16-01-13

nog wat sneeuw

 

poes.jpg

Nog maar eens over de sneeuw! Het is ook zo uitzonderlijk dat er in onze streek  sneeuw valt en dan nog blijft liggen ook. Toen ik deze morgen opstond was er geen laagje sneeuw meer bijgekomen. Het was helder weer maar bitter koud. Om 9 uur deze morgen was het min 8 graden.
Poes wil de laatste tijd niet naar buiten. Wanneer ik de voor - of achterdeur open doe rent ze als een gek weg om toch maar zeker te zijn dat ik haar niet ga opnemen en buiten steek. Maar vandaag wilde ze zelf naar buiten. Het pad lag droog en ze waagde een kort wandelingetje , bleef  hier en daar aan de sneeuw snuffelen. Maar dat was ook al , ze wilde onmiddellijk terug naar binnen.

vogels.jpg

Kwam het door de zon want overal in de bomen zaten er vogels. Ik had wat overschot van rijst buiten gezet en  graan dat ik gekocht had op het pad aan de acherdeur gelegd. Merels, roodborstjes, meesjes en zelfs musjes kwamen er op af. Ik kon geen foto maken , want het graan lag te dicht bij de achterdeur en zodra ze maar enige beweging merkten vlogen de vogels weg. De volgende keer leg ik het wat verder.

sneeuwschop.jpg

De weerman voorspelt nog sneeuw deze week, de borstel en schop staan al klaar !  Rondom het huis is alles sneeuwvrij . In de tuin echter blijft de sneeuw liggen. Het blijft ook vriezen . De ondergaande zon tovert een prachtige hemel. De hemel en de witte aarde wedijveren met elkaar in schoonheid.
Ook de mensen voelen zich met dit weer  opgewekter. De buren maakten gisteren hun voetpad en oprit sneeuwvrij en maakten ook even tijd om een praatje te slaan. Jammer dat het te koud was om lang te staan kletsen. Hartverwarmend was hun bekommernis hoe ik het maakte.

21:26 Gepost in winter | Commentaren (14) | Tags: winter, sneeuw, buren |

Commentaren

ja Magda we moeten er van genieten nu er sneeuw ligt hé
dus de sneeuwpostjes blijven nog even komen :-)

maar poes ziet de sneeuw niet zitten, is ook maar koud aan de pootjes

Gepost door: fotorantje | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,poes is ook al bijna 14 jaar oud! En ze is nogal kouwelijk, 's nachts kruipt ze dicht tegen me hoewel ze een dekbed voor haarzelf heeft!.

Gepost door: magda | 16-01-13

De poezen hebben hier een kattenluikje en kunnen vrij binnen en buiten, maar nu is het kanttenluikje dicht en mogen ze niet buiten zodat de vogeltjes en duiven kunnen komen eten zonder dat ze gepakt worden door een van de katten( ze zijn met drie)

Gepost door: liliane | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, onze poes is echt een huiskat en ze heeft haar bakje waar ze plasje en zo in doet. Ze wil alleen naar buiten als de achterdeur open blijft staan , maar daarvoor is het nu toch echt te koud en als ze echt naar buiten wil dan miauwt ze aan de deur.

Gepost door: magda | 16-01-13

Dag Magdake!!

Die poes weet ook waar het lekker warm is!
Mijn zoon had juist dezelfde poes als jij maar ze is overreden verleden jaar en daar heeft hij echt veel vanaf gezien hoor!
Zeker is het mooi buiten het landschap en gezonder ook!
Neen, niet teveel buiten in de koude lopen want de griep krijgen is geen lachertje!!
Wens je een fijne en gezellige namiddag!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 17-01-13

Reageren op dit commentaar

Annemarieke, ik voel me als die kat:veel te koud buiten. En gezond was het ook niet vandaag met dat mistige weer!

Gepost door: magda | 17-01-13

Mijn drie katten zijn ook niet meer jong (12-12-14) maar ze zetten toch geregeld een pootje in de wereld. De vogels hebben weinig van ze te vrezen. De last der jaren en de sneeuw zorgen ervoor dat hun jachtgedrag nergens op lijkt.

Gepost door: Benjamín | 17-01-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, och ik dwing ze niet om buiten te gaan,maar als het weer zachter is dan miauwt ze wel om buiten te geraken .De vogels zijn helemaal niet bang van poes en ze kijkt ernaar alsof het beneden haar waardigheid is om een vogel aan te raken!

Gepost door: magda | 17-01-13

zonnig koud winterweer met sneeuw als het kan,
zo heb ik het graag Magda...

gisteren was het zo'n dag, maar vandaag eerder grijs en nevelig...

prettige dag gewenst!

Gepost door: willy | 17-01-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, vandaag is het de hele tijd mistig geweest,helemaal geen dag om veel buiten te lopen. Gisteren was het helder en zonnig. Ideaal winterweer.

Gepost door: magda | 17-01-13

op veel blog zie je nu sneeuwfoto's, het mag ook hé, het is niet voor niets winter

Gepost door: merel | 17-01-13

Reageren op dit commentaar

@Merel , zoals het weer nu is fascineert het iedereen. Het duurt ook geen maanden zoals bij mijn familie in Canada ;-)

Gepost door: magda | 17-01-13

Mijn kat is nog geen twee jaar maar ze is ook geen liefhebber om nu buiten te gaan...de jeugd van tegenwoordig :-)

Gepost door: bea | 17-01-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Bea, dat mag je wel zeggen. Ik zie dat aan de jonge poezen bij de zoon, die gaan op de chauffage liggen. Maar ze hebben daar wel een poezenluik ,ze moeten buiten hun plasje en zo doen.

Gepost door: magda | 17-01-13

De commentaren zijn gesloten.