11-02-13

Carnaval 2013

De grote optocht van gisteren was een succes en de praalwagens waren allemaal mooi. 'k Zou niet graag in de jury zitten om de winnaar aan te duiden. Alle praalwagens waren vergezeld van massa's carnavalisten verkleed in het thema van de praalwagen en allemaal om ter mooist.
Er is ontzettend veel confetti gegooid en die werd onmiddellijk na de stoet met  bezemwagens en blazers opgeruimd. Gezien het droog was ging dat supersnel. Ik heb daar ook een paar foto's van gemaakt. Wat mij ook is opgevallen dat het geluid van elke groep niet meer zo storend was. De gemeente had een geluidsnorm opgelegd. Ik heb iemand gezien die met een decibelmeter rondliep bij de start van de stoet ! Verder werd er ook niet meer met volle geweld snoep gegooid. De kinderen op het parcours kregen het in hun handen of het werd in hun opengehouden plastiek tasjes gegooid. Nu en dan werd er wel een handvol snoep ver op de weg gegooid om de groten ook eens te doen lopen ;-)
Kinderen zijn onbesuisd in hun reactie en als je die immense tractoren ziet die de praalwagens trekken...Ook is het overdreven springen op de praalwagens aan banden gelegd. Er is in het verleden iemand af gevallen... Ik vind dit allemaal positief en het maakt het voor iedereen veiliger en ook aangenamer. Maar er is toch een ongeval gebeurd waarbij een carnavalist zwaar is gekwetst. Wij stonden aan het begin van de stoet en bij één van de drieledige praalwagens zag ik met eigen ogen een man die van de ene wagen over de verbinding met de andere wagen sprong en  zelfs een tijdje stond te dansen op de smalle buizen!  Ik dacht toen bij mezelf " dat is toch om problemen vragen". Of het deze jongeman is weet ik niet maar zoals die zich gedroeg ... Ik hoop dat de gekwetste spoedig mag herstellen. Dat is natuurlijk een domper op deze stoet die zo mooi en rustig verliep.

update: in een plaatselijke krant staat de jongeman buiten levensgevaar is !

opkuis.jpg

De gemeentediensten stonden al klaar om achteraf al die confetti op te ruimen.

opkuis1.jpg

Het opruimen van de confetti en ander afval ging vlug en vlot.

confetti.jpg

Confetti met hopen.De kinderen vonden dit natuurlijk prachtig!

confetti1.jpg

De snoepjes werden in hun handen gegeven of in de plastiek tasjes die ze bij hadden.
Fristi drankjes konden de kinderen ophalen aan de praalwagen.

personages.jpg

toeschouwers.jpg

Sommige toeschouwers waren ook verkleed .
Dit kleine jongetje poseerde maar al te graag!

 

En hieronder heb ik een greep gedaan uit de foto's
die ik genomen heb van de ruim 40 praalwagens.

zusters.jpg

de stoet1.jpg

de stoet2.jpg

negers.JPG

draak.JPG

waterloo.jpg

bijen.jpg

griekenland.jpg

matrozen.jpg

vikings.jpg

blauw roze.jpg

toreador.jpg

vulle bertha's.jpg

pipo's.jpg

snoep.jpg

confetti2.jpg

maya's.jpg

vliegeniers.jpg

roze.jpg

doping.jpg

De dopingaffaire mocht niet ontbreken !!

 

18:35 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (20) | Tags: carnaval, heist, 2013 |

Commentaren

Mensen lieve deugd! Jullie hadden wat te kijken! Nog even en jullie overtreffen Aalst. Wel jammer van dat ongeval, maar vaak is het inderdaad eigen schuld, dikke bult, al weet ik natuurlijk niet of dat hier het geval was.

Gepost door: Benjamín | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

@Awel ,Benjamin , we hadden veel te bekijken en jaar na jaar zijn er mooiere praalwagens. Niet vergeten dat op dezelfde en uur in Blankenberge ook een gelijkaardige stoet uitgaat.Ik las in de commentaren van de gemeente dat er een 30 000 toeschouwers waren. Hoe tellen ze dat toch? ;-)
Het weer zat ook mee, het is droog gebleven!

Gepost door: magda | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

Dag Magdake!

