19-12-12

samenvegen...

zonsondergang.jpg

 

Ja, je kunt me deze avond samenvegen. Ik ben bekaf. Ik ben al dàaagen bezig om allerlei dokumenten en betalingsbewijzen te verzamelen en te kopiëren ( want  er worden steeds originelen gevraagd) om dan over te maken aan de Notaris. Ik heb soms echt het gevoel dat ik binnenste buiten gekeerd wordt alsof ik iets te verbergen heb.  Daarenboven moeten de drie kinderen om de haverklap ergens wel hun handtekening zetten. Bij de Bank van hetzelfde wat de geldzaken betreft, maar daar waren ze héél behulpzaam en kregen we veel informatie. Je kunt niet geloven hoeveel papier er allemaal aan te pas komt en dat in het computer tijdperk !! De printers doen overuren !!

Deze voormiddag ben ik met een flink pak dokumenten naar de Notaris gestapt waar we alles samen hebben nagekeken. Na de middag nog bij de Bank binnengelopen omdat er een regeling moet getroffen worden met de spaarboekjes voor twee kleinkinderen uitgaande van opa en daar  komen weer een berg papieren en handtekeningen aan te pas... 

Het is ongelooflijk wat er allemaal gevraagd wordt, met eindresultaat dat de overheid in mijn portemonnee zal zitten, zucht. Ze zullen er geen rekening mee houden dat ik daar uren en dagen mee bezig ben geweest. Ik ben administratie gewoon geweest vroeger, en dat hebben ze bij de Notaris en de Bank wel gemerkt. Ik neem nota's en stel pertinente vragen, zorg dat alles in mapjes  steekt om verwarring te vermijden... Ik wil in elk geval grip hebben op alles en wellicht leef ik daar zo in mee dat ik nu echt uitgeput ben... Ik ga nu echt alles even van me afzetten tot na de feestdagen  ...

Rustig genieten  samen met de familie , zoals ik ook genoten heb verleden week van deze mooie zonsondergang

20:29 Gepost in familie | Commentaren (20) | Tags: notaris, bank, familie |

Commentaren

Niet te geloven dat er in dit computertijdperk alles nog in veelvoud op papier dient worden gezet. Laat die papperassen maar even voor wat ze zijn, Magda, en geniet maar lekker met je familie van de eindejaarsdagen.

Gepost door: Fluwijn | 19-12-12

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik geloofde het eerst ook niet maar het is werkelijk zo. Alles wordt uitgeprint en de "klant" krijgt een kopie en het origineel moet getekend worden en teruggegeven. Zelfs je IK wordt in een machientje gestoken en alle gegevens hebben ze op hun pc en toch moet je nog een kopie van de voor en achterkant hebben en zelfs een Eid( Elektronische Ik ). Het gaat zélfs zover dat als er gegevens niet kloppen ze geen dossier kunnen aanmaken. Zo had de man gemist van jaartal bij een geboortedatum. Een hele procedure om dat te wijzigen en dan pas kon hij een dossier aanmaken...ppff. Ik heb al uren versleten bij de Bank. En dat allemaal om spaarboekjes van de kleinkinderen over te zetten. En dan al die volmachten opmaken. Ik moet het nu echt allemaal van me afzetten . Ik stond ermee op en ging ermee slapen.Nu is het tijd om van de kerstperiode te genieten...

Gepost door: magda | 19-12-12

amai Magda wat daar allemaal komt bij kijken, alsof je geen andere dingen aan je hoofd hebt
ik zie mijn moeder dat niet te doen, dus zal dat op mij neerkomen en zelf ben ik daar ook niet fel in
gelukkig bestaan er instanties die helpen hé, k weet dat je voor zo'n dingen ook terecht kunt op de sociale dienst van het stadhuis

geniet nu maar van de eindejaarsdagen en de uitstapjes met de kleinzonen

Gepost door: fotorantje | 19-12-12

Reageren op dit commentaar

@Antje,inderdaad zijn er instanties die je op weg kunnen helpen ,maar uiteindelijk moet je toch zelf de gegevens opzoeken en doorgeven en het enige wat zij doen is de brieven schrijven. Wel dan doe ik dat liever zelf. En het gemeentehuis zou de pensioenkas verwittigen . Ik heb het zelf vlug gedaan want ik merkte dat een Luxemburgs pensioen nog uitbetaald werd voor december.Rap zijn ze dan ook niet. Maar nu leg ik het toch stil tot na nieuwjaar want ik kon het niet meer van me afzetten. zo van ' nog dit en dat niet vergeten en hier nog een kopie van'... Neen nu wordt het genieten en vrijdag haal ik de jongens op en zondag vieren we hier met de hele familie Kerst...

Gepost door: magda | 19-12-12

Genieten zal je zeker met de jongens, en door die papierwinkel geraak je ook wel door :-)

Gepost door: liliane | 19-12-12

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ja daar geraak ik zeker door,maar ik ben nogal voor de vooruit en als je er zelf niet achter zit kan het blijven duren.
Maar nu alles opzij en ik neem "vakantie". De jongens belden al op om toch maar niet te vergeten dat ik hen vrijdag na school moet ophalen!!

