08-11-12

een boete

snelheidsboete.jpg

Ik zou hier graag een reeks vloeken willen neerpennen.
Ik zal het maar beschaafd houden en het binnensmonds doen
grumbel ,grumbel grumbel.

Ik heb een verkeersboete gekregen ..wegens te snel  rijden.
In de bebouwde kom mag je maar 50 km/uur rijden.
Ik geef het toe, ik heb een paar honderd meter 70 km/uur gereden.
Want ik weet pertinent dat ik daarna amper 50 km /uur reed
omdat ik  langs een school reed en daarna kwam ik aan een kruispunt.
En dan te bedenken dat ik op dat ogenblik naar het ziekenhuis reed
Geen enkel excuus moet ik aanhalen, ik weet het.

Een anonieme wagen tussen andere auto's geparkeerd.
Een paar dagen later krijg je een leuk briefje in je brievenbus
om 100 euro te storten op de rekening die je zult aantreffen op de volgende brief.
Die brief ontvang je een paar dagen later,
want ze laten je de tijd om eventueel een bezwaarschrift op te maken.

Ik betwist het niet want die teller zal wel juist zijn .
Ik had met dat geld liever iets anders gedaan
met de komende feestdagen in het vooruitzicht.

boete.JPG

21:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (26) | Tags: auto, boete |

Commentaren

niet leuk Magda, t zijn deugnieten, zich zo verborgen opstellen

Gepost door: fotorantje | 08-11-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, niet leuk om op die manier 100 euro kwijt te spelen. Tja een anonieme wagen tussen andere wagens ,dat valt zeker niet op . Maar toegegeven ik had beter moeten opletten.

Gepost door: magda | 08-11-12

Iedereen doet het weleens op z'n tijd..als het kán dan..want we zijn attent en fatsoenlijk genoeg om het niét te doen waar en wanneer het absoluut niét kan. Maar dat zal hén worst zijn..als ze geld nodig hebben gaan ze op sneaky plaatsen staan waar iedereen weet dat het best wel even iets harder kan en flits! je staat erop en bent de sigaar. Zonde van dat geld ja.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-11-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, je moet dan weten dat ik er op let om niet boven de limiet te gaan in de stad ,maar ja het gebeurt toch . En 50 aanhouden in een grote brede laan is echt moeilijk . Maar zo stiekem tussen een rij geparkeerde auto's staan vind ik ook sneaky. Het is precies of ze je willen betrappen op iets vreselijk ergs.

Gepost door: magda | 08-11-12

ik heb het altijd gezegd....t'is van je collega's dat je het moet hebben....
Ja heb dit jaar ook al prijs gehad, idem in bebouwde kom, je zit zo vlug boven de 50, maar ja...
T'is wel een mooie bijsluiter hahaha
Alé troost je, je bent niet alleen hier in Vlaanderen....

Gepost door: Luc de pompier | 08-11-12

Reageren op dit commentaar

@Luc , ja daar zeg je het van je collega's moet je het hebben en dan nog van een naamgenoot( maar geen familie) die toen hij aankwam een stageperiode bij mij heeft gedaan(ze moesten in alle diensten een tijdje gaan werken),gggrrr ,hahaha!!
't is een troost dat ik niet alleen ben ,maar ook een zure en dure troost!

Gepost door: magda | 08-11-12

Het is mij ook al overkomen, ik reed 61 waar er 50 mocht en dat kostte mij 50 euro. Weggesmeten geld en eigen schuld. Sedertdien let ik dubbel zo goed op. Met dat geld kan je inderdaad wat beters doen. Er zijn natuurlijk omstandigheden waarbij een mens onbewust iets meer gas geeft, als je naar het ziekenhuis moet ben je soms al wat nerveuzer en hou je de teller niet zo in het oog. Spijtig dat dit niet geldt als excuus...met de betalen ben je er van af maar het blijft balen.

Gepost door: bea | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik kijk nu goed uit en als ik nu tegen een paal rijd is het omdat ik teveel op de teller keek en niet op de weg heb gelet ,hahahaha! Ach het is betaald en ik zal beter opletten ,maar die wisselende snelheid die je in één straat mag rijden( en daar was het zo) is meer dan verwarrend.

Gepost door: magda | 09-11-12

Dat is wel sneu die boete, soms vraagt een mens zich toch af met wat zijn we hier in Belgie bezig, met automobieltjes te pesten, zouden ze niet beter hun tijd steken in het pakken van dieven ..., maar ja dat brengt natuurlijk geen geld in de staatskast, nee dat kost geld aan de staatskas.
Soms zijn snelheidscontroles nodig, maar als je het in mijn streek bekijkt, dan staan ze toch maar te flitsen gewoon om mensen te pakken, dan staan ze ergens waar het echt niet gevaarlijk is om een beetje harder te rijden, en daar is het natuurlijk altijd prijs.
Ik heb zelf bij de politie gewerkt, en de flitsjongens zijn niet de schuldige hoor, die doen ook maar hun werk, meestal zitten de politiekers achter de opdracht, want als er eens iemand klaagt dat er te hard gereden wordt in hun straat, dan moet de politie daar gaan staan flitsen, terwijl de hardste klagers soms zelf te snel rijden, maar ja mensen willen geen auto's in hun straat, maar rijden zelf wel in iemand anders hun straat. Spijtig van je geld, groetjes hoor!

Gepost door: Emily | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@Emily ,ik heb zelf bij de politie gewerkt( sociale dienst) dus weet ik ook wel dat die mannen enkel hun werk doen. Maar ze zochten in elk geval een plaatsje uit waar ze er honderden kunnen "pakken" ,het is er op bepaalde uren een drukke weg .En als het hun plan is om er een bepaald aantal op de boek te zetten dan hebben ze die na één uurtje!

Gepost door: magda | 09-11-12

ik ben overtuigd dat er in Belgie geen enkele chauffeur is die nog nooit een boete kreeg, zelfs oude voorzichtige madammekes die eigenlijk meestal te traag rijden: ik ken er! Ik klopte vorige week het record: twee boetes op 1 dag op dezelfde plaats, bij het heenrijden en bij het terugrijden. Op een lange rechte viervaksbaan waar men 90 mag, een klein stukje waar de weg een beetje versmalt mag men maar 70, daar staan ze natuurlijk te flitsen, daarna mag men weer 90. Gelukkig, gelukkig had ik vertraagd en reed ik niet al te rap: twee keer 50 € is samen ook wel 100 :-(
Dan denk ik maar: 't is voor al die keren dat ik te rap reed en niet beboet werd ;°)

Gepost door: oma-moetje | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@Oma moetje ,2 keer op één dag en op dezelfde weg,dat record heb ik nog niet . Er is hier een verbindingsweg van de ene deelgemeente naar de andere dwars door de polders. Je mag er maar 70 rijden. Niemand die zich aan de sneldheidsbeperking houdt.Iedereen rijdt daar wel 90 km/uur Alleen wordt er daar niet geflitst omdat ze teveel in het zicht staan.
Nu het is gebeurd en het is betaald...maar ik had het liever aan iets leukers uitgegeven. :-(

Gepost door: magda | 09-11-12

Dag Magdake!

Erg he, zoveel geld te moeten afgeven voor zoiets doms!
Je kon er zeker iets moois van gekocht hebben
Het gebeurt zonder dat je het weet dat je soms iets te hard rijd, een mens moet meer en meer op zijn killometrik kijken dan op de baan om de gepaste snelheid te houden! Troost u, zolang je zelf niks aan de hand hebt ben je nog tiptop!
Wel in het vervolg aandachtiger zijn he Magdake!!!! Heb dat ook al eens voorgehad en je vloekt met de miljaren en ik kan het me inbeelden hoe het voelt
Zomaar geld weggesmeten, bahhh

Lieve groetjes en een fijne dag toch verder!
Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke , ik ben geen roekeloze chauffeur ,ik hou wel van een beetje snelheid maar dan ook daar waar het kan.Ik reed weer langs deze weg vandaag maar ik heb me niet gewaagd aan meer dan 50 km. Ik was alleen op de weg en het leek of ik aan het voortkruipen was.Zie je het voor je :een grote baan, bijna geen geparkeerde auto's aan weerszijden van de baan en een madammeke die aan 50 per uur voort waggelt,hahaha!
Het is zuur geven in elk geval!

Gepost door: magda | 09-11-12

goede namiddag Magda, ja ik heb ook al zo een boete gehad waar ik kwaat op was. Ja maar moet je daar mee doen betallen met een vuist in uw zak. Ja en met ons pencioentje moeten wij niet zot doen he.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@dag Adriën , het is niet leuk en procederen kost geld,dus kun je maar beter betalen!

Gepost door: magda | 09-11-12

Magda, met 100 euro had je véél lekkere taartjes kunnen kopen bij de bakker. Of een paar mooie schoenen. Of een nieuw sjakoske. Erg hé ? De geniepigaards !
Maar troost je, het is mij ook al overkomen en ik denk dat het iedereen wel eens overkomt.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, een mens maakt zich kwaad om de boete ,maar uiteindelijk ben ik de schuldige !!Ik zal een sjakoske minder kopen en mijn schoenen wat langer dragen ,en een taartje minder eten is dan weer goed voor de lijn,hahaha!

Gepost door: magda | 09-11-12

verdomme dat is pech hebben

Gepost door: sloeber | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@Ja Sloeber, dat kun je wel zeggen. Een pech van 100euro !

Gepost door: magda | 09-11-12

je bent niet alleen Magda..

als je vergissing verkeerd parkeert of iets te snel rijdt, krijg je zo'n brief...

voor serieuze zaken ga je allicht vrijuit...

toch een fijne avond

Gepost door: willy | 09-11-12

Reageren op dit commentaar

@ jaja Willy, dat zei mijn vader ook altijd " stroop je een konijn dan vlieg je de bak in ,maar sla je iemand halfdood dan kun je met een goeie advokaat vrijkomen"

Gepost door: magda | 09-11-12

Ik heb nog nooit een prent gekregen, want ik ben natuurlijk een buitengewoon plichtsgetrouw chauffeur (?!) en ik heb ook altijd een mollenpootje, een klavertjevier en een talisman op zak, plus een amulet rond mijn nek.

Gepost door: Benjamín | 10-11-12

Reageren op dit commentaar

@Benjamin toch , zo bijgelovig ben ik niet dat ik allerlei middeltjes gebruik om "onheil" af te weren. Maar blijkbaar helpt het bij jou ;-))

Gepost door: magda | 10-11-12

Nooit leuk zoietske ... nooit leuk ...

Gepost door: Klaverke | 10-11-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke,niet leuk en seffens een gat in je portemonnee.

Gepost door: magda | 12-11-12

De commentaren zijn gesloten.