17-12-12

Kerstkaarten

kerstkaarten.jpg

Ik ben nog nog niet eens klaar met al het schrijfwerk na de begrafens van opa of daar stromen de Kerstwensen al binnen. De eerste Kerstwensen komen elk jaar uit het buitenland. Zij denken wellicht dat Bpost niet vlug werkt . Ik vind het prachtig om Kerstkaarten ( en ook andere kaarten ) te ontvangen want de schrijver of schrijfster heeft op het ogenblik dat de kaart geschreven werd aan mij gedacht. Dat maakt me warm vanbinnen.
Ik heb ondertussen nog wat extra Kerstversieringen aangebracht tegen dat de twee jongens op vakantie komen. Nog wat extra lichtjes, verkleurende kerstmannetjes , huisjes met lichtjes in... en buiten verlichten de kerstslingers in de struiken de oprit.... Kerstmis moet een kleurige en vrolijke tijd worden voor de kleinkinderen...

Nu ga ik mijn adressenboek bovenhalen om Kerstkaartjes te schrijven. De kaartjes had ik een hele tijd geleden al aangekocht en de postzegels ook. Ik was er op tijd bij want  in het postkantoor keken ze op toen ik een hele reeks postzegels vroeg. Eenmaal de feestdagen naderen mag je staan aanschuiven in het postkantoor.

21:35 Gepost in familie, Kerst | Commentaren (25) | Tags: kerst, kleinkinderen, poskaarten |

Commentaren

leuk om kerstkaartjes te krijgen
ik heb er ook al een deel geschreven en die eerste lichting is al op de bus
nu nog de volgende :-)

Gepost door: fotorantje | 17-12-12

Reageren op dit commentaar

@Antje, ze liggen al klaar. Het zal in elk geval leuker zijn dan al het vorige schrijfwerk. Ik krijg nog dagelijks condoleance kaartjes die ik onmiddellijk beantwoord met een herdenkingskaartje. In totaal waren er 350 herdenkingskaartjes. Een 200 op de uitvaart en daarna nog ruim 100 die er eentje toegestuurd kregen...

Gepost door: magda | 17-12-12

De mijne zijn ook de deur uit. maar ik koop geen nieuw kaarten, ik recycleren de kaartjes zo hebben ze een tweede leven ,en goedkoper voor mij :-)

Gepost door: liliane | 17-12-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb een vriendin die dat ook doet en ze maakt er prachtig nieuwe kerst- en nieuwjaarskaarten van. Zo handig ben ik niet ,hihi!

Gepost door: magda | 17-12-12

Denk dat ze verwonderd keken omdat jij er nog kocht, hier in de straat, en vrienden, zenden enke nog wensen met pc of mobieltje.
Ook is het het eerste jaar dan mijn vrouw geen reeks zegels koop, vroeger waren dat er altijd een dertigtal.

Gepost door: roy | 17-12-12

Reageren op dit commentaar

@Roy, ik stuur ook nog kerstmailtjes maar toch vind ik kaartjes leuker en er zijn nog altijd mensen die geen pc hebben. Maar ik ondervind ook dat er tegenwoordig weer meer kaartjes worden gestuurd. Ik bewaar die al jaren allemaal in een album en ik kan je zeggen dat ik al een aardig aantal albums vol heb!!

Gepost door: magda | 17-12-12

mooi dat je nog op die manier stuurt,vind het warmer dan via de pc ,dikke knuf

Gepost door: sloeber | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, vind ik ook veel leuker om een kaartje in de brievenbus te vinden.

Gepost door: magda | 18-12-12

Hier zijn de kerstkaartjes ook al de deur uit. Ik vind het ook leuk om er te ontvangen, kerstkaartjes staan goed bij de rest van de decoratie ;-) Dat is nu eens één van de tradities die al jaren meegaan, ondanks de pc zijn de kerstkaartjes nooit verdwenen. Blijkbaar zijn mijn bekenden even ouderwets als ik op dat gebied :-)

Gepost door: bea | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Bea ik ben blij dat ik ook zo'n "ouderwetse" familie en vriendenkring heb! Als de kaartjes lang genoeg op de kast hebben gestaan of aan een mooi lint hebben gehangen ,stop ik die in een album!

Gepost door: magda | 18-12-12

ik merk dat echte kaartjes meer en meer terug opkomen, zeker bij jonge mensen, de jeugd weet ik niet, maar toch zeker jongere mensen dan ik :-)

sindsdien bewaar ik de kaartjes in een grote blikken kerstdoos waar ooit een grote kerstbuche in zat

