21-01-13

blauwe maandag

 

Blue-Monday.jpg

Vandaag hoorde ik op de radio dat 21 januari de meest deprimerende dag van het jaar is , een super blue monday . De vader van deze januari "blauwe maandag "zou de Britse psycholoog Cliff Arnall zijn.
"Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen" (wikipedia)
Het zou ook in aanvang een stunt zijn geweest van een reisbureau en de geleerde verkocht er zijn naam aan.

Maar als ik "blue monday" hoor dan denk ik aan al die weken waar velen op de blog een blauwe maandag postje maakten. Het moest iets te maken hebben met blauw. Weken na elkaar werd er dan op maandag zo'n logje gepost. Elke week was het dan weer een zoektocht om origineel uit de hoek te komen. Ik heb er een paar terug opgezocht en ben blijven lezen. Als je op onderstaande woorden klikt kom je op het logje . Geniet er van op deze super Blue Monday.
Zelf heb ik daar vandaag  niet al te veel van gemerkt. Zoon en kleindochter kwamen eten en dan wil je toch je kookkunsten tonen.Toen opa er nog was , maakte hij het middageten klaar. Ik ben het nu ondertussen al weer gewoon, want zolang hij werkzaam was heb ik altijd gekookt.

Blauw in de taal

Blauwe maan

Blauwe periodes bij schilders

Blauw in ons leven

Blauw in de elementen

Beeldspraak van Blue

22:00 Gepost in herinneringen | Commentaren (13) | Tags: blauwe maandag |

Commentaren

Ze zouden dat beter niet zeggen. Je voelt je heel gewoon en dan lees je dat en ga je je afvragen of je je soms "blue" voelt. Gelukkig is niet iedereen te beînvloeden en is de rest van de maandag toch nog gewoon verder gewoon op zijn maandags verlopen.

;-)

Gepost door: ms | 21-01-13

Reageren op dit commentaar

@Mske ,ik ben niet zo vlug beinvloedbaar door mode, trends of zo'n onnozele uitspraken. Maar een schoondochter van me zou op slag een blue monday gevoel hebben...

Gepost door: magda | 21-01-13

Reageren op dit commentaar

23 januari is geen maandag, Magda. Je zult ongetwijfeld 21 januari bedoelen, maar dat was ook voor mij een dag als een ander.

Gepost door: Benjamín | 22-01-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, goed gezien. Ik heb het verbeterd. Verleden jaar was 23 januari op een maandag.

Gepost door: magda | 22-01-13

de meest deprimerende dag Magda?

ik hoop dat ze gelijk hebben, want ik heb er niets van gemerkt...

bij "blauw" zal ik eerder aan de lucht denken en zeker niet aan een " blauwe maandag" ..

prettige dag gewenst !

Gepost door: willy | 22-01-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, er is tegenwoordig voor alles en nog wat een speciale dag voorzien. Maar een baaldag op bestelling is me toch er iets over.Iedereen heeft al eens een mindere dag maar dat voorzie je toch niet hé. Ik heb er ook niets van gemerkt ,ik had het veel te druk ;-))

Gepost door: magda | 22-01-13

ik heb er weinig van gemerkt van die blauwe maandag
ik ben niet zo vlug gedeprimeerd, gelukkig :-)

Gepost door: fotorantje | 22-01-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik heb er ook niks van gemerkt,maar wij zijn dan ook het sterke geslacht hé ,hahaha!

Gepost door: magda | 22-01-13

Ha..21 januari is altijd een dagje nagenieten voor mij hè..aangezien ik de 20e jarig ben! Niks blauw voor mij hoor..jammer genoeg was de lucht ook niet blauw, maar vandaag zag het er al heel wat mooier uit.
Die postjes, ja, daar deed ik ook volop aan mee hehe, maakte voor maandagjarigen hele blauwe postjes onder andere haha. Leuke dingen hebben we gedaan in ons blogverleden hè..tegenwoordig krijg je de bloggers niet meer zo gek vrees ik..best wel jammer.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 22-01-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het eerste deel van de dag was zonnig maar daarna was het erwtensoep! En onmiddellijk ging de thermometer weer flink onder nul.
Bij het herlezen van de blauwe postjes heb ik echt genoten . Ik zie zoiets zich toch niet meer te herhalen ,jammergenoeg.

Gepost door: magda | 22-01-13

oooh maar bloggers zijn echt nog wel gek te krijgen voor dingen hoor
bij curieuzeneus was er veel rond de sixties, die vroeg foto's van haar volgers genomen in de sixties en anderen mochten dan raden wie wie was
echt leuk
en ze kreeg zoveel foto's van de sixties dat ze er meerdere postjes rond kan maken
je moet gewoon een raakpunt vinden en dan schieten er echt wel nog bloggers in actie :-)

Gepost door: fotorantje | 22-01-13

voor mij een dag als een ander ,ik probeer elke dag toch positief de zien ook lukt me niet altijd

Gepost door: sloeber | 22-01-13

Reageren op dit commentaar

Sloeber dat is het beste, elke dag er het beste van maken is goed voor de moraal.Je hebt er niets aan om te zitten kniezen.

Gepost door: magda | 22-01-13

De commentaren zijn gesloten.