05-02-13

Nieuwe bril

bril.jpg

Dat is mijn huidige bril, de nieuwe toon ik volgende week

 

Ik stel het al héél lang uit om een nieuwe bril  te kopen, om dichtbij en veraf goed te kunnen zien. Teneerste omdat een nieuwe bril veel geld kost en ten tweede omdat mijn zicht nog altijd hetzelfde is gebleven volgens de oogarts. Maar nu was het toch hoognodig. Om de haverklap moet ik nieuwe neusjes op de bril laten zetten ofwel omdat ze door het neuszweet hard geworden zijn en dan schuurt dat over je tere neusvelletje,  ofwel omdat je een neusje verliest en maakt het achtergebleven ijzertje  een wonde aan je neusvleugel .
Daarenboven waren de glazen zo versleten ( tenminste als glas kan verslijten) dat ik die regelmatig moest schoonvegen en dat is dan ook niet goed voor het glas dat daardoor krasjes kan krijgen. Ook hielp het niet meer zo goed dat de beentjes van de bril werden vastgezet want de bril eindigde meermaals bijna op de punt van mijn neus vooral als ik transpireerde.( Jammer dat ik geen omhoogwippende neus heb).

Conclusie: dochterlief nam me gisteren mee naar de brillenwinkel want ik had er nu al genoeg over "gezaagd" dat ik een nieuwe bril nodig had. Ik heb een hekel aan kleren passen maar nog een grotere hekel aan brillen passen. De keuze is zo immens groot dat ik het op den duur niet meer weet . Daarom heb ik ook liefst dat dochterlief meegaat. Zij zegt me wel wat er bij mij past en wat niet. Het moet ook een stevige bril zijn die tegen een stootje kan, want ik ben nu eenmaal niet het voorzichtige type. Ik had indertijd een vederlichte titanium bril die perfect zat maar ik heb die zo dikwijls op de grond zien vallen . Ik vergat dat ik een bril aanhad en even over je gezicht vegen of een bruuske beweging maken  of de kleinkinderen die wilden knuffelen en de bril vloog een paar meters van me vandaan.

Het gekke is dat je een bril  moet passen om te zien of die goed zit en of die je ook goed staat, maar zonder je eigen bril zie je alles niet zo scherp en dan krijg je een vergrootspiegel vòòr je waardoor je gezicht er nog gekker gaat uitzien en je ziet de bril nog altijd niet scherp.
De laatste trend zijn brillen met een benen omranding. Geen enkele paste bij me: te flets, te hard , te donker van kleur. Of niet passend bij mijn gezichtstructuur. Uiteindelijk bleven er twee brillen over die ik- met mijn eigen bril op- had goedgekeurd. De opticien vond de bril met de beenomranding passend en dochterlief die andere  met minder been als omranding. Eigenlijk vond ik die laatste  beter passen met mijn persoonljkheid . De vrouw van de opticien werd er bijgehaald want zij heeft een goeie kijk op iemands gezicht. Zonder dat ze iets wist koos ze de minder omrande bril uit  en de opticien zei "maar toch vind ik die andere mooier". Ai ,die gaan achteraf nog een boompje opgezet hebben ,hahaha.

Drie tegen een :dus werd het de minder omrande bril. Kleur ? met een tikkeltje rood in maar niet rood zoals mijn huidige bril. Ik hoop dat die bril ook zolang meegaat als de huidige nl zes jaar en die ziet er behalve de krasjes op de glazen nog in goede staat uit. Maar ja als je de glazen moet vernieuwen dan koop je toch liefst ook een nieuwe montuur. Tenslotte zijn de glazen het duurst.
En nu nog een dikke week geduld.

20:57 Gepost in mijmeringen | Commentaren (32) | Tags: bril, opticien |

Commentaren

Het ziet er alvast een bijzonder fraaie en elegante bril uit. Mij verbaast het alleszins niet dat je voor een rode omranding kiest, want wie Magda zegt, zegt rood.

