30-01-13

raclette

raclette.jpg

Ik verscheen hier gisteren niet.Neen ik had geen kramp in mijn handen door het schrijven van brieven. Ik moest gisteren echt eens om boodschappen want dat had ik alsmaar uitgesteld wegens het koude weer en de vrees dat de genezende hoofdverkoudheid opnieuw de kop zou opsteken door in de koude te lopen.

Ach voorraad genoeg in huis om er een tijdje tegen te kunnen , maar er is altijd wel iets dat opgeraakt. Daarenboven wilde ik ook nog een bloemetje halen om mee te nemen naar de buren van twee huizen verder. Tussen twee regenbuien in ben ik even de grens overgewipt om een bloemetje te kopen. Er is daar een winkeltje dat zo' originele bloemstukjes kan maken voor een redelijke prijs. Ik heb een grote bos kleine tulpen gekocht die prachtig in een doorschijnende vaas "gedrapeerd" werden.

Samen met mijn naaste buren waren we uitgenodigd op een eetavondje bij een buur een paar huizen verder.  Een raclette avond werd het. Een authentieke raclette-grill afkomstig uit Oostenrijk en daaronder werd een halve bol kaas vastgezet. In een mum van tijd begon de kaas te smelten en het smullen kon beginnen. Gesmolten kaas met stokbrood , gepofte aardappelen , uitjes en augurkjes en allerlei soorten vlees. Op een foto rechts zie je hoeveel er nog overblijft van die halve bol kaas !!!

De gastvrouw had ook voor een uitgebreid dessert gezorgd met frambozenmousse, zelfgemaakte  yoghurt, rijstpudding en pralines . Neen ik  heb dat niet allemaal binnengespeeld. Een kopje thee met een pralinetje en een frambozenmousse was meer dan voldoende voor mij. We werden ook al uitgebreid getrakteerd bij het binnenkomen met champagne en lekkere hapjes...

De avond was gezellig en buurtje zei terecht  "dat moeten we een keertje meer doen." Toen onze kinderen nog jong waren deden er zich af en toe gelegenheden voor om samen te komen : verjaardagen ,communies, afstuderen en nog later huwelijken...We organiseerden ook een paar keer straatfeesten tijdens de zomermaanden waar héél veel buren op afkwamen. 
Maar in feite hebben we geen speciale gelegenheden nodig om eens gezellig een avondje samen door te brengen. Gezien de omstandigheden heb ik het enorm geapprecieerd dat ze mij ook gevraagd hebben... Ik ga al eens nadenken wat ik hen kan aanbieden op zo'n avondje...

 O, het was al redelijk laat toen ik terug thuis kwam en ik ben onmiddellijk mijn bed ingerold. Vandaag had ik niet veel honger ,hoe zou dat toch komen Lachen.

20:40 Gepost in buren | Commentaren (20) | Tags: buren, raclette |

Commentaren

mmmm raclette, dat is lang geleden
een heel gezellige avond was dat zo te zien en te horen, dat moeten jullie inderdaad eens meer doen :-)

Gepost door: fotorantje | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, de kaas op die manier laten smelten was al een attractie op zich . Gezellig was het zeker en dat vraagt echt wel een vervolg.

Gepost door: magda | 30-01-13

Je hebt een fijne avond gehad, met leuk gezelschap en lekker eten :) Dit moet je goed gedaan hebben denk ik zo.

Gepost door: Madammeke Kwebbelt | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

@Madammeke, het was echt een zorgeloze avond in gezelschap van lieve buren.

Gepost door: magda | 30-01-13

Ooh..lijkt me lekker..nog nooit gedaan..alleen gekaasfonduet ooit..vond ik ook zo lekker! :-)
En zo'n avondje is sowieso gezellig natuurlijk hè! :-)
Groetjesss!

ps. uiteraard mag je die HAL-foto's downloaden van m'n blog hoor!

Gepost door: mizzD | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, is lekkerder dan kaasfondue ,vind ik!
Ik las het al op je blog, dank je wel .Het is een mooi souvenir om bij zijn andere papieren en dia's ( die we geupload hebben als foto's) van deze periode te voegen.

Gepost door: magda | 30-01-13

Reageren op dit commentaar

ziet er lekker en smakelijk uit , heb het zelf nog nooit gedaan

Gepost door: merel | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,op die manier heb ik het ook nog ooit gegeten. Geen gedoe met potjes en pannetjes. Hup met een mes de smeltende kaas recht in je bord (en soms ernaast,hahaha). Overgoten met een vriendschappelijk sfeer was de avond de echte smaakmaker.

Gepost door: magda | 31-01-13

Dag Magda!

Dat ziet er nogal groots uit amaai
Ik had een heel andere raclettesmelter in mijn hoofd (van vroeger)
Heb ik eens één keertje gedaan en ik vond het super lekker!
O, ik zou ook heel gelukkig zijn met die tulpjes amaai nog niet!
Maar binnenkort varjaar ik en zal dan ook wel een bloemeke krijgen en anders koop ik er mezelf wel eentje! Verjaar de dag na st valentijn! Pffff ik verjaar niet graag meer we worden oud he!!!
Wens je nog een fijne dag voor vandaag en geniet nog maar wat na van die gezellige avond met de buren! Gelukkigg heb jij goede buren! Dat is heel wat waard hoor!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

@Annemrieke het was voor mij ook de eerste keer dat ik op die manier raclette at. Het ging veel vlotter dan met de pannetjes zoals ik bij Merel al zei.Zo hadden we meer tijd om te babbelen ;-)
Dat jaartje ouder ,ach niet aan denken want de tijd hou je niet tegen. Beter genieten van een dagje verwend worden...misschien met een bosje tulpen ;-)

Gepost door: magda | 31-01-13

wel een bijzondere avond bij de buren Magda..

dat moet puur genieten geweest zijn....

het gezegde "beter een goede buur, dan een verre vriend" klopt nog steeds...

gelukkig maar...

fijne dag

Gepost door: willy | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

@Willy en het zijn toffe buren geloof me maar. Ik woon hier het langst en zij hebben allemaal na ons een huis gebouwd .Ondertussen wonen ze hier ook al lang en zijn hun kinderen ook al de deur uit .Dat schept toch een band. Ze zeggen wel eens dat de meeste mensen na 25 jaar hun huis verlaten maar zelf woon ik hier al 41 jaar en de buren komen een tiental jaren achter ons.Ik hoop nog lang te mogen genieten van die goeie buurschap.

Gepost door: magda | 31-01-13

Ik ben vanmorgen bij mijn dokter geweest en ik mag geen blogs meer bezoeken waar men op verleidelijke wijze voedsel etaleert. Volgens hem beschik ik niet over voldoende wilskracht om niet meteen daarna de keuken in te duiken, teneinde me daar aan allerhande lekkers te verlustigen en dat is niet goed voor mijn closetrol … eh … cholesterol.

Gepost door: Benjamín | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Benjamin, ik beloof plechtig om geen lekkere logjes meer te maken! Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat je aan de closetrol hangt ...euh dat je teveel cholesterol krijgt.

Gepost door: magda | 31-01-13

Amai zeg, dat ziet er erg lekker uit. Blij dat jullie ervan genioten hebben.
Ooit heb ik aan de stadsrand van Wenen in een tuin ook zoiets mogen veroberen.
Enkel een klein detail die een domper op het feest zette daar bij jullie denk ik dan.
Eigenlijk zelfs geen kleintje..
Dat ik geen buur van jullie ben ;-)

Gepost door: roysfoto | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

@Ja Roy het is erg jammer dat je geen buur bent ,dan zou het feest compleet zijn!

Gepost door: magda | 31-01-13

Kijk Magda, dat noem ik nu nog eens buren. Zo'n buren zou ik ook willen. Niet dat ik mag klagen over mijn buren, maar mij hebben ze nog nooit uitgenodigd op een raclette avond. Als ik hen morgen zie dan zal ik ze eens fijntjes doorverwijzen naar jouw blog. Misschien komen ze zo wel op een idee.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

@ Fluwijn ,ik hoop dat de buren nog lang blijven wonen. Iedereen in de straat blijkt nogal honkvast te zijn. We wonen er allemaal al lang en dat schept ook een band.
Wie weet Fluwijn valt hunne frank als ze dit logje lezen !

Gepost door: magda | 31-01-13

Magda ik ben wel laat , maar ik kom je nog een fijne avond toe wensen en geniet er van.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën, voor jou ook nog een goede avond !

Gepost door: magda | 31-01-13

De commentaren zijn gesloten.