26-01-13

laatste sneeuw ?

laatste sneeuw5.jpg

laatste sneeuw1.jpg

Toen ik deze morgen door het raam keek was het ferm aan het sneeuwen !!

laatste sneeuw2.jpg

Na korte tijd lag alles weer wit.

laatste sneeuw3.JPG

De borstel stond reeds klaar om het nieuwe laagje sneeuw weg te vegen.

laatste sneeuw4.JPG

De stenen opa met zijn eekhoorntje en een poes naast hem keken naar de nieuwe sneeuw.
Het kaboutertje vooraan keurde ook de vers gevallen sneeuw.

sneeuwman.jpg

Nu de sneeuw niet langer bevroren was , heb ik nog vlug een sneeuwmannetje gemaakt!
Mizzd, ik had het je  beloofd maar het ging niet zolang de sneeuw bevroren was.
Draagt deze sneeuwman je goedkeuring ?! ;-)

 

 

17:26 Gepost in winter | Commentaren (22) | Tags: winter, sneeuw, sneeuwman |

Commentaren

je sneeuwmannetje ziet er vrolijk uit...Magda

vorig jaar begon de vrij strenge winter pas in februari, we zullen wel zien wat er van komt...

fijn weekend gewenst

Gepost door: willy | 26-01-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, je zou ook vrolijk worden met snoepjes als ogen en oma's hoedje en sjaal aan !!

Ik heb niks tegen de winter en vind de sneeuw erg leuk maar de koude speelt me parten. Ik geraak mijn verkoudheid niet kwijt...Als het nu echt dooit dan liever geen sneeuw meer maar wel lenteweer!!

Gepost door: magda | 26-01-13

Hier was het vanmorgen ook weer vollenbak. Ik heb heel erg naar de sneeuw verlangd en kan er ook wel van genieten. Het enige waar ik nu tegenop zag was om de oprit en het voetpad weer sneeuwvrij te maken (wat ik dus niet deed). Blijkbaar was ik niet de enige die dat beu werd want nog niemand in de straat heeft er vandaag sneeuw geruimd :-) Naar het schijnt gaat het morgen dooien, te hopen...dan lost het probleem van het sneeuwruimen zichzelf op.
Mooie sneeuwman heb je gemaakt. Hier staat er een halve iglo in de tuin die de zoon en schoonzoon verleden week begonnen waren met maken. De andere helft zal voor volgende winter zijn want ze zijn er toen mee gestopt vanwege TE koud :-) Mannen...het blijven kinderen (zeiden hun vrouwen)

Gepost door: bea | 26-01-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, het is hier al merkbaar aan het dooien. De sneeuw is zacht geworden en zo kon ik een sneeuwman maken. Ook hier hadden de mensen geen zin meer om sneeuw te ruimen. Ze hebben de weerberichten gehoord denk ik,'t zal vanzelf wel dooien.' t Zal wel vreemd zijn om geen witte natuur meer te zien. Sneeuw is zo rustgevend.

Gepost door: magda | 26-01-13

Er zit weliswaar dooi aan te komen, maar februari kan nog voor verrassingen zorgen. Er is nog maar een derde van de winter verstreken. Als het aan mij zou liggen, hebben we het gehad voor deze winter, maar het ligt niet aan mij.

Gepost door: Benjamín | 26-01-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik geniet wel van winterse toestanden ,maar wil ik volledig van mijn verkoudheid af geraken dan mag het dooien en wat warmer worden. Ik kan momenteel helemaal niet tegen de koude , het bezorgt me telkens opnieuw (sinus)hoofdpijn en een flinke hoest. Ik voel me precies een serreplantje .

Gepost door: magda | 26-01-13

Wat een schattig sneeuwmannetje Magda! Gelukkig heb je het op je blog gezet want als het morgen dooit zouden Cédric en Sébastien het niet gezien hebben en nu zullen ze het op de foto kunnen zien!!!

Gepost door: Daisy | 26-01-13

Reageren op dit commentaar

@Daisy, zover had ik nog niet gedacht. Gelukkig staat de sneeuwman op de foto anders geloven ze het niet dat oma die gemaakt heeft,hahaha!