Gepost door: Benjamín | 05-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ja ik hou van rood en het kleurt me goed. Maar die bril hierboven is wel mijn ouwe bril hé! Ik ben verwonderd dat die foto's nog gelukt zijn want ik zie niet scherp zonder bril,hahah!

Gepost door: magda | 05-02-13

Oei! Ik heb weer eens de kleine lettertjes niet gelezen. Je oude bril ziet er overigens nog heel deugdelijk uit. Volgens mij had je geen nieuwe nodig, maar dit zijn natuurlijk woorden van een heel erg spaarzaam, om niet te zeggen gierig mens.

Gepost door: Benjamín | 06-02-13

strikt genomen had ik geen nieuwe bril nodig. Noch montuur,noch glazen. Want mijn zicht is gelijk gebleven na al die jaren. Maar de glazen waren in erbarmelijke toezicht -ik ben niet het voorzichtige type hé-en als je dan zo'n duur glaswerk in een ouwe montuur stopt,dan lijkt het me toch beter om die glazen in een nieuw kadertje te stoppen. Enne ...ik ben nu eenmaal niet van het gierige type zoals jij ;-))

Gepost door: magda | 06-02-13

Toffe bril! Dat je er heel lang deugd mag van hebben (voorzichtig zijn dus ;-) )

Gepost door: bea | 05-02-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat is niet mijn nieuwe bril, ik heb het nu onder de foto gezet om misverstanden te voorkomen.

Gepost door: magda | 05-02-13

Sjee..had je deze alweer 6 jaar? ik weet nog dat je 'm kocht..volgens mij heb je er toen ook over gepost? Een mooie en ook nog hippe bril..ben heel benieuwd hoe je volgende keus eruit ziet hoor.
Het is met brilmonturen al net zo als met alle mode..als iets 'in' is, kun je bijna niks anders meer krijgen hè. Ik zie dat met vriendlief z'n brillen ook..van heel groot tot heel klein is ie gegaan..en van rond naar ovaal naar vrij strak rechthoekig wat ie nu heeft...ik vond het rondere leuker, maar die hadden ze de laatste keer niet veel meer. En ja..ik moet om dezelfde reden altijd mee als je dochter..hij ziet zonder bril ook niet veel hehe. Maar tegenwoordig filmen ze je heel eventjes en dan kun je het zelf terug zien op een scherm als je je eigen bril weer ophebt..handig hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb er toen inderdaad ook over gepost. Ik wist zelf niet dat het al zes jaar geleden was. De oude bril is zeker niet uit de mode en ik zie die nog altijd even graag, maar ja als je zo'n dure glazen erin hebt dan wil je toch een nieuwe montuur waar nog geen gebreken aan zijn. Om eerlijk te zijn zag ik de benen monturen niet zo graag op mijn neus . Ik zag er vreselijk streng mee uit en ik zag mijn dochter alsmaar haar neus optrekken ook ,hihihi ! Filmen zeg je ,ik denk dat deze opticien dat nog niet heeft.Liefs.

Gepost door: magda | 05-02-13

Als die bril noodzakelijk is/was en hij zit:zat niet meer comfortabel is dat inderdaad het beste wat je kan doen.

En die optieker en zijn vrouw? Misschien ging het er net over waar ze het meeste aan verdienden.

;-)

Gepost door: ms | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mske, de glazen moesten echt vervangen worden en gezien die drie keer zoveel kosten als een nieuwe montuur ,dan heb je toch liever dat ze in een nieuwe montuur zitten.
Ach daar verdenk ik de opticien en zijn vrouw niet van.Ik zeg op voorhand dat ik geen zotte prijs wil betalen voor een montuur.

Gepost door: magda | 06-02-13

Dag Magdake!

