25-10-12

poezennieuws

 

Ik hou van poezen en dat zal jullie niet verwonderen na al de keren dat ik er hier over vertel. Deze avond toen ik thuis kwam zat de grijze poes me al op te wachten . Ik heb hem Streepje gedoopt. Ik weet niet waar hij vandaan komt maar elke avond stapt hij het af. 's Morgens als ik de rolluik optrek zit hij al te wachten en zijn goeie morgen is een klagelijke miauw. In het begin was het altijd grommen , dus ben ik al blij met die korte miauw. Hoewel hij elke dag komt  kan ik Streepje nog altijd niet strelen. Ik steek één vinger uit en daar wrijft hij zijn snuit tegen en soms kan ik hem eventjes over zijn snoet wrijven. Daarna blijft hij de hele dag rondhangen in de tuin.
Ik vind het ontroerend hoe die poes elke dag zit te wachten tot ik thuis kom. Vandaag zat hij zo mooi in het gras en doet alsof hij me niet ziet. Hij komt dan voorzichtig tot de achterdeur , maar het zal wel meer voor zijn etensbak zijn dan voor mij ;-))

streepje.JPG

Buurtje kwam deze avond langs met een mandje met eieren. Zij had terug kippetjes en het zou buurtje niet zijn maar die kippetjes had ze uit een legbatterij gehaald om hen bij haar een vrije uitloop te geven. Ze waren half kaal gepikt toen ze bij haar kwamen en nu zijn het terug mooie kippen.
Ze kwam ook vertellen dat we ons geen zorgen moeten maken hoe het met Frosti is ,hun zwarte kater. Ze hadden hem weggedaan omdat hij voortdurend hun andere poes aanviel .Tja Pluche,de jongere poes, was lang na Frosti bij hen gekomen en werd niet geaccepteerd. Wij hadden de zwarte kater wel willen bij ons nemen maar dat leek niet haalbaar want we wonen naast elkaar en hij had een huis en een thuis want hij liep over en weer.
Hij verblijft nu in een gezin met drie kinderen en één van die kinderen volgt hij overal. Een hele opluchting  dat hij het goed stelt want we hadden ons gehecht aan die zwarte poes die steeds rond ons kwam flemen. Vooral opa was er dol op . Lief van buurtje dat ze het ons kwam vertellen.

359551255[1].jpg

22:18 Gepost in dieren | Commentaren (24) | Tags: poezen, frosti, streepje, buurtje |

Commentaren

Mijn zoon heeft ook van vandaag een nieuw poes(zijn vorige is gestorven) , een ros met wit katinneke van 18 maand dat ook ergens weg moest. Het beestje mocht niet uit de keuken want mevrouw kon niet tegen het haar. Ik post morgen een foto op mijn blog.

Gepost door: liliane | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, de poes zal het nu stukken beter hebben bij je zoon!

Gepost door: magda | 26-10-12

Ik snap niet goed waarom de oudere poes weg moest voor de nieuwe. Of versta ik iets verkeerd?

Gepost door: ms | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Mske, eigenlijk is het een egoistisch verhaal en de buurtjes losten het op met de poes naar het asiel te brengen.
Frosti was de poes van hun dochter. Maar die dochter kocht een huis en ging natuurlijk in haar huis gaan wonen. Ze wilde Frosti niet meenemen omdat ze dacht dat die niet zou wennen hele dagen alleen thuis. Ze werkt en komt pas 's avonds thuis.
Tot daar geen probleem want Frosti was altijd bij ons als de buurtjes op reis gingen of naar hun tweede verlbijf. Nu had dat kind het lumineuze idee om haar moeder nog een poes te geven. Zo had Frosti gezelschap . Maar Frosti aanvaardde die poes niet en viel Pluche altijd aan en beet en krabte het. Pluche is een kleine poes en een tengere. Tot daar nog altijd geen problemen want buurtjes namen die poes in een mand mee als ze naar hun tweede verblijf gingen.
Maar ...ze gingen voor drie weken naar Frankrijk en konden Pluche niet meenemen en die twee poezen alleen thuis laten was geen optie. Wij wilden er wel voor zorgen dat was geen probleem en de dochter zou af en toe langskomen. Maar ze vreesden voor het leven van Pluche en de oplossing was ...het asiel voor Frosti.
De dochter was zo geschrokken van de actie die haar ouders ondernamen ( ook haar eigen schuld want ze hadden haar al dikwijls verwittigd dat ze haar poes moest meenemen)dat ze de andere dag Frosti is gaan ophalen en een goede thuis heeft gevonden voor hem. Eind goed al goed, hoewel we die poes nog altijd missen.

Gepost door: magda | 26-10-12

Net als de commentator hierboven begrijp ik niet waarom Frosti moest wijken voor Pluche. Telde zijn anciënniteit niet mee dan?

Gepost door: Benjamín | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, wil je lief zijn en het verhaal hierboven lezen? Dank voor je welwillendheid!!

Gepost door: magda | 26-10-12

Ik raak nooit meer onbekende poezen aan.Ene streelde ik ook ooit van verre met een vinger. Wel ja, lap, drie vlooienbeten. Kom ik bij mensen die hun beesten niet ontvlooien, heb ik meteen prijs!

Gepost door: speranza | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Speranza, hoe gaat het met je?Ja en dat kan pijnlijk zijn.Mijn schoonzus heeft zelfs een dokter moeten raadplegen want haar hele been was ontstoken door vloeienbeten. De ene mens kan er tegen en de andere blijkbaar niet.

Gepost door: magda | 26-10-12

zolang ze het goed stellen hé Magda
en zwartje heeft z'n speelvriendje gevonden als hij steeds een van die kindjes achtervolgt

Gepost door: fotorantje | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, het is een troost als je weet dat het beestje het goed stelt en ik apprecieer het enorm dat buurtje het kwam vertellen.

Gepost door: magda | 26-10-12

Gelukkig is zwartje goed terechtgekomen maar ik begrijp ook niet goed waarom zij plaats moest ruimen. Zo geliefd was ze precies niet bij de buren :-(

Gepost door: bea | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik heb het verhaal uit de doeken gedaan bij Mske. Wil je mijn reactie daar even lezen?

Gepost door: magda | 26-10-12

Dus net zoals bij de grote mensen, de oude hebben afgedaan, en moeten plaats ruimen voor iets nieuws, jammer.
Gelukkig trek jij je deze ietwat verwaarloose katten aan.

Gepost door: roy | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Roy, Frosti is goed terecht gekomen en dat is wat telt voor mij. Ik vertelde het verhaal bij Mske hierboven.En oud was die niet ,ik geloof dat hij drie jaar was.

Ja ik krijg wel eens op mijn donder van opa "jij met je verwaarloosde poezen". Maar als je dan ziet dat die na een tijdje er weer goed uitzien is dat toch plezierig . Stiekem geeft hij ze ook eten hihi!!

Gepost door: magda | 26-10-12

vreemd is dat, een poes wegdoen voor een andere...

Frosti is blijkbaar toch nog goed terecht gekomen..


fijne dag Magda

Gepost door: willy | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja eigenijk niet logisch ,maar ik vertelde het verhaal bij Mske. Wil je het daar eventjes lezen?

Gepost door: magda | 26-10-12

Dag Magda!

Ik deed die poes niet weg hoor! Ze moeten maar leren met elkaar om te gaan!
Ze had bij jouw ook een goed plekje ook al kon ze niet binnen die zorgen er wel voor dat ze ergens een goed nestje hebben om te slapen met hun dikke vacht!
Jij hebt tenminste nog een hart van goud voor de katjes!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, ik zei het eerder al Frosti had een huis en een thuis.Hij liep hier in en uit en 's avonds lag hij bij ons op het tapijt te slapen. Maar eenmaal hij zag dat we naar boven gingen wilde hij per sé naar buiten. Hij had een slaapplaats in het tuinhuis bij de buurtjes.En daar stond ook eten en drinken. Ook het andere poesje kon in het tuinhuis. Als de buren thuis waren dan ging hij naar hen . Die kat had letterlijk twee thuis-en.

Gepost door: magda | 26-10-12

o dat is leuk nieuw ren mooi foto,s zeg echt heerlijk zo
groetjes antony

Gepost door: antony | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Antony, goed gelukt he die foto's. Poezen poseren niet graag en ik ben dan blij dat het lukt.

Gepost door: magda | 26-10-12

tja, die poezen, ze hebben elk hun eigen goede en minder goede 'trekjes'. Ik zou nooit een huisdier kunnen wegdoen ...
Het is wel tof dat buurtje jullie op de hoogte bracht.
Weekend komt eraan en brengt het winteruur mee, weer een jaar voorbij!
Bloggroeten

Gepost door: Chrisje | 26-10-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ik ben altijd blij als het winteruur aanvangt! Ik heb het niet zo begrepen op dat zomeruur!

Het verhaal van die poes schreef ik bij de reactie van Mske!

Gepost door: magda | 26-10-12

Hé, hoe komt mijn kat op jouw foto? De gelijkenis is treffend.

Gepost door: Madrina | 03-12-12

Reageren op dit commentaar

@Madrina, die komt hier dagelijks een bordje eten vragen.Als het jou poes is dan krijgt ze geen eten genoeg van je ,hahaha!

Gepost door: magda | 03-12-12

De commentaren zijn gesloten.