04-12-12

Zo werd de draad opgenomen.

tuinwerk.jpg

Het leven stond voor mij een paar weken stil
maar de wereld draaide ondertussen verder.

Om uit de administratieve rompslomp-
die een overlijden met zich meebrengt -te ontsnappen,
heb ik vorige week samen met Dominique  al de bladeren in de tuin

samengeharkt en op de composthoop gegooid.
 Zelfs een miezerig regentje kon ons niet doen stoppen.

zonder elektriek.jpg

Toen we nadien in huis aan het poetsen waren
viel de elektriciteit uit en zaten we 2 1/2 uur

zonder  licht en verwarming . Overal kaarsen aangestoken . 
Dominique dweilde de keuken verder bij het licht van een paar toortslampen
die ik voor haar ophield , wat op de lachspieren werkte bij ons beiden.
Bijna op de tast hebben we dan maar alles opgeruimd
en toen ze weg was ben ik onder een dekentje gekropen en heb een dutje gedaan.
Het was te vroeg om in bed te kruipen en te donker om iets anders te doen.
En gezien we de chauffage de hele namiddag laag hadden gezet
omdat we het anders te warm kregen
was het ook nog erg frisjes in huis.
De oorzaak van die lange elektriciteitspanne is me tot nu toe niet bekend.
Vandaag hebben we echter zonder problemen kunnen poetsen.
Lekker fysisch moe nu en een huis dat ruikt naar boenwas en zeep.

19:08 Gepost in mijmeringen | Commentaren (20) | Tags: verdriet, dood, familie, kinderen |

Commentaren

Magda goede avond...

gelukkig hebt ge nu geen kaars nodig enne...met de mannen van de elektriek valt niet te lachen ! Toen we de laatste keer tijdens de werken bijna een dag zonder stroom zaten, weet ge maar hoe hulpeloos ge voelt . Gelukkig hebben we ook kaarsen en pillampen in huis ! En nog iets !!! Ik heb bij mijn vorige reactie ne kemel geschoten, alhoewel ik omringt....hoho...OMRINGD was door kabouters, die nu juist buiten zijn !
Neen....zo'ne kemel mag niet, met mijn excuses aan de kemel ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

@Pepino , je kemel is aanvaard ;-)) Iedereen kan zich al eens taalkundig vergissen. Je hulpeloos voelen zonder elektriek ,zeg dat wel. Het was al donker en gelukkig was opa zo voorzienig dat er in het hele huis pillampenliggen op batterij maar die je ook zo kan opwinden!! En kaarsen, lucifers en briquets ook in overvloed. Ik heb er ondertussen ook al voor gezorgd dat de petrolkachel ook gebruiksklaar staat in geval het weer gebeurt . 't Was juist zo'n stormachtig weer en dan geen verwarming hebben, je voelt de wind door alle kieren blazen,allé dat fantaseer je erbij,bbrr!!

Gepost door: magda | 04-12-12

Niets beters dan wat fysische arbeid om je gedachten te verzetten, Magda. Blij dat je draad terug hebt opgenomen. Het leven gaat nu eenmaal voort, ook al zal opa nog vaak gemist worden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , de familie zorgt er wel voor dat ik actief blijf : komen eten, naaiwerk doen, bij hen gaan eten ...en zelf ben ik al altijd een bezige bij geweest. Alleen moet ik nu een soort vermoeidheid overwinnen. Ik leef al langer in spanning dan de tijd dat opa nu in het ziekenhuis lag. Zijn gezondheid was al een paar jaar niet goed. Een goeie drie jaar terug is hij door het oog van de naald gekropen en heeft hij in feite drie jaar cadeau gekregen. Die stomme val en daarop de narcose voor de operatie waren de spreekwoordelijke druppel.

Gepost door: magda | 04-12-12

erg toch dat die romslomp van papier er dan nog bijkomt

goed gewerkt Magda!

