12-02-13

Carnavalvakantie

De kleinkinderen zijn zondagavond na de carnavalstoet naar oma gekomen voor een paar dagjes vakantie. Gisteren was het koud en het weer was met zijn 0 graden niet erg uitnodigend om te gaan wandelen. Daarenboven kregen we af en toe een miezerig buitje te verwerken.
Dus deden we binnenshuis activiteiten . Wat denk je dat er eerst aan bod kwam? Koekjes bakken natuurlijk. En ze waren nog beter dan de vorige keer! Cédric heeft echt zijn best gedaan, Sébastien en oma deden de versiering van de koekjes. We deden ook ons best om ze  op te eten. Niet allemaal natuurlijk . De rest stak in een koekjesdoos voor vandaag. Maar ja ze waren veel te vlug op en dan heeft Cédric vandaag maar een nieuwe lading gebakken.Twee plateaus vol ! Hij gaat er een deel meenemen voor zijn mama en de andere oma en opa. De eerste lading werden overdadig versierd met witte chocolade en allerlei suikersterretjes, hartjes en zelfs speculoos vermicellietjes. De lading koekjes van vandaag lieten we naturel !

koekjes.JPG

Toen heeft Cédric een nieuw spelletje gemaakt. Een gleuf gemaakt van de mooie glanzende bladeren van een glossy lentemagazine (van een winkel waar de kleren voor mijn portemonnee veel te duur zijn). Zij duimspijkerden die lange geuf aan de muur  in de gang boven. Er was geen sprake meer om nog eens naar buiten te gaan. De hele namiddag tot de avond toe hebben ze met knikkers die in de gleuf naar een bakje rolden gespeeld. Of hoe kinderen zich kunnen amuseren zonder dat een spelletje een cent kost. Zelfs vandaag waren ze druk bezig om hun papieren spelletje nog wat steviger  te maken. De twee kastdeurtjes verbergen het speelhuis van Sébastien. Momenteel baat hij daar een Carrefour uit ! De stickertjes op de deuren zijn reclames .

knikkerbaan.jpg

Buurtje is vandaag vertrokken voor een drieweekse reis naar Senