02-11-12

bos en zee

bos.jpg

het bos.jpg

Dinsdag was het in de namiddag mooi weer en toen stelden de kinderen voor om naar het bos te gaan. De voorbije zomer hadden ze in het Koningsbos ( dat niet zò erg groot is ) rondgehold, helling op en helling af. Ze wilden daar nog eens naar toe. Deze keer fietsten we er niet heen want zo af en toe vielen er regendruppels , en je wist maar nooit dat er een fikse regenbui kwam opzetten zoals we er al meer  hadden de laatste tijd.
We reden dus met de auto , parkeerden die aan de rand van het bos en dan was het  wandelen op de glibberige paadjes vol natte bladeren, bijna naar beneden glijden op de hellingen en klauteren om weer boven te geraken...
Cedric deed verwoede pogingen om de paddenstoelen tussen de vele bladeren te fotograferen. Veel soorten waren er niet te bespeuren .

wandeling aan zee.jpg

strand en zee.jpg

Daarna reden we nog even naar de zee. Daar woei een frisse wind , de kinderen genoten van het verlaten strand : geen volk en geen strandkabientjes. Ze stonden verbluft te kijken dat de zee opnieuw zoveel zand had meegenomen. Het is een eeuwig gevecht tussen het strand  en de zee en uiteindelijk wint de zee. Als kind heb ik geweten dat het strand niet op gelijke hoogte lag met de zeedijk maar dat het zand enkel kwam tot de voet van die zeedijk. Enkel daar waar een duinengordel ligt vòòr de zeedijk( richting 't Zwin) ,en waar helmgras en struiken groeien daar blijft het zand liggen.

In een soort nevel zag je de kranen van Zeebrugge en groepjes wandelaars liepen langs de vloedlijn. De kinderen hadden hun naam in het zand geschreven en ook oma kreeg een zandkaartje . Er moest natuurlijk een foto gemaakt worden. Daarna vonden ze het leuk om naar de wandelaars te kijken die nieuwsgierig waren wat er in het zand geschreven stond !

Het strand verlaten en de zee zo rustig met voorbijvarende containerschepen aan de einder, daar hebben we alledrie  van genoten.

 

Update : de vier uur durende operatie is redelijk verlopen deelde de chirurg omstreeks 16.30 uur mee. Het is erg ingrijpend voor het verdere leven van opa en de revalidatie lang ! De ontstane infectie in zijn voet is fataal . In vergelijking is de barst in zijn heup  maar een peulschil .

 

Commentaren

Wat een enorme tegenvaller wat opa overkwam, zo spijtig. Dikke knuffel Magda!
Heel mooi die strandfoto's waarop jullie poseren boven jullie naam, heel tof!

Gepost door: bea | 02-11-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, we hopen dat het goed komt , maar dat zal wel maar voor een gedeelte zijn!
In elk geval deed het deugd om even uit te waaien en de geur van het bos op te snuiven.

Gepost door: magda | 02-11-12

Verdikke toch..zoiets reken je niet op hè, als je voor geheel iets anders in het ziekenhuis belandt! Ik wens opa heel veel beterschap toe en opnieuw een voorspoedig herstel.
Mooie foto's, zowel van het bos als het strand!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 02-11-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, met die infectie erbij is opa nog niet echt aan revalideren toegekomen voor zijn heup. Nu maar hopen dat de dokter de ontstane infectie een beetje kan omkeren. Die namiddag in het bos en aan de zee, kon ik echt wel eens gebruiken!

Gepost door: magda | 02-11-12

Nee..dat dacht ik ook al wel niet..eerst nu die infectie te boven zien te komen hè..mijn duimen staan in positie hoor!
Was goed van jou om eens wat afleiding te gaan zoeken..het kan een mens gemakkelijk teveel worden ook, beetje afleiding is wel eens goed!

Gepost door: mizzD herself | 03-11-12

wat erg !!! veel courage magda,naar wat ik vermoed zier het er niet goed uit voor opa .
grtjs xxx

Gepost door: guusje | 02-11-12

Reageren op dit commentaar

@Guusje de operatie is geslaagd en nu maar hard duimen dat hij zijn tenen kan behouden ,maar daar vrezen we voor...!!