Gepost door: magda | 19-12-12

Het zijn toestanden! Hoe kan een mens aan de verwerking van verdriet beginnen als al dat papierwerk zoveel energie opslorpt? Dat zou best anders kunnen en mogen geregeld worden. Best dat je het even van je af zal zetten en alsnog zal genieten van de feestdagen en je familie. De rest komt wel inorde, op die paar dagen zal het niet aankomen.

Gepost door: bea | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

@Bea, in de administratie ligt alles vanaf dit weekend stil tot na Nieuwjaar. Maar het is me toch gelukt om alles binnen te brengen bij de Notaris. HIj belde deze avond nog op voor een vraagje en zei dat ik het goed had gedaan en dat we nu de wettelijke termijn van afhandelen moesten respecteren . Pluim!!!

Gepost door: magda | 20-12-12

ik weet het .... het zou niet mogen, heb het bij mijn broer ook meegemaakt ... je kunt niet een op je gemak rouwen ....

Gepost door: merel | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

@Merel ,dat is waar, ik ben 's avonds te moe om in gedachten te verglijden... maar ondertussen ben ik in de werkelijkheid gegooid en dat is ook goed .

Gepost door: magda | 20-12-12

... en zeggen dat ze eigenlijk alles weten! Bij wijze van spreken voor elke scheet die je laat moet je een vergunning aanvragen, toelating hebben, vermelden, belastingen betalen... Maar neen, alles moet nog op PAPIER staan. We maakten deze week toevallig ook deze opmerking "en dat in het computertijdperk". Bovendien moet je zèlf altijd vlug reageren tewijl je dan wel kan blijven wachten op reactie. En dat komt dan ook nog in een periode van groot verdriet. Goeie moed Magda!

Gepost door: oma-moetje | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

@Oma-moetje,beter kan ik het niet verwoorden.Maar ergens heeft de notaris toch beseft dat ik een inspanning heb gedaan en heeft hij beloofd om alles zo vlug als wettelijk mogelijk af te handelen. Hij belde me zelf deze vooravond nog op. Dat gaf me toch een goed gevoel en nu ga ik zeker veertiendagen niet meer denken aan al die administratie. Zeker niet nu Séastien deze avond nog eens opbelde om zeker te zijn dat ik morgen niet mag vergeten hem en zijn broer na school op te halen..

Gepost door: magda | 20-12-12

naast het verdriet komt dit er nog eens bij Magda...

probeer die zaken van je af te zetten en geniet volgende week samen met de kleinkinderen..

fijne dag gewenst

Gepost door: willy | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

@Willy, wees er maar zeker van dat de "administratie "sluit en ik vakantie ga nemen samen met de boys .

Gepost door: magda | 20-12-12

Zoiets kan obsessief gaan werken hè..vooral als er maar dingen opgezocht en geregeld móéten blijven worden..het is bij die instanties nog echt prehistorisch hoe het werkt..al dat papierwerk!
Maar allee..nu even niet meer hè..voor mij is het morgen nog een moeilijk dagje, schiet ook maar niet in kerstmodus nog, maar dat komt wel..genieten moeten we!! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het begon zo langzaam aan inderdaad een obsessie te worden. Ik wil alles in orde krijgen ,maar het leek even niet te lukken.Maar deze avond kreeg ik toch een opwekkend telefoontje van de notaris zelf. Ik had alles binnengebracht wat nodig was. De rest is nu aan hem.Dat wordt wel na Nieuwjaar want vanaf nu tot januari wordt er op administratief vlak niet veel meer gedaan.

Gepost door: magda | 20-12-12

Mooi zeg komt geen einde aan al die paperassen,zoiets is men gauw moe,nochthans ging het alles veel eenvoudiger zijn,niks is minder waar
grt,freddy

Gepost door: Freddy | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

@Freddy, ik dacht dat het de bedoeling was in het computertijdperk dat alles eenvoudiger zou worden,maar daar blijkt niks van aan te zijn.Kopies van alles en handtekeningen en overal moet er op gehandtekend worden !!

Gepost door: magda | 20-12-12

Ja, onze samenleving kreunt onder de administratie hé. En we zijn allebei maatschappelijk assistentes, dus we kennen er wat van. Maar tijdens mijn ongeval zag ik soms ook het bos door de bomen niet meer hoor. Een kopie hier, een datum daar, ... je steekt er heel veel tijd in. Hopelijk komt alles snel in orde, zodat je van nog meer zonsondergangen kan genieten!

Gepost door: Madrina | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

Madrina, ik ben nu al drie weken bezig en ik sta er mee op en ga ermee gaan slapen. Telkens komt er nog iets bij en blijf ik maar over en weer lopen.Het ergste is dat er bv.geen dossier kan aangemaakt worden als ze je IK niet hebben of je Eid .Bij de bank hadden ze een jaartal verkeerd ingevoerd. Hemeltje tot in Brussel moest er gebeld worden om dit weer recht te zetten...Uren heb ik al versleten zittend vòòr een bureel. Mijn handen jeukten soms om het zelf te doen. Inderdaad we zijn allebei MA's en weten maar al te goed wat adminstratie is: zenuwslopend!!

Gepost door: magda | 20-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.