08-12-12

kerstvoorbereidingen

kerst1.jpg

Gisteren kwam Elsbeth na haar werk langs. De vrijdag stopt ze vroeger.
"Oma ik kom je helpen de kerstspullen van de zolder halen. Dan kun jij de kerstboom versieren nadat ik die in elkaar heb gestoken".
Eerst even wat gezellig koffie gedronken en dan al de dozen met kerstspullen van de zolder gehaald. Toen Elsbeth de kerstboom in elkaar gestoken had heb ik er enkel nog de lichtslingers in gehangen. Ik heb haar dan naar huis gestuurd want het begon weer te vriezen .Ze heeft eerst de ruiten van haar auto moeten ijsvrij maken vooraleer ze kon vertrekken.
Vandaag ben ik begonnen met de boom op te tuigen en wat kerstversieringen aan te brengen in huis. Ver geraakte ik niet want ik kreeg bezoek van een Nederlandse vriendin waarmee ik samen computerles heb gevolgd. We zijn nadien verder in kontakt gebleven. En we hadden héél wat bij te praten.


Ik moet eerlijk zijn ik ben nu doodop . Het gaat prima met mij , maar  ik ben nog niet helemaal de oude... Als je me niet zo regelmatig ziet langskomen ...ik voel me soms te uitgeput.
Ik heb te lang roofbouw gepleegd op mezelf en dit niet enkel die anderhalve maand ziekenhuis , maar de drie jaren na het ziek vallen van opa. Nooit meer gerust , altijd het ergste vrezend...Je voelt het niet , je merkt het niet maar het sluipt je lichaam binnen. Het komt wel goed dat voel ik . Het vraagt alleen wat tijd en rust.

 

kerst.jpg

21:56 Gepost in Kerst | Commentaren (20) | Tags: kerst, kerstboom, versieringen |

Commentaren

Het is mooi geworden Magda. Met hulp van je kleindochter.
Het komt goed Magda, zo is dat ... het vraagt wat tijd en vooral rust heb je nu nodig.
Voor morgen wens ik je een rustige zondag toe.

Gepost door: Chrisje | 08-12-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, inderdaad tijd en rust dat heb ik nu nodig,maar het is niet altijd gemakkelijk als je gewoon bent om bezig te zijn.

Gepost door: magda | 08-12-12

Reageren op dit commentaar

mooie decoratie Magda

en ja drie jaar al die zorgen dat vraagt veel van je weerstand
nu gewoon wat naar je lichaam luisteren en op tijd en stond wat rust dan ben je tegen de zomer weer in form

Gepost door: fotorantje | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, in feite zorgt de winterperiode ervoor dat ik op tijd rust neem. Het is vroeg donker en dan heb je niet echt echt veel zin om nog veel te doen. Tot nu toe heb ik mijn handen vol aan het administratieve deel na een overlijden.

Gepost door: magda | 09-12-12

Mijn boom staat er ook , en geloof me ik moet het ook kalm aan doen en af en toe een sietake doen, vooral als ik weer eens een paar dagen een nachtuiltje ben zoals nu. Nu sluit ik af en zoek men bedstee op :-)

Gepost door: liliane | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dat is ook mijn probleem: ik ga te laat gaan slapen. Overdag gaat het goed maar eenmaal in bed zie je een film passeren in je hoofd...en dan lig je uren wakker. Dat wordt nu langzaam beter.

Gepost door: magda | 09-12-12

De angst die je had om opa is inderdaad nefast voor het lichaam. Je merkt het niet meteen als je in die situatie zit maar nadien krijg je de weerbots. Geef uzelf maar de rust die nodig is, zelfs een bezige bij moet naar bepaalde signalen luisteren ;-)
Heel lief (en gezellig) van je kleindochter om je te helpen met de boom. Dat ineensteken is geen lachertje en ik kan het weten :-)

Gepost door: bea | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Bea , ik heb een héél fijne familie en die doet er alles aan om me op te vangen. In feite rouwen we op die manier allemaal samen. Er wordt veel met elkaar gesproken en dat helpt enorm.
goh Bea, die kleindochter kan er wat van om een kerstboom in elkaar te steken. Een handige meid ,die stak een paar jaar terug een Ikea bed in elkaar alsof ze dat alle dagen deed.Zelf zag ik het helemaal niet zitten met al die schroeven!! En tot heden zakten we nog niet door het bed,hahaha!

Gepost door: magda | 09-12-12

Neem gerust de rust die je nodig hebt, en de tijd ervoor. Leg of zet je op je vertrouwde plekje in de living ,en geniet van al die gezelligheid dat deze nu bij jullie uitstraalt. Het ziet er héél sfeervol uit ! Ook het plekje bij Opa 's foto...

Logische denk ik, dat je na drie jaar bezorgdheid en nu het zware gemis van Opa, er zelf ook lichamelijk gevolgen van hebt.Zoiets valt allemaal niet mee. Hou je goed en luister naar jezelf, dan komt het wel weer goed.