Gepost door: magda | 26-01-13

Die sneeuwman doet het, wel knap van je om het in je alleentje te doen.
Hier is het pas om negen uur beginnen sneeuwen wat de sneeuw kwam van zee naar het binnenland, ik was juist met de hond gaan wandelen maar rond de middag was het alweer gedaan.Vlug wat strooizout en alles was weg zonder veel werk.
Het maag nu stoppen want ik heb nog maar voor een keer strooizout.
Ik ga het kookwater van de aardappelen bij houden dat is toch ook zout :-)

Gepost door: liliane | 26-01-13

Reageren op dit commentaar

Liliane, och die sneeuwman was in een wipklaar. Ik kon in één keer een grote bol draaien. De sneeuw was niet meer bevroren en ze plakte goed! Toch even pret beleefd hihi! Tegen de middag was het hier ook gedaan met sneeuwen. Er was toch weer een vijtal centimeter bijgekomen!
Ik ben benieuwd hoe het er morgenochtend zal uitzien.Het dooit nu wel maar de kans bestaat dat er toch nog een beetje sneeuw zal vallen.

Gepost door: magda | 26-01-13

een heel mooie sneeuwman Magda!
hij heeft het lekker warm zo te zien :-)

Gepost door: fotorantje | 26-01-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, en het manneke kijkt ook zo leuk hé met die snoepjes als ogen en neus. Je zou er zo kunnen in bijten!! Alleen... het waren een paar repen overdatum snoep.

Gepost door: magda | 26-01-13

Reageren op dit commentaar

Wat mij betreft is deze sneeuwpop de officiële winnaar van 'Op zoek naar Frosty'! :-)
Het sneeuwde hier ook als gek..gelukkig werd het 'smiddags droog. Vandaag regende het de hele ochtend en nu schijnt de zon! De straten en stoepen zijn één vieze drab..bah..bijna niet te wandelen met Axel!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dank je wel dat ik de winnaar ben geworden,hihi! Het was nog leuk om doen ook! Vandaag is de sneeuw spectaculair gesmolten .Niet te geloven, want er lag toch een flink pak sneeuw. Na en regenachtige ochtend kregen we voor de rest van de dag de zon te zien.

Gepost door: magda | 27-01-13

schoon manneke vind ik dat, nog een hartelijke proficiat aan de jarige !


knuf terug,

van ikke :-)

Gepost door: Klaverke | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke ,fijn dat je hier verschijnt ,dan gaat het wellicht al wat beter met je. Dank je voor de verjaardagswensen, die geef ik zeker door..

Gepost door: magda | 27-01-13

De laatste? Dat valt nog af te wachten hé. Er kan nog een winterpiek komen. Vorig jaar was er eentje in februari.

De sneeuwman is een echte guit.

;-)

Gepost door: ms | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

@Mske ,ik bedoelde eigenlijk de laatste sneeuw vòòr de dooi die ze voorspelden. Het kan zeker nog winteren maar nu kunnen we toch even genieten van wat zachtere temperaturen. Al is het nu niet om te juichen met al de regen en wind die voorspeld wordt ,zucht zucht.
't sneeuwmannetje is al gesmolten!

Gepost door: magda | 27-01-13

Magda goede avond....

maar meiske toch, ge moogt nooit zeggen ' de laatste ', wel de voorlaatste, dat doen wij ook altijd als wij er ene of meer pakken ! Enne....februari moet nog komen hé !
En al goed dat met Belgacom alles op zijn pootjes terecht gekomen is . Uit ondervinding weet ik dat ze daar goede service geven ( het gratis nummer goed noteren en dan speelt den tijd gene rol ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, ik zei het al bij Mske, ik bedoelde de laatste sneeuw voor de dooi die voorspeld werd. Jaja het kan nog ferm gaan winteren de komende maanden.

Het was toch even afwachten na die berichten over "valse" Belgacom techniekers in een artikel in de krant. Eind goed al goed. Prima servive heb ik al iedere keer gehad.

Gepost door: magda | 27-01-13

HIER IS DE SNEEUW VERDWENEN ,je sneeuwman is fijn hoor

Gepost door: sloeber | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, hier is de sneeuw ook grotendeels weg. Gelukkig is het vlug gesmolten en is er geen blubber op de straten.Ja hé het was een mooi sneeuwmannetje !

Gepost door: magda | 27-01-13

De commentaren zijn gesloten.