Gepost door: fotorantje | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik ben al veertiendagen aan het "rondkoersen" met papieren. Sterven is tegenwoordig zeker niet gratis en je moet dan nog bewijzen dat je dood bent ook!!! Ongelooflijk wat ze allemaal vragen. Ik voel het aan als stampen krijgen op je ziel. Alsof je een aasgier bent die er op uit is om van alles en nog wat te profiteren. Eén ding is tegenwoordig positief. Je rekening wordt niet geblokkeerd en je kunt gewoon verder leven:geld afhalen en boodschappen doen.

Gepost door: magda | 04-12-12

Er komt inderdaad een grote papierwinkel op je af ... we hebben het al een paar keer meegemaakt ... onvoorstelbaar wat er allemaal moet ingevuld worden, van hier naar daar en terug ...
Op ons grasveld zijn de bladeren bijna allemaal opgeruimd, het is een flinke hoop daar achter in de weide, we gaan genoeg compost hebben deze keer.
Als de stroom uitvalt, ervaar je hoe kwetsbaar we zijn ... geen licht, geen warmte, geen warm eten ... gelukkig dat je een tijdje gezelschap zo gaat de tijd toch sneller.
Ik wens je een fijne avond verder, groetjes.

Gepost door: Chrisje | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, de bladeren zijn nu allemaal van de bomen gevallen en zo blijft ons grasveld toch redelijk netjes en waaien er ook geen bladeren meer op een hoop aan de voor- of achterdeur .
Het gaat redelijk hoor, de kinderen zijn zelf ook nog erg kwetsbaar en zoeken regelmatig steun bij hun moeder. Dan kunnen we samen over opa spreken,lachen en huilen...dat helpt het verwerkingsproces.

Gepost door: magda | 04-12-12

Pas als er geen electriciteit is, beseffen we pas echt hoe verdomd stil en donker het is. Kaarsen zorgen voor wat licht maar de radio of tv werkt niet....bah. Toen we hier ook eens anderhalf uur zonder electriciteit zaten, reed ik de muren op vanwege de onaangename, verplichte stilte. Anderhalf uur kan lang duren ;-)
Hahaha, wel merde als je juist aan het dweilen bent, gelukkig kon jij bijlichten :-)

Gepost door: bea | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, jij anderhalf uur maar ik hier van tien voor 18 uur tot twintig voor 21 uur. En dat is verdomd lang. En dan is er ook geen enkel geluid in huis: geen frigo die draait , noch het geluid van een aanslaande chauffagebrander en als troost kun je niet eens een koffietje maken! Wel ik heb een tukje gedaan onder een dekentje op de zetel! Normaal werkt de telefoon maar ook dat niet. 't Was een serieuze panne .Tussenin floepte het licht eens aan maar onmiddellijk weer uit .Lugubere stilte ;-)) Met dat dweilen hebben we nog wat afgelachen want ik zei dat ze niet netjes dweilde,woeeeaaahh ,alsof ik dat kon zien !!

Gepost door: magda | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

Van al dat papierwerk, ja..dat zou ik ook als stampen op de ziel ervaren hoor..alsof het allemaal nog niet erg genoeg is..kun je ook nog eens die hele administratieve rompslomp doorworstelen. Hoop dat je daar ook hulp bij had als dat nodig was..ik zou dat alleen niet eens allemaal kunnen vinden denk ik!
En dan valt de stroom ook nog uit..maar eigenlijk, eigenlijk denk ik dan wel aan alle voedsel in de vriezer ( en daar heb ik nog niet eens zoveel van als jij!! :-) ) dat wellicht daarna niet goed meer is, maar een beetje léuk en spannend en back to your roots vind ik zo'n stroomstoring dan ook wel weer hehe. Misschien dat ik daarom zo graag kampeer..hetzelfde idee! :-P En dat dweilen bij het licht van twee zaklampjes..hahaha hilarisch lijkt me! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy,aanvankelijk zijn de kinderen meegegaan naar de notaris ,bank en post (omdat ze daar toch moeten tekenen als erfgenamen). Maar voor de rest doe ik het wel allemaal zelf. Vergeet niet dat ik door mijn vroeger werk op de hoogte ben wat er allemaal moet gebeuren.Ik heb veel mensen op weg moeten helpen. Ik zou het niet willen dat anderen mijn "zaken " regelen .Ik heb liever de touwtjes zelf in handen dan weet ik hoever ik sta.
En die diepvries? Ach die ontdooit niet zo vlug .Je moet wel de deur zoveel als mogelijk dicht laten en dan mag het best een dag duren voor het gevaarlijk wordt voor je etenswaren en als de diepvries goed vol zit zelfs langer.
Dat dweilen was echt wel lachwekkend ! En zo word je echt met je neus op de werkelijkheid gezet. Zo afhankelijk zijn we geworden dat het beangstigend is.In elk geval heb ik de petroleumkachel gebruiksklaar gezet en de kaarsen en lucifers binnen handbereik. Wie weet komen er deze winter nog stroomonderbrekingen.

Gepost door: magda | 05-12-12

Leuk gebracht en bedacht ! Goed van je !

Groetje .... !

PS: Die papierwinkel zouden ze wat makkelijker mogen maken, Het is zo allemaal al druk en erg genoeg. Jij komt er wel Magda ... :-)

Gepost door: Klaverke | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke,het ergste van die papierwinkel is dat je over en weer moet lopen. Het kan nooit in één keer ,er komt altijd nog iets bij. Een voorbeeld: ik heb de begrafeniskosten betaald en ik kan dat aantonen ,maar neen de mutualiteit heeft een stempel nodig op de rekening die de begrafenisondernemer me toestuurde, dat het effectief betaald is!!! Waar zijn we mee bezig zeg!!

Gepost door: magda | 05-12-12

je bent een een bezige bij Magda en dat zal niet veranderen..

zo'n stroomonderbreking geeft aan hoe sterk we van energie afhankelijk zijn..

dweilen bij een zaklamp moet wel een ervaring zijn, maar toch beter dan dweilen met de kraan open ..

fijne dag

Gepost door: willy | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat dweilen bezorgde ons toch een halfuurtje lachen en dat was toch ontspanning !

Hopelijk blijf ik nog lang een bezige bij, goed voor de conditie!

Gepost door: magda | 05-12-12

stapje voor voor stapje verder gaan hé , hoe moeilijk het ook is
lieve knuffel

Gepost door: merel | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

@Merel, we blijven vooruitstappen hoor. Het is niet de processie van Echternach ;-)

Gepost door: magda | 05-12-12

bijna 3 uur zonder elektriek,en dat juist in een donkere periode,
jaren geleden,toen we nog op onze werf woonden,hebben wij ne keer drie dagen zonder stroom gezeten,echt waar! een kraan had de kabel naar de hoofdcabine doorgetrokken,op een vrijdagavond! dus het ganse w.e. gekampeerd, gelukkig was zomer en hebben we drie dagen bbq gedhouden tot de koffie toe werd op de kolen gemaakt :-)
zo zie je maar hoe afhankelijk we geworden zijnvan het comfort
kon niet koken,strijke,wasse,stofzuigen,zelfs geeen warm water om te douchen,maar het is iets waar we nog dikwijls aan terug denken .
:-) grtjs xxx tot gauw ne keer...

Gepost door: guusje | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

@Guusje ,ik mag er niet aan denken dat ik hier drie dagen zonder elektriciteit zou zitten! Dan sloot ik de boel af en trok bij één van de kinderen in!! Je kunt echt niks doen zonder elektriciteit: geen verwarming ,geen warm water, geen warm eten,geen licht.Vroeger konden we nog op de haard wat verwarmen maar die gebruiken we niet meer.En drie dagen geen stroom is ook een ramp voor je diepvries!

Wanneer kom je het eens af??

Gepost door: magda | 05-12-12

De commentaren zijn gesloten.