Gepost door: magda | 02-11-12

mooie beelden Magda

wat erg toch voor opa, en jou natuurlijk ook
ik hoop dat door de operatie alles goed mag komen
heel veel goeie moed en sterkte!

Gepost door: fotorantje | 02-11-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, helemaal goed zal het wellicht niet komen ,de dokter heeft nu al flink zijn best gedaan en méér bereikt met deze operatie dan hij zelf hoopte!! Maar wonderen zijn de wereld niet uit en aan die strohalm houden we ons vast . Deze avond was opa al goed bij bewustzijn , na een paar dagen extra op intensief( wegens zijn zwakke gezondheid ) kan hij terug op een gewone kamer.

Gepost door: magda | 02-11-12

Dag Magda!

Aiaiaiaiiiii, dat is geen goed nieuws wat ik hier lees!
Al een geluk dat het is meegevallen die operatie!
Een mens kan toch nogal iets meemaken he?
Ik denk aan jouw en zoals je zelf schrijft de zee heeft deugd gedaan daar kan ik inkomen een beetje uitwaaien en dan de kleinkinderen bij jouw geeft een mens toch een steun en wat verademing he!! Je gedachten eens op iets anders.
Sterkte en wens je nog een fijne avond verder.
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, de kinderen en de kleinkinderen zijn zeker een steun geweest in die onzekere dagen en wat de toekomst brengt moeten we afwachten. Ik hoop voor het beste.Dank voor je lieve woorden van steun!

Gepost door: magda | 03-11-12

Hoop dat het tij voor jullie (en vooral voor Opa na die zware operatie) mag keren ! Veel Beterschap Opa !

Gepost door: Klaverke | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,ik hoop dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan. Het is een opeenstapeling geweest en dat vreet aan je.

Gepost door: magda | 03-11-12

Even uitwaaien aan zee en dan vooral niet bij de pakken neerzitten, maar er het beste van maken. Meer kun je als mens niet doen. Als buitenstaander hebben we natuurlijk makkelijk praten, maar ik ben er zeker van dat deze beproeving jullie niet klein zal krijgen.

Gepost door: Benjamín | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin,ik zit niet vlug bij de pakken neer en ben een nuchter mens ,maar het is de onrust voor wat komen gaat dat het zwaar maakt , de schrik voor een onverwachts telefoontje bij nacht...En ik maak er het beste van ,je zou eens moeten zien wat ik al allemaal uitgespookt heb in mijn huis. Grote schoonmaak heeft er niets aan.Nu opa er niet is kan ik dingen laten herstellen en vernieuwen in huis die door zijn zwakke gezondheid alsmaar werden uitgesteld.

Gepost door: magda | 03-11-12

ai ai hopelijk geneest dit wel goed hé
en zee of bos aan mij hoef je de vraag niet te stellen :)

Gepost door: pascale | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

@Pascale, dat weten we van jou. De zee kan zoveel rust geven hé!!

Gepost door: magda | 03-11-12

Een wandeling in het bos en even uitwaaien aan zee, van zoiets heeft een mens deugd.
Opa heeft toch wel grote tegenslag. Maar dokters doen wonderen tegenwoordig. Hopelijk komt het allemaal toch nog redelijk goed. De moed niet verliezen !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03-11-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,die wandeling deed zeker deugd en deed de onrust ook zakken.Ook de kinderen die onbekommerd rondliepen hielpen er aan mee.Ik had al schrik dat ze de toestand erg zouden aantrekken,want ze zagen hun opa in een plotse extreme toestand ( ik had dit niet kunnen voorzien ,want dan had ik ze niet meegenomen naar het ziekenhuis natuurlijk). Wat de chirurg nu bereikt heeft grenst bijna aan een wonder. Afwachten natuurlijk,hij ligt nog steeds op intensief.

Gepost door: magda | 03-11-12

De commentaren zijn gesloten.