Amaai je had er veel bezienes zeg!
Dat wit op de grond was dat allemaal confetti??????????????????????????
Amaai dan, het was daar zeker geen crisis!!!! hihiiiii
De kleinkinderen hebben er ook van genoten zeker?
Is je verkoudheid genezen? Ik hoop het voor jouiw!!!!
Wens je nog een gezellige avond!
Hier is het lichtjes aan het sneeuwen!

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke , dat wit is inderdaad allemaal confetti. Het was een dik tapijt en gelukkig bleef het de hele namiddg droog zodat de kuisploeg nadien alles in een wip kon opkuisen! Alle kinderen ook mijn kleinkinderen hebben hun hart opgehaaldl, want het mag gezegd worden dat alle carnavalisten héél kindvriendelijk zijn wat betreft het uitdelen van snoep.De volwassenen helpen oprapen en geven het aan kinderen die niet zo vlug of handig zijn om de snoep te vangen.
Ik was goed ingeduffeld en ben na de stoet onmiddellijk terug naar huis gereden.Geen tijd gehad om het koud te krijgen.Tenandere viel het weer echt mee en het is pas 's nachts beginnen sneeuwen.Alé een centimeterje .
Helemaal weg is de verkoudheid niet maar ik ben er tenminste niet meer zo ziek van.

Gepost door: magda | 12-02-13

Ik ben waarschijnlijk de saaiste mens op de wereld maar voor geen geld zou ik uren in de kou gaan staan om naar een karnavalstoet te kijken. Kan wel begrijpen dat het voor kinderen en liefhebbers van karnaval (of alleen maar de stoet) een plezier is om het mee te maken, een hele belevenis :-)
Heel spijtig van het ongeval, gelukkig is het al bij al nog goed afgelopen voor die kerel.

Gepost door: bea | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

@Och ,je staat er tussen de mensen en dan voelt het ook zo koud niet aan, want je verwarmt elkaar,hahaha.De carnavalstoet in Heist is werkelijk een evenement dat veel inwoners aanspreekt.Weet je dat we vroeger toen ik nog werkte een halve dag congé kregen de andere morgen omdat de gemeente wist dat er veel afwezigen zouden zijn. Iedereen nam massaal verlof!! Het is ongelooflijk hoeveel jonge mensen er tegenwoordig aan deelnemen .Er zijn praalwagens die vergezeld zijn van 100 tot 150 verklede mensen in het thema van de praalwagen.Het is moeilijk om met foto's een beeld te geven van de ambiance.De inrichters zijn wel streng maar ongevallen zoals deze nu zijn niet te vermijden en de gemeente kan geen schuld toegeschoven worden.Zo'n dingen gebeuren als het enthousiasme van de deelnemers te groot wordt.

Gepost door: magda | 12-02-13

haha wit van de confetti daar ipv sneeuw, t is eens wat anders
alles is dus goed verlopen, behalve dat ene natuurlijk, ik hoorde het al op het nieuws gisteren

Gepost door: fotorantje | 11-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,er zijn zakken confetti uitgestrooid en de kinderen verzamelden die in plastiek tassen en gooiden die terug naar de deelnemers van de stoet. Hilarische taferelen hebben we gezien.Ik stond bij de kleinkinderen en heb ervan meegedeeld. Er waren momenten dat ik mijn cameraatje onder mijn jas moest verstoppen.Tja en dan zijn er ook die je herkennen en lappe je kreeg een pak confetti over je...ach het was leuk...

Gepost door: magda | 12-02-13

ziet daar zeer leuk uit ,bedankt voor de mooie foto's hoor

Gepost door: sloeber | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@sloeber ,ik heb mijn best gedaan om een sfeerbeeld te geven. Fijn dat je het leuk vindt.

