02-02-13

Koud maar geen stormweer.

Vandaag ging ik op bezoek bij Elsbeth. Dat  bezoek was in feite al heel lang gepland maar door de ziekte en het overlijden van opa is het er niet van gekomen. De jonge tortelduifjes betrekken een mooie woning aan de rand van Blankenberge. Het was ook een ideale dag om gezellig in een warme huiskamer wat bij te praten. Buiten was het koud, met afwisselend wat zon, stevige wind, hagelbuien en zelfs een mager sneeuwbuitje. 
Na de sneeuw die er aan de kust overvloedig is gevallen, kwamen er een paar dooidagen met temperaturen die opliepen tot +10 °  terwijl we de week ervoor -10° en tot zelfs -13 ° graden zagen. Maar nu is het precies of we opnieuw erg koude dagen mogen verwachten.


Toen ik vlak vòòr het schemerig werd terug naar huis reed, sloeg ik in Zeebrugge even links af richting zeedijk. Het was erg lang geleden dat ik de zee nog zag . Het strand lag er verlaten bij, het was laag water maar je zag dat de zee toch woelig was. De wind was erg scherp, ik ben niet lang op de zeedijk gebleven. Toch nog maar voorzichtig zijn om niet opnieuw een opstoot van de sinussen te krijgen. Ach je zou me niet eens herkend hebben, ik was goed ingeduffeld. Een grote sjaal rond mijn hals tot over mijn lippen en een hoedje dat ik  diep op mijn voorhoofd had geduwd. Het deed deugd om die zilte lucht eens diep in te ademen . Het zou goed zijn om de sinussen te zuiveren wordt beweerd.

 

zeebrugge.jpgGeen al te heldere foto's, het was al wat schemerig

canada.jpg

Bij de familie in Canada ligt er nu een berg sneeuw. Na een erg koude periode van -30° is de temperatuur weer gestegen maar is het hevig beginnen te sneeuwen. Het zou me niet verwonderen dat we na een paar dagen ook een afgezwakte vorm van sneeuwval kennen. We wonen ongeveer op dezelfde breedtegraad , zij in Canada en ik in Europa. Het is dikwijls zo dat we na een paar dagen of soms een week in afgezwakte vorm het weer krijgen dat zij hadden. Dus dat belooft ! Deze foto's mailden ze me gisteren en er stond bij dat al "the highways" afgesloten waren !

Commentaren

ja het strand zal nu wel verlaten zijn, alhoewel ik zo'n strandwandeling in weer en wind wel zou zien zitten, lijkt me zalig uitwaaien

Gepost door: fotorantje | 02-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, normaal doe ik dat ook ,maar zo helemaal alleen bij valavond en met zo'n sterke wind en nog niet helemaal 100 % zijnde ,waagde ik me daar niet aan!

Gepost door: magda | 02-02-13

Ja..je voelt het weer wat frisser worden hè..en vanmiddag viel hier even natte sneeuw en later van die kleine hagel..beter dan regen om in te lopen vind ik! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hier ook even wat natte sneeuw ,maar wel flinke hagelbuiien en de wind kwam uit zee,dus bitterkoud!!

Gepost door: magda | 02-02-13

Dan verkies ik toch een winderig Zeebrugge (hoewel het allesbehalve mijn favoriete kustplaats is) boven dat Canadese sneeuwgeweld, maar ieder zijn meug zei de boer en hij at paardenkeutels.

Gepost door: Benjamín | 03-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,mijn meug is het strand van Cadzand dicht tegen het Zwin aan. Maar spaar me van die keutels,hahaha! In elk geval kun je langs dit strand rustig wandelen tot in Blankenberge en omgekeerd.

Gepost door: magda | 03-02-13

geef mij maar ons weer ,dikke knuf

Gepost door: sloeber | 03-02-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber ,ik ook hoor! Ik zou niet graag zes maanden op een jaar in de sneeuw willen zitten.

Gepost door: magda | 03-02-13

het strand van Zeebrugge is wel bijzonder breed, een gevolg van de haven denk ik


maar er valt niet veel te beleven...

groeten

Gepost door: willy | 03-02-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,het is zeker geen gezellig strand en door de verlenging van de strekdammen is er daar verzanding opgetreden.Maar je hebt er wel voldoende plaats in de zomer en het is er rustiger dan elders.

Gepost door: magda | 03-02-13

De commentaren zijn gesloten.