02-01-13

Oudejaarsavond


Rond Kerst heb ik een verkoudheid opgelopen, er was hier iemand die enorm verkouden was en blijkbaar ben ik tegenwoordig wat vatbaarder . Niet enkel een vervelende hoest kreeg ik maar ook een opkomende sinusaanval  en oudejaarsavond stak de verkoudheid zodanig de kop op dat ik een barstende hoofdpijn kreeg en me helemaal niet lekker voelde. Dat moet dan precies gebeuren op de laatste dag van het jaar. En wetende dat Luc en Ingrid een prachtig menu in elkaar staken.
Het eten smaakte me gelukkig wel maar ik was toch de eerste die mijn bed opzocht. Ik kon mijn ogen niet meer openhouden. Een  goede nachtrust was toch niet voldoende om me beter te voelen, ik had op Nieuwjaarsdag geen stem meer en een stekende hoofdpijn en erge keelpijn.  Het traditionele Nieuwjaarsconcert heb ik bij hen niet meer bekeken maar ben naar huis gereden en  thuis liggend in de zetel en ondertussen de nodige tabletjes opgezogen zodat de stekende hoofdpijn al voor de helft verminderde , heb ik gekeken en geluisterd. Nieuwjaarsdag heb ik verder al hoestend en slapend in de zetel doorgebracht.

Ik laat jullie even meegenieten van de leuke sfeer en het lekkere eten op Oudejaarsavond.

oudejaarsavond1.jpg

Behalve Luc en Ingrid was er nog een bevriend koppel .
De man  is een jeugdvriend van Luc en woonde op indertijd op 100m van ons huis..

oudejaarsavond.jpg

Emma skypte even met haar twee zusjes die zich op dat ogenbik in Zuid Frankrijk bevonden.
Na het eten bracht Ingrid haar samen met de dochter van het bevriend koppel  naar een galabal.
Haar eerste galabal want ze wordt binnenkort 18 jaar!
We kregen allerlei hapjes als voorgerecht en het hoofdgerecht was een waterzooi met langoustines. Maar toen was ik niet meer helemaal fit en vergat foto's te maken. En dat heeft niks te maken met drank ;-) ,ik kreeg het alsmaar moeilijker.Van de kaasplank heb ik niets meer genomen en na het ijs met sabayon ben ik naar bed verdwenen. Pas om tien uur 's morgens ben ik het bed uitgerold en na een kop koffie en wat stokbrood ben ik huiswaarts gekeerd. Ik wilde hun dag niet bederven want ze zouden brunchen bij het bevriend koppel en dat zag ik al helemaal niet zitten. Ik voelde me gewoon doodziek en misselijk en dat is pas overgegaan na een nachtje slapen. Gelukkig maar want vandaag zijn de jongens hier voor een paar daagjes vakantie. Zelf hebben ze ook wat slaap nodig zodat iedereen hier kalmpjes aan doet .

Ik heb het nieuwe jaar niet zo denderend ingezet. Het kan alleen maar beter gaan de rest van het jaar.  Ik ga me opnieuw in de zetel leggen of nog beter, ik ga vroeg slapen.

  

21:27 Gepost in Actualiteit | Commentaren (6) | Tags: oude jaar, kinderen |

Commentaren

wat jammer Magda, maarja dat komt zowiezo altijd ongevraagd en ongelegen
gelukkig kon je toch wat van de maaltijd genieten, het ziet er heel lekker uit, ze maken er altijd hun werk van hé, dat konden we al dikwijls bewonderen

ziek maar nog wat op het gemak uit
de jongens kunnen je wat verzorgen en vertroetelen

Gepost door: fotorantje | 02-01-13

Reageren op dit commentaar

Ellendig hé Magda, als je ziek wordt en dan nog uit huis moet gaan feesten. Laat je door de jongens maar eens lekker vertroetelen met kopjes thee en veel rust in de zetel; het zijn zo'n flinke boys ze zullen zichzelf rustig kunnen bezighouden en misschien eens een pannenkoekje bakken voor oma...Lekker samen eventjes luieren en coconen.
Goede beterschap!

Gepost door: speranza | 02-01-13

Reageren op dit commentaar

Eigenlijk is het nooit het juiste ogenblik om ziek te worden, maar inderdaad, je kan het beter maar rustigaan doen.

Beterschap!

Gepost door: ms | 02-01-13

Reageren op dit commentaar

Spijtig dat je net op die avond ziek was, het zal er om doen :-( Het eten ziet er voortreffelijk uit. Hopelijk ben je snel weer beter.

Gepost door: bea | 03-01-13

Reageren op dit commentaar

Als je nog veel foto's van appetijtelijk voedsel plaatst, zal ik me tot een diëtist(e) moeten wenden, want ik koers iedere keer naar de keuken om te kijken of er daar nog wat te versnaperen valt (sneukel'n en smoefel'n in het West-Vlaams).
Als je verkouden bent heb je een excuus om 's avonds een flinke grog te drinken. Mmmja … Ik denk dat ik me ook maar eens met een vallingetje zal opzadelen.

Gepost door: Benjamín | 03-01-13

Reageren op dit commentaar

Niet zo'n goed begin, Magda. Hopelijk ben je gauw weer beter, zodat je nog wat genieten van de rest van de kerstvakantie.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.