Ja een bril is nodig zeker als je niet zonder kan zien!!!
Ik haat het ook zo om kleren te kopen en om brillen te kiezen! ik haat het, zelfs naar de kapper gaan haat ik!!! pfffff Ik had ook een titanium brilletje die zijn heeel goed en zeker tijdens de zomer niet te zwaar op je neus en die doen gene pijn maar zoals je zegt soms weet ge niet meer of ge een bril aanhebt!
In mijn hals steken ook titaniumstaafjes, dat is het enige wat ons lichaam niet afstoot !
Ik ben benieuwd naar je nieuwe bril!!!!
Wens je nog een fijne woensdag !
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke ,nog een weekje geduld en dan post ik wel een foto van de nieuwe bril. De glazen zijn ietsje afgerond langs onder en de kleur is zachter dan die van de oude

Gepost door: magda | 06-02-13

hihi zo herkenbaar, een nieuwe bril moeten kiezen en zelf niet goed zien hoe hij staat
en het is zowiezo al moeilijk kiezen vind ik
maar ik doe het ook altijd zo, nieuwe glazen is ook een nieuw montuur
dat zit er bij mij ook aan te komen maar k stel het nog even uit tot volgend jaar

Gepost door: fotorantje | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik stelde het al twee jaar uit en af en toe moest ik langs bij de opticien om nieuwe neusjes ,of een schroefje latenvastzetten,of om de glazen eens extra te laten poetsen ,maar dat kan niet eeuwig blijven duren hé!! Ware het niet van dochterlief , ik was er nog niet geraakt denk ik.

Gepost door: magda | 06-02-13

dat is wel heel herkenbare situatie Magda...

het doet er mij aan denken dat ik eigenlijk geen reservebril heb...

en ik kan die bril niet missen..

misschien toch maar naar de opticien..

groeten

Gepost door: willy | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Oei Willy, ik heb altijd ene reservebril. Nu zal deze hierboven mijn reservebril zijn ,want de glazen blijven dezelfde .Ik zou liegen: één oog krijgt om te lezen een kwartje meer.Maar daarom moest ik nog geen andere bril halen volgens de oogarts.

Gepost door: magda | 06-02-13

ben benieuwd naar de volgende, ik vind deze ook wel heeeel mooi, met dat rood, groetjes

Gepost door: Emily | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Emily, ik zie die bril nog altijd graag ,maar ja na al die jaren wil een mens toch eens wat anders hé !

Gepost door: magda | 06-02-13

Magda goede middag...

een mooie keuze en we zullen duimen dat hij lang zal leven en zolang je er niet op trapt zal dat wel lukken ! Al goed dat je geen nieuwe schoenen moest passen, want vooraleer je die allemaal geprobeerd hebt ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Hey Pepino ,maar passen van een bril vind ik toch erger dan schoenen passen. Ik heb vlug mijn keuze gemaakt bij schoenen en die zie ik dan ook nog" scherp" . Maarre ...hierboven is het wel nog mijn oude bril die je ziet! De nieuwe toon ik volgende week wel en dan zal mijn portemonnee ook geplunderd zijn. 't Is toch elke keer een dure grap.

Gepost door: magda | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

Magda goede avond...

tegen wie zegt g'et en het hangt af of ge nieuwsgezind zijt, want naar het schijnt zijn er ( zowel vrouw of man - zg - ) die van bril veranderen naar gelang het weer, zon, maan, humeur, maar ik verkies toch liefst mijnen bril die gemakkelijk zit en heb er enkelen in reserve . Ik ben bijziend en nu heb ik er al een tijdje een koordje aan hangen ( aan de bril hé ) , want om dicht te zien moet die af en dus gedaan met zoeken waar hij weer ligt . Enfin...ik blijf in ieder geval benieuwd welke keuze je gemaakt hebt !!
Intussen is onzen oudste kabouter hier terug van de dokter en heeft hij de griep te pakken, dus dat belooft en zal hij normaal hier blijven slapen . De twee andere snaken na huiswerken en eten kunnen naar huis . Wie zegt er nu weer dat ge op pensioen zijt ge heel veel tijd voor uw eigen zult hebben ?? Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino,oei de griep is op toer , tot nu ben ik aande griep ontsnapt maar ik was doodziek van een zware verkoudheid en tot heden ben ik er nog niet helemaal vanaf.Dat duurt nu al meer dan een maand!

