19-10-12

paarden

 

paarden1.JPG

paarden2.JPG

paardje.JPG

paarden3.JPG

stro.JPG

landbouwmachine.JPG


Het was vandaag zonnig en zelfs warm voor de tijd van het jaar. Dat deed me terugdenken aan de dag dat ik om aardappelen ging .  Ik mocht mee naar de grote schuur want in het boerderijwinkeltje gelegen in een kleinere schuur, waren er niet meer genoeg aardappelen in voorraad. De grote schuurdeur werd opengeschoven en daar lagen hopen aardappelen te wachten op kopers. De boerin was haastig want het sluitingsuur naderde. Ik durfde geen foto's nemen.
Toen de schuurdeur weer dichtgeschoven was en zij vlug terug naar haar winkeltje liep , stapte ik niet meteen in de auto maar liep op het grote erf wat rond. De zon stond laag en alles baadde in een getemperd licht met lange schaduwen. Het had de hele voormiddag hard geregend en in de namiddag was de zon doorgebroken. Je merkte dit aan de slijkerige grond in de weide naast het erf. 

Er liepen paarden in de weide en toen ze me zagen kwamen ze naar me toegewandeld. Ik had juist de hooiwagen gefotografeerd en een grote eg. Het hele erf stond vol machines . Vreemd dat die allemaal buiten stonden. Wellicht moest het opbergen voor de winter nog beginnen. Ik vergat er foto's van te maken . Mijn aandacht ging teveel naar de sierlijke paarden. Het witte paard liet zich gewillig aaien . Ze wandelden daarna terug weg. Verwachtten ze misschien een snoepje van me? 
Je kunt op deze boerderij ook logeren. 'k Zou het best nog eens willen beleven zoals ik het in mijn kindertijd heb beleefd op de boerderij bij tante Regina en nonkel
Clement.

20:00 Gepost in herinneringen | Commentaren (13) | Tags: boerderij, herinneringen |

Commentaren

Gewoon eens doen Magda!

Gepost door: ms | 19-10-12

Reageren op dit commentaar

@Mske ,maar dan toch liever in een andere streek. Ik ken het hier allemaal te goed.

Gepost door: magda | 19-10-12

Het zou er nu waarschijnlijk wel iets comfortabeler aan toe gaan, toch eens doen ;-)

Gepost door: bea | 19-10-12

Reageren op dit commentaar

@Bea ,dat zal wel want het is al zoooo lang geleden en er was daar toen geen stromend water en de verlichting gebeurde met butaangas en een gaspeertje !!

Gepost door: magda | 19-10-12

ach wat een knappe paarden, ze kwamen je goeie dag zeggen

Gepost door: fotorantje | 19-10-12

Reageren op dit commentaar

@Antje ,toen die paarden zo dichtbij kwamen heb ik aan jou gedacht...niet dat je op een paard lijkt,hahahaha...maar je zou nogal plaatjes geschoten hebben van die mooie beestjes!

Gepost door: magda | 19-10-12

haha, nee, jammer genoeg ben ik niet zo elegant :-)

Gepost door: fotorantje | 20-10-12

Zo vind ik paarden wel aardig..in de wei..achter een hek..maar niet té dichtbij want dan word ik er een beetje bang van. Ze zijn zó groot! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-10-12

Reageren op dit commentaar

@ Mizzy ,ze zijn groot maar niet bedreigend als je zelf rustig blijft. Een paard voelt aan of je nerveus of angstig bent en dan reageert ze ook schichtig.groetjes en een fijn wandelweekend!

Gepost door: magda | 20-10-12

Reageren op dit commentaar

Waauw Magda ! Die vierde foto van dat witte paard, PRACHTIG ! Ze mogen er allemaal wel zijn , natuurlijk, maar die éne SPRINGT er uit ... :-)


Fijn weekend ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 20-10-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke,nog een beetje en ze at mijn nikonnetje op ,hahaha!Ze snoof en schudde met haar hoofd en dan gingen de/neusgaten wijdopen . Grappig en met een aaike over haar hoofd was ze gelukkig .

Gepost door: magda | 20-10-12

Prachtige foto's Magda.Ik val voor de paardenfoto's.Ben hier al een paar dagen op stap geweest en ook al eens uitgeregend maar het is hier momenteel prachtig net of men heeft het vuur aangestoken in de zon.Morgen en dinsdag zou nog een mooie dag worden.Geniet er van Magda.Groeten uit Lier
Marylou

Gepost door: Marylou | 21-10-12

Reageren op dit commentaar

@Marylou, wanneer jij dat zegt dan geloof ik het. Jij maakt zo'n wondermooie foto's . Ik kijk allang naar je blog maar zal meer commentaar geven in het vervolg!
Met het weer hebben we hier geen geluk. Alle dagen grijs weer terwijl het verderop in Belgie zonnig is. Grijs vandaag en gisteren af en toe regen.Ik heb in de tuin gewerkt met een regenjasje aan !Het was wel niet koud .

Gepost door: magda | 22-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.