Gepost door: magda | 12-02-13

Mooie kleurrijke stoet en gelukkig lekker droog weer..en zo te zien had iedereen gewoon erg veel lol..dat is het voornaamste. :-) Naar zo'n stoet zou ik ook nog wel gaan kijken hoor..maar in Dordrecht war ik het laatste ooit nog eens ging kijken, was het allemaal reclamewagens geworden van de sponsors..niks aan.
Vroeger gingen we met onze ouders nog weleens naar Prinsenbeek of zo, in Noord-Brabant dus..daar waren het altijd ook enorm mooie stoeten!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ,deze stoet is gegroeid met de jaren. Vroeger was het een vieze stoet met bloedpenzen en pispotten met bier in en mannen verkleed in vuile jeannetten en hier en daar een ineengeflanste kar. Toen is er een kentering gekomen en het gemeentebestuur loofde prijzen uit en nu komen er praalwagens die mooi zijn en dat trekt mensen aan. Die praalwagens doen gedurende anderhalve maand allerlei gemeenten aan waar er carnavalstoeten uitgaan. Dus loont het wel de moeite om die erg mooi te maken zodat ze prijzen kunnen winnen en zo uit hun kosten geraken. Maar na de stoet gebeuren er wel incidenten van carnavalvierders die drie dagen na elkaar feesten! Waarom die drank daar altijd bij moet om te feesten vraag ik me af. De zondag is er de grote stoet , de maandag krijg je in al de café's van Heist gratis sprot en is er 's avonds het bal van de Zeemeermin, en de dinsdag is er een verklede voetbalmatch tussen de "Plakkers" (mensen die aan land werken ) en de "vissers" en deze avond is er een verlichte stoet met de praalwagens die zondag al deelnamen maar die ook verlichting aan "boord" hebben.Het is wel een kortere stoet . Mooi spektakel. Daar gaan we deze avond naar toe kijken.

Gepost door: magda | 12-02-13

Heel kleurrijk, het carnaval. Maar ik ben er niet echt een fan van. Mij zal je er niet zien. Gelukkig is er in Gent zelf geen carnaval, wij houden het bij onze Gentse feesten.

Groetjes!!!

Gepost door: Kim | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@Ja maar Kim de Gentse feesten is ook een dolle drukte!! En dat duurt toch langer dan een carnavalstoet van anderhalf uur ! ;-)

Gepost door: magda | 12-02-13

Lijk me inderdaad een heel leuke, kleurrijke carnavalstoet. Mooie fotoreportage. Geeft inderdaad goed de sfeer weer.
Er werd wel heel veel confetti gegooid daar :-). Je zult er waarschijnlijk wel hebben 'meegenomen' naar huis. Het blijft hangen in je haar, sjaal, muts, enz...
Blij dat je genoten hebt! X

Gepost door: Lucretia | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@Cucretia, het was inderdaad een mooie stoet. Inderdaad ik heb al verschillende keer de stofzuiger moeten uithalen. En toch had ik mijn kleren voor ik binnenkwam goed uitgeschud. Maar ja toen de kleinkinderen binnenkwamen en hun kleren uitdeden en hun schoenen uittrokken toen lag het hele huis vol ;-))

Gepost door: magda | 12-02-13

prachtige collages Magda...

maar dat ongeval geeft het gebeuren toch een wrange bijsmaak

prettige avond

Gepost door: willy | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat is inderdaad niet leuk noch voor de betrokkene en zijn familie en ook niet voor de inrichters van de stoet. Er zijn al zoveel voorzieningen getroffen om ongevallen te vermijden :geen drank in blikken ( nu gebruiken ze plastiek bekertjes), geen gestamp op de wagens zodat de wagens niet teveel heen en weer hellen( verleden jaar viel er een deelnemer van zo'n wagen), veel minder decibels , niet gooien met snoep, geen spuitbussen met van die rare drendels die op je kleren blijven hangen enz. Hier is het opnieuw een onvoorzichtigheid van een deelnemer. De deelnemers moeten ook een beetje discipline aan de dag leggen ,vind ik.

Gepost door: magda | 12-02-13

Het lijkt mij een heel erg leuke stoet te zijn geweest. Heel mooie foto's Magda.
Jammer van dat ongeval. Ik denk dat de jongeman in kwestie volgende keer wel veel voorzichtiger zal zijn.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, het is een vrolijke stoet met héél veel mensen die rond elke praalwagen lopen en dansen. Het gaat hier helemaal niet over de politiek.Het is allemaal goed geregeld en dan is het jammer dat er toch nog ongevallen gebeuren.

Gepost door: magda | 13-02-13

De commentaren zijn gesloten.