Tot later ... :-)

Gepost door: Klaverke | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Klaverke, kleindochter zag het goed om nu al de boom op te stellen. Zelf zou ik dat nog uitgesteld hebben en nu zit ik gezellig naar al de lichtjes en bloemstukjes en kaarsen te kijken.Het salon is herschikt en zo zijn er minder pijnlijke plaatsjes die me aan opa herinneren. Rusten zit er wel in nu de dagen zo kort zijn .

Gepost door: magda | 09-12-12

Er zal te mijnent geen boom verschijnen. Dat opgeklopte feestgedruis is eigenlijk niet aan mij besteed. Bovendien vind ik het op- en aftuigen zo'n karwei, om van het opbergen van al die spullen nog te zwijgen.

Gepost door: Benjamín | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Maar Benjamin , er is beslist wel iemand die de kerstboom voor jou wil optuigen en nadien afbreken. Die kerstboom symboliseert het licht en in deze donkere dagen is het toch gezellig met brandende kaarsjes ,en bloemstukjes en lichtslingers in de boom.Feestgedruis is niet nodig ,het is alleen erg gezellig in huis.

Gepost door: magda | 09-12-12

Magda goede voor middag, ik ben blij Jeske is weer thuis van gisteren avond. En van middag drinken wij er een glaasje champange op. Onze kerstboom heb ik ook geplaatst met mijn dochter. Maar bij u is het nog veel mooier prachtig. Hopelijk heb je van daag een rustige dag.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Adriën ,iedere kerstboom is mooi want je schept toch sfeer met al de versieringne in de boom en de lichtslingers. Het wordt beslist genieten bij jullie! Sante hé Jeske, een glaasje heb je wel verdiend.

Gepost door: magda | 09-12-12

Ja..dat soort dingen gaan niet in je kouwe kleren zitten..de hele tijd dat onrustige gevoel diep van binnen..dat komt er dan wel op de één of andere manier uit hè.
Zoals de anderen al schrijven..goed luisteren naar je lichaam. Maar als je ongedurig wordt van rustig aan doe je dat gewoon toch wat minder hè..doen waar je je gewoon goed bij voelt, da's altijd het beste..niet elk mens is hetzelfde.
Enorm lief van je kleindochter om te komen helpen met die spullen van zolder halen en de boom!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, doseren is zo moeilijk. Er is zoveel te doen en zeker nog een aantal zaken die niet zo leuk zijn zoals opruimen als je begrijpt wat ik bedoel. Maar beter nu dan daar tijd over te laten gaan.
Ik heb echt geluk met mijn familie .We hadden al een goeie band en dat blijkt nu nog meer dan anders.Ze laten me geen tijd om veel te piekeren ,dat helpt ook niet , en ik moet nu voor mezelf zorgen. Dat zal pas beter gaan als al de administratieve kant na een overlijden zal geregeld zijn.

Gepost door: magda | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

niets kruipt meer in de kleren, als de emoties en de spanningen die dit met zich meebrengen..

en daar krijg je met enige vertraging een zo'n gevoel bij..

het vraagt tijd Magda

en het komt beslist weer goed..

mooi gebaar van Elsbeth niet ?

een knusse zondagavond gewenst

Gepost door: willy | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, dank je wel voor je lieve woorden. Het komt zeker goed , ik vind het enkel wat lastig dat ik geen echte grip heb op mijn leven voor het ogenblik. Het komt wel goed als ik me weer meer uitgerust voel.
Ja ik heb een echt lieve familie die er alles aan doet odat ik niet in enzwart gat zou vallen.Maar ze mogen gerust zijn ,dat laat ik mezelf niet toe!!

Gepost door: magda | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

Magda..ik heb niks aan die Fyra! Ik zou ervoor 'terug' moeten reizen naar Rotterdam Centraal want in tegenstelling tot de oude Intercity Brussel stopt die Fyra niet in Dordrecht of Roosendaal. (dat kost dus tijd en geld extra) Bovendien is ie meer dan twee keer zo duur en scheelt de reistijd misschien wel een half uur, maar dat hoeft voor mij helemaal niet! Je moet bovendien je kaartje reserveren ( anders ben je nog veel duurder uit!) en bent aan een vast uur van reizen gebonden..echt helemaal niet gunstig hoor als je eens een keertje wilt gaan shoppen met vriendinnen in jullie landje!

Gepost door: mizzD | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

Mizzy,oei dat is minder! Er werd zo vol lof gesproken over die trein op het nieuws hier. Wel heb ik gehoord dat de dagelijkse reizigers er niet zo gelukkig mee zijn.Ten eerste voor de prijs en ten tweede wegens minder stopplaatsen. Ze apende Eurostar en Thalys na, denk ik. En dat vast uur van reizen is zeker niet ideaal als je wilt shoppen met vriendinnen ;-))

Gepost door: magda | 09-12-12

De commentaren zijn gesloten.