Emmy een trapje niet gezien en in het ijle gestapt en gevallen op zijn heup . Een barst in de heup.De gevolgen zijn zwaar en de revalidatie kan lang duren.
Ik geef hem je groeten en wees gerust ik zal niet in vijfde versnelling lopen!

Gepost door: magda | 16-10-12

wat verder voor jou Magda..

een spoedig herstel voor Opa gewenst en hou je sterk, wat zoiets kruipt in de kleren..

groeten

Gepost door: willy | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@Inderdaad Willy ,zonder veel verkeer 20 minuten rijden ,met veel verkeer ( en dat is meestal ) een dik halfuur. Allemaal nog haalbaar maar anders was het amper 5 minuten rijden De revalidatie is gestart en opa ziet het zitten.Het is een heel ander regime dan in het ziekenhuis hier.Veel menselijker en socialer.

Gepost door: magda | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

Ik hoop dat opa snel revalideert. Het zijn inderdaad hectische tijden als er een familielid in het ziekenhuis verblijft.
Maar neem tijdig ook wat tijd voor jezelf Magda, een rustmoment dat je terug wat kan herstellen van al het geren.
Sterkte en vanharte beterschap voor je man.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje ,dank voor de beterschapswensen! Ja jij kunt het weten wat het betekent een familielid in het ziekenhuis te hebben hé. Het was ook een hectische tijd voor je na het ongeval van je man. Nu maar hopen dat de revalidatie goed verloopt. Rusten pppfff ,gemakkelijker gezegd dan gedaan maar ik ga wel op tijd slapen ;-)

Gepost door: magda | 16-10-12

Magda goede middag...

natuurlijk een voorspoedig herstel voor Opa en hij zal wel met rasse schreden vooruit gaan ! Hij is in goede handen en die mensen kennen hunne stiel ! En ja, dat kruipt niet in uw kleren en een goede rust zal u goed doen ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@ Pepino, opa ziet de revalidatie wel zitten. Hij had het er toch eerst een tijdje moeilijk mee dat hij een trapje niet zag en zo ten val kwam met zo'n zware gevolgen. Dank voor de beterschapswensen!

Gepost door: magda | 16-10-12

geef opa een dikke poot van mij hoor max
en jij op tijd wat rust nemen

Gepost door: sloeber | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, een aaike terug van opa!! En ja ik ga op tijd naar bed en slaap de klok rond!! ;--)

Gepost door: magda | 16-10-12

Reageren op dit commentaar

Dag Magda!

Soms kunnen er dagen bij zijn die echt hectisch zijn he!
Verzorg jezelf maar goed!
Wens je een fijne woensdag
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke ,inderdaad er zijn hectische dagen tussen maar ik denk dat het langzaam aan wat rustiger gaat worden. De kinderen zijn zo bekommerd geweest en nu ze zien dat het langzaam beter gaat worden zij ook rustiger. En wordt het voor mij ook rustiger ;-))

Gepost door: magda | 17-10-12

Veel beterschap aan Opa ! En jij,

jullie ...

hou je haaks hé !!!!


((( KNUF )))

Gepost door: Klaverke | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, zal ik doen hoor!!

Gepost door: magda | 17-10-12

Oei, ik lees van het meest recente bericht naar achter. Heeft opa iets voor? Hopelijk gaat het snel beter met hem. En jezelf ook niet vergeten hoor, want zorg dragen voor iemand anders is mooi, maar je moet ook voor jezelf zorgen hé.

Gepost door: Madrina | 17-10-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, ja als je verder gaat lezen ga je zien dat opa een stapje in het ijle deed (had een afstapje niet gezien), viel en een barst in zijn heup eraan overhield. Er is al een dikke week voorbij en nu neem ik echt wel de nodige rust .

Gepost door: magda | 17-10-12

De commentaren zijn gesloten.