Gepost door: fotorantje | 18-12-12

De speciale kerstzegels zijn pas na de 21e november te koop..maar dan koop ik er snel ook! Bij drie velletjes ( zijn 60 zegels) krijg je dan gratis een handige agenda..dat is al járen mijn 'geheugen'! ;-) Ik heb al m'n kaartjes al op de bus gedaan..als je langer wacht hier, komen ze niet meer voor de kerst bij de mensen binnen..de posterijen houden die kaartjes 'vast' zeggen wij altijd..ze verzamelen ze totdat ze er heel veel bij elkaar hebben om te verdelen. Het gaat hier nog steeds om miljoenen kaartjes die verstuurd worden..de ecards hebben de gewone kaartjes met kerst- en nieuwjaarswensen hier nog niet verdreven! En gelukkig maar..het is en blijft leuk om kaartjes te krijgen hè! (ook condoleancekaartjes trouwens..geeft inderdaad een warm gevoel)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik stuur kaartjes naar hen van wie ik het adres ken en anders gaat het via mail. Hier worden de kaartjes vlug besteld. En in eigen omgeving worden er veel rechtstreeks in de bus gestopt. Speciale zegels zijn er al héél vroeg. Ik kocht die toen opa nog leefde.Drie soorten :binnenland,buitenland en buiten Europa ! En dan maar oppassen dat je niet de verkeerde gebruikt.Ze lijken ook zo goed op elkaar! Deze buiten Europa zijn dit jaar bezienswaardigheden in Belgie. Mooie grote zegels.Ik heb de indruk dat er de laatste jaren toch weer meer kerst- en nieuwjaarskaarten verkocht worden. Vooral als je ziet welk groot aanbod ,tegen aannemelijke prijzen, er aangeboden worden.

Gepost door: magda | 18-12-12

Dag Magda!


Amaaaiiiii jullie zijn allemaal zo rap met de kaartjes zeg!!!
Maar het is waar het is korter bij dan ik dacht!
Het gaat vlug rond deze tijd en ik had me alles aangeschaft om zelf kaarten te maken maar heb echt geen tijd gehad om ze te maken en heb me voorgenomen dat ik er volgend jaar optijd aan begin! Dit jaar zullen het nogkerst kaarten zijn die ik nog heb liggen van de vorige jaren toen ik ze gekocht had!
Maar het schilderen van de luiken gaat voor en moet af tegen Kerst of ten laatste Nieuwjaar! Dan ben ik er een jaar aan bezig geweest met mijn beperkingen!!!
Maar ben toch fier dat ik het zelf gedaan heb en er was niemand die zei doe voort het MOET AF ZIJN tegen die tijd!!! al een geluk!!
Wens je nog een fijne en gezellige kaarten schrijf voor vandaag!!

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, tja als je keuzes moet maken begrijp ik wel dat je die luiken eerst af wil. Maar je hebt nog alle tijd om kaartjes te schrijven en ze zelf maken lijkt me toch een heel werk. Ik probeerde het ooit eens maar bracht er niets van terecht ;-)

Gepost door: magda | 18-12-12

De mijne waren eigenlijk te vroeg weg, maar aangezien we weer een poos niet thuis waren, was het of te vroeg of te laat. Dan is mijn keuze rap gemaakt.

Ik koop de speciale kerstzegels niet, inderdaad, wegens het postkantoor. Maar ik heb wel altijd postzegels in doosjes.

;-)

Gepost door: ms | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Mske, het is toch beter te vroeg dan te laat . Maar dit jaar ontving ik er toch echt vroeg. Ach ze wilden me wellicht nog een ruggesteuntje geven en hoe doe je dat dan als de schrijvers zo veraf wonen....
In het postkantoor heb ik al gemerkt dat het rustig is als je op de middag gaat. Ze sluiten pas om 12.30 uur. Ssst niet doorzeggen anders gaat iedeeen over de middag ,hahaha!

Gepost door: magda | 18-12-12

Leuk om te doen, en zeker leuk om ze te krijgen.
Mooie collage Magda.
Fijne dag verder, groetjes

Gepost door: Chrisje | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, jou collages zijn ook altijd supermooi!!Wat ik ook altijd zo leuk vind is dat het aanbod in kerst en nieuwjaarskaarten zo groot is dat je zelden( of toch weinig) een gelijkaardige kaart ontvangt.

Gepost door: magda | 18-12-12

Magda, Je zal er zeker en vast een warme kerst van maken voor de kleinkinderen en je familie. En af en toe jezelf eens verwennen mag ook. Alvast veel plezier met het schrijven van de kaartjes !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik doe zeker mijn best om er een warme en gezellige Kerst van te maken.Dat verdienen mijn kinderen en kleinkinderen zeker na al die moeilijke maanden die we allemaal achter de rug hebben. We hoopten allemaal dat het goed zou komen ,maar wisten in ons hart dat het niet meer kon en het is pas achteraf dat je alles beter begrijpt.

Gepost door: magda | 18-12-12

yep, de kinderen komen Magda..dat is goed nieuws...

veel inspiratie gewenst bij het schrijven vaan de kerstkaartjes, ikzelf ben daar helemaal niet goed in...

knappe collage heb je gemaakt...

fijne avond

Gepost door: willy | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, de kleinkinderen tellen de dagen al af... en oma ook ;-)
Ik maak er wel mijn werk van met het schrijven van de kaartjes. Een leuke bezigheid .

Gepost door: magda | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

Wij hebben deze week ook onze kerstkaarten gekregen. En mijn mama heeft ze net geschreven, maar ik moet morgen aanschuiven in het postkantoor om postzegels te halen. Een eerlijke verdeling :-)

Gepost door: Madrina | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

@hahaha Madrina, een eerlijke verdeling!! Ik schrijf ze liever dan in de rij te staan in het postkantoor !!

Gepost door: magda | 18-12-12

De commentaren zijn gesloten.