Ja ik weet wat je bedoelt ,het is hier ook zo. Nog nooit zo druk gehad . En iedereen zorgt er voor dat oma niet te veel alleen is .Straks komen de jongens op vakantie ;-)

Ik heb en bril om beter te kunnen lezen niet om er mee te paraderen of boven op mijn hoofd te zetten.Ik hoop dat de nieuwe ook zo lang meegaat als mijn huidige.Hier zijn geen kleintjes mee die je bril van je neus afslaan als ze je stevig willen beetpakken ,hahaha!

Gepost door: magda | 06-02-13

Magda dat is een mooie bril, je zal een mooie loek hebben. We hebben vandaag met Jeske om baxters moeten gaan naar ziekenhuis. En we hebben daar goed nieuws gekregen. haar bloedwaren van de kanker waren gedaald van 160% naar 60% goed he, En we waren gelukkig alle twee. Nog een goede avond gewenst.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

Adrën maar dat is super nieuws! Weer een reden om er een glas op te drinken! En dat zal haar moraal zeker en vast deugd doen .

Gepost door: magda | 06-02-13

Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe bril. Ook ik hou van rood :o)

Gepost door: Madammeke Kwebbelt | 06-02-13

Reageren op dit commentaar

@Madammeke dat jij van rood houdt heb ik al gemerkt ;-) .Ik zie graag rood en voel me goed met rood en heb bijgevolg ook vele rood in mijn kledij. Dochterlief en ik gingen eens om een mantel voor mij en ik wilde een donkere mantel die kun je altijd dragen .Maar toen haalde ze de ene rode driekwart mantel die er in de rekken ging uit . "Doe dit maar eens aan" .'t was mijn maat en die stond perfect. Nu was het een keertje niet ik die er een rode mantel uitpikte,hahha!

Gepost door: magda | 06-02-13

Hallo mevrouw,

Ik was op internet wat aan het rondstruinen omdat ik op zoek was naar mooie lettervormen ( voor de cursus kalligrafie) en zo kwam ik op uw blog terecht. wat kunt u ontzettend leuk schrijven. Ik heb met plezier uw verhalen gelezen. heel veel succes en plezier met uw blog en hartelijke groetjes uit Drenthe ( noorden van Nederland)

Vr gr.,
Annette

Gepost door: Annette Botterblom | 07-02-13

Reageren op dit commentaar

@Annette dank U wel voor het compliment. Het doet altijd plezier als iemand je schrijfsels mooi en leuk vindt!

Gepost door: magda | 08-02-13

Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe bril, Oma!
Groetjesssss
xxx

Gepost door: Emma | 07-02-13

Reageren op dit commentaar

@Emma, half volgende week mag ik er om!Dus nog even geduld , maar je zult me nog wel herkennen hoor -)

Gepost door: magda | 08-02-13

Ik ben benieuwd!
Zelf heb ik heel slechte ogen. -8 dat is al heel wat. Ik draag meestal lenzen, maar ook meer en meer mijn bril.

Gepost door: Ellen | 07-02-13

Reageren op dit commentaar

@Ellen ,de oudste zoon heeft ook ietsvan -77. Maar tegenwoordig zijn de glazen niet meer zo dik en kun je het amper zien dat je zo'n afwijking hebt. Lenzen heeft hij nooit willen dragen. Ik heb maar iets van -2. Ik ben moeten brillen omdat ik veel op een pc scherm moest kijken en ook met ouder worden .Nog even geduld voor de nieuwe bril en ik hoop dat die even goed gaat zitten als de huidige.

Gepost door: magda | 08-02-13

De commentaren zijn gesloten.