28-01-13

Brieven

brieven.jpg

 

We zijn bijna einde januari , hoog tijd dus om de laatste nieuwjaarsbrieven te versturen . Ach telefoneren of mailen kan ook en dat heb ik ondertussen ook gedaan natuurlijk , maar het is toch altijd leuk om een brief te krijgen met een postzegel op en met een handgeschreven adres.

Ik had er nog een paar te schrijven en ik heb me deze avond neergezet en geschreven . Neen niet typen maar met een zachte stift geschreven . Ik voel mijn pols niet meer. Toch ben ik tevreden dat ik er eindelijk toegekomen ben.
Ik zie de ontvangers van de brieven mijn handgeschreven letters al lezen en naar de foto's kijken die er bijgevoegd zijn.

Maar zo had ik geen tijd meer om hier nog een uitgebreid postje te schrijven . Morgen zijn we er weer.

goede nacht.jpg

 

 

 

22:53 Gepost in mijmeringen | Commentaren (20) | Tags: brieven |

Commentaren

Bedankt voor de proficiat hoor, ja het was voor mij ook een verrassing.
Kzien wel kontent en al heel veel reacties gehad via email etc
Nu nog slagen in mijn cursus natuurgids en het komt allemaal goed.
Al druk bezig met terreinstudie en de cursus proberen te snappen, niet gemakkelijk omdat het erook niet allemaal zo gemakkelijk erin gaat met de jaren.
Maar t'is een goeie bezigheid........zoals al die andere dingen waar we mee bezig zijn
groetjes
Luc

Gepost door: Luc | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@luc, alvast veel studiegenot en voor later ...succes met het examen. Jaja met ouder worden gaat het allemaal een beetje trager hé, ;-)

Gepost door: magda | 29-01-13

Allé Magda, kruip maar snel in uw pen, of de mensen zullen denken dat het kaartje al voor 2014 zal zijn ;-))

Gepost door: roysfoto | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Roy, toen ik nog werkte begon ik er al aan in september,want dan was er nog geen computer,en telefoneren was duur.Het was toen ook nog onbeleefd om brieven op je typemachine te maken. Daarenboven heb ik een grote familie , dus was er wel wat schrijfwerk. Jammergeneog zijn er al veel familieden overleden.

Gepost door: magda | 29-01-13

Ik merk dat altijd als ik m'n kerstkaarten schrijf..we zijn het niet echt meer gewend hè..schrijven met een pen..krijg ook altijd een hele zere hand daarvan! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ,ik ben "blij" te horen dat anderen dat ook voelen in hun hand /pols. We zijn het echt niet meer gewoon . Ik vind het heerlijk om op mooi papier te schrijven,automatisch doe je dan nog meer je best om met zwierige letters te schrijven !

Gepost door: magda | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

daar kruipt tijd in hé Magda, brieven schrijven en kaartjes
maar k heb dat ook altijd graag gedaan, vele jaren geleden correspondeerde ik met jongeren over gans de wereld, t was altijd uitkijken naar een briefje

dat schrijven is inderdaad lastig geworden, ik begin altijd mooi en leesbaar maar eindig in een doktersgeschrift :-)

Gepost door: fotorantje | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik heb in mijn jonge jaren veel brieven geschreven naar penfriends. Ik heb die brieven allemaal bewaard en met sommige penfriends heb ik tot heden nog kontakt!
Het is dan altijd een probleem in welke taal we gaan converseren,hahaha! Perfect is het niet meer want ik heb niet genoeg praktijk . Maar leuk is het wel en het voornaamste is dat we elkaar begrjpen.

Gepost door: magda | 29-01-13

Ik kan me echt niet herinneren wanneer ik voor het laatst een handgeschreven brief kreeg, want het is heel lang geleden. Zelf beoefen ik nog regelmatig de nobele schrijfkunst, maar ik ben dan ook een gediplomeerd kalligraaf.

Gepost door: Benjamín | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@Waw Benjamin dat vind ik prachtig. Toen ik jaren avondlessen volgde om de pc en allerlei programma's onder de knie te krijgen ,wilde ik me ook inschrijven voor kalligrafielessen. Maar dat was toch teveel om te doen vooral omdat het weeral 's avonds was. Dat werd op den duur toch te zwaar. Waren de lessen nu eens in de namiddag geweest. Ik was tenslotte al op pensioen en de hele dag thuis en dan moet je 's avonds nog de deur uit . Ik heb daar nu wel spijt van .

Gepost door: magda | 29-01-13

Net als Benjamin kan ik mij ook niet meer herinneren wanneer ik laatst een brief schreef. Kaartjes, dat wel. Maar brieven....tjonge, ik was bijna vergeten dat dit ooit bestond :-)

Gepost door: bea | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik ben altijd brieven blijven schrijven vooral naar de familie in Canada.Ik heb dit indertijd beloofd aan mijn moeder om kontakt met hen te onderhouden. Toen was er nog geen sprake van een computer en telefoneren was véél te duur.Dus toen mijn moeder stierf in 1989 heb ik de taak op me genomen om één keer per jaar een ellenlange brief te schijven naar de hele familie in Canada. Ik begon eraan in september en tegen het de maand december was kreeg iedereen een dikke brief met alles wat er in Belgie en Nederland bij de familie in het afgelopen jaar was gebeurd.

Gepost door: magda | 30-01-13

een handgeschreven brief..

ik zou niet weten wanneer ik dat nog eens deed..

sommigen maken daar een hobby van, het zet je aan tot nadenken en je teksten worden zo maar niet weggegooid...

ik begin er toch niet aan, mijn gekriebel is niet erg leesbaar..

groeten

Gepost door: willy | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,alle brieven die ik ooit ontving heb ik bewaard! ja ook van oud lieven ;-)

Gepost door: magda | 30-01-13

ben verslaaft aan mijn pc ,maar voor geschreven brief kom graag hoor ,is toch mooier voor de krijgen via dan mail

Gepost door: sloeber | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber ,ik schrijf graag maar tegenwoordig gebruik ik ook meer de pc dan vroeger. Ik krijg nog handgeschreven brieven en dat is inderdaad mooier dan een mail.

Gepost door: magda | 30-01-13

ja, een mailtje kun je niet op de kast zetten hé,
ik heb ook graag kaartjes,en die hangen dan de ganse nieuwjaarmaand aan een mooi lint aan de keukendeur,zodat we er veel kunnen naar kijken ,
:-) grtjs...

Gepost door: guusje | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

@Guusje weet je dat ik de mails met Nieuwjaarswensen uitprint en ook de kaartjes die bloggers speciaal voor Nieuwjaar gemaakt hebben . Die steken allemaal in het album bij de kaartjes die ik met de post toegestuurd krijg.

Gepost door: magda | 30-01-13

Even een groet Magda.
Ik ben komen bijlezen, en ik verkies ook brieven ipv mails enz.
Lieve bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, fijn dat er nog mensen zijn die graag een handgeschreven brief vinden in de brievenbus.

Gepost door: magda | 30-01-13

De commentaren zijn gesloten.