27-01-13

dooi en boete

dooi.jpg

Op één dag en nacht is de dikke laag sneeuw gesmolten. Zelfs van het sneeuwmannetje is maar een klein hoopje sneeuw overgebleven. Na een regenachtige ochtend kwam de zon tevoorschijn en die is blijven schijnen tot valavond. Zo smolt de sneeuw héél vlug en bleef er praktisch geen blubber op de straten .Het was zelfs lekker buiten en dat merkte je ook aan de mensen die in de namiddag -wellicht na hun koffietje -een wandelingetje maakten.

Ik ging deze middag eten bij dochterlief . Het is altijd een probleem om de auto te parkeren daar waar ze woont . Ik loop dan nog liever een stukje te voet dan een parkeerboete te krijgen. Ik parkeerde op een plein waar het blauwe zone is dwz. je moet een parkeerschijf leggen en dan mag je daar gratis gedurende vier uur staan. Ik weet dat er wijzigingen in het parkeerbeleid op komst zijn. Maar ik merkte er niks van op dit plein. Dus legde ik de parkeerschijf en zag bij andere auto's ook de parkeerschijf liggen.
Toen ik na een paar uren terugkeerde zat er een bonnetje onder de ruitenwisser (en bij verschillende andere auto's ook) . 20 euro , gelukkig geen  100 euro zoals de vorige keer toen ik een ietsje te vlug reed in de bebouwde kom. Dus is de wijziging in het parkeerbeleid al een feit en moet je nu ook op de pleinen waar het aanvankelijk blauwe zone was een parkeerticket kopen. Eerlijk gezegd geraak ik er soms niet meer wijs uit aan al die verschillende parkeersystemen ...rode zone...groene zone...oranje zone en blauwe zone.  De drie eerste : betalend maar verschillend van duur en de blauwe  gratis maar beperkt met een parkeerschijf.   Ggrgrmmbbllxxx

 

parkeerboete.JPG

 

21:14 Gepost in winter | Commentaren (22) | Tags: winter, dooi, sneeuw, parkeren |

Commentaren

alle sneeuw is weggespoeld, wat ziet de wereld er weer grijs uit
minder grijs in de parkeersystemen blijkbaar, zo is het gemakkelijk om geld binnen te halen als ze de parkeerders in de war brengen
zo'n boetes is echt om gggrrrr te doen

Gepost door: fotorantje | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ggrrr dat mag je wel zeggen. De plakkaten dat het blauwe zone is , stonden er nog ,andere plakkaten lagen neer op de grond. De kleinzoon is ook nog eens vlug met zijn fiets gaan kijken ,maar raakte er ook niet wijs uit. Volgens hem was het ook nog blauwe zone. Voor de minste miserie ga ik het maar betalen en ga ik een ticket kopen van 30 euro waar ik dan in alle zones mag parkeren een jaar lang (behalve in de rode zones en dat zijn de winkelstraten). Niemand raakt uit dat parkeerbeleid nog uit voor het ogenblik. Want een ticket van een groene zone telt niet voor een oranje zone, je moet het allemaal maar weten hé!!

Gepost door: magda | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

Wel een duur etentje,niet ? maar wel de moeiten waard.
Mijn zoon woond in Antwerpen en parkeren is daar ook een ramp, dus ga ik altijd met het openbaar vervoer.

Gepost door: liliane | 27-01-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het is niet ver en als het weer goed is neem ik de fiets. Met het openbaar vervoer zou ik er langer overdoen : te voet naar de lijnbus en in stad nog een eind te voet tot haar huis.Tot nu toe kon ik dichtbij haar huis op een plein parkeren...maar ja dat blijkt nu geen blauwe zone meer te zijn.

Gepost door: magda | 28-01-13

Je hebt waarschijnlijk korting gekregen vanwege je helderkleurige auto. Helder. Wat is dat nu voor een kleur?! En twintig euro lijkt misschien niet veel, maar het is toch een flink bedrag.

Gepost door: Benjamín | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,dat "helder" is mij ook opgevallen. Wellicht zag hij de kleur niet zo goed omdat de auto momenteel zo vuil is ! Korting? Neen dat is de boete voor het niet kopen van een parkeerticket.

Gepost door: magda | 28-01-13

het is me wat om te parkeren in Knokke...

eind vorig jaar heb ik ook vastgesteld dat het terug veranderd is,waar vroeger een blauwe zone was moet je nu soms wel betalen....


niet dat ik een bord gezien had, maar het viel me op dat er bijna geen wagens stonden....

een buurtbewoner merkte mijn verwondering op en maakte me er attent op...

als men richting strand moet, kun je eigenlijk niet anders dan betalend parkeren en dat geldt eveneens voor Duinbergen, Heist..

ik vind het " zuur " geld zeker als men niet de intentie had om verkeerd te parkeren..

eenvoudig is anders Magda

fijne dag !
..

Gepost door: willy | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat is zeker "zuur" geven en er zal wel ergens een plakkaat gestaan hebben ,maar ik heb er in elk geval geen gezien.Het plein gaat nu mee met het parkeren op de straat ernaast.

Gepost door: magda | 28-01-13

Magda goede middag...

ge zult hard moeten zoeken om een zone te vinden , waar ge gewoon kunt parkeren !
Hier bij ons is men van plan om hogere parkeertarieven te gebruiken hoe dichter bij de stadskern, uitgezonderd de bewonerskaarten . In Parijs is het anders op de terrassen...
hoe verder ge zit, hoe duurder de consumptie enne in Venetië zag ik onlangs 10 euro voor ne koffie ! Die van ons smaakt toch beter ! And last but not least, hier in onze buurt moeten de bewoners niets zetten, maar die staan geregistreerd en de parkeerwachter ziet dat direct op zijn apparaat en dan hebben we onze garage nog en over garage gesproken, velen laten hun vehikel gewoon in de straat staan i.p.v. binnen te zetten ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino de wijzigingen volgen elkaar hier op en op den duur weet niemand nog precies hoe het zit. Veel pleinen waren gratis maar blijkbaar wordt het nu ook betalen.Ik heb het in elk geval al ondervonden. In sommige straten hebben de bewoners een bewonerskaart maar dat biedt nog geen garantie op een parkeerplaatsje .In de straat van mijn dochter is haar auto ook geregistreerd maar zij weet nooit met zekerheid of ze een parkeerplaats zal hebben als ze van haar werk thuiskomt.

Gepost door: magda | 28-01-13

Woeps ! da's minder leuk zo'n boete ! Hier is de sneeuw ook haast weg nu ...
en zonder boete ... ;-)

Gepost door: Klaverke | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Klaverke,'t is zeker niet leuk, ik geef het geld liever aan iets anders uit.

Gepost door: magda | 28-01-13

dat is een duur ritje naar je dochter

Gepost door: merel | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, als ieder ritje naar mijn dochter zo zou eindigen dan wordt het zeker een duur grapje,hahahah!

Gepost door: magda | 28-01-13

Dag Magda!

Een mens weet op den duur niet meer wat wel en niet mag!
Het is soms toch wel wat overdreven vind ik ze-ne!!
Hier ook alle sneeuw zo goed als weg!!!
Ben er wel blij om!

Lieve maandagse groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, als ze maar aan geld geraken hé dan zijn alle middelen goed. En de argeloze burger loopt in de val omdat hij het niet meer zo goed weet.

Gepost door: magda | 28-01-13

Foto's maken van de situatie en bezwaar aantekenen..want als je niet kon zien dat je er moest betalen, kun je eronderuit komen hoor. Ze moeten echt wel duidelijke borden neerzetten, anders is het hek van de dam!
Hier is het nog wel vieze drab..maar ja..hier worden de stoepen ook niet echt goed schoongemaakt overal. En in de parkjes al helemáál niet..oh oh..wat loop ik daar nu te glibberen en te pletsen als ik Axel uitlaat! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik begin er niet aan ,het zal me méér kosten dan de boete nu. Er zal wel ergens een plakkaat gestaan hebben maar ik heb nu ook niet dat hele plein afgelopen .In elk geval was het een verwarrende situatie e ik heb wel aan iemand gevraagd sedert welke datum die nieuwe regeling in voeg is. 'k Moet nog antwoord krijgen.

Gepost door: magda | 28-01-13

Maar dutseke toch dat ze het u weer moeten lappen. Daar moet ik ook voor opletten. Als Jeske mee ga leg ik altijd de handikapt kaart. maar als ik alleen ben leg ik soms niets, en daar moet ik voor opletten.
Magda je heb zo grote tuin ook.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën , ik zal in het vervolg goed uit mijn ogen kijken ,met al die verschillende betalingswijzen ook..

Gepost door: magda | 28-01-13

Wat jammer van dat mooie sneeuwmannetje dat je had gemaakt, Magda. Maar misschien komt er nog wel een gelegenheid om er ééntje te maken. Hoewel sneeuw voor de meeste mensen niet meer hoeft, denk ik.
Ja, ze maken er soms een ingewikkeld kluwen van met hun parkeersystemen. Waarschijnlijk doen ze dat met opzet om de mensen wat vaker een boete te kunnen aansmeren.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 28-01-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,jammer van het sneeuwmanneke, maar ik heb er toch een foto van.Nu verlang ik toch wel naar de Lente al vond ik de sneeuwperiode prachtig.
Dat parkeersysteem is voor iedereen één kluwen .Het ergste is als je dan iets gewoon bent veranderen ze het weer en lap je hangt er aan. Dat is me nu al een paar keer overkomen.

Gepost door: magda | 28-01-13

De commentaren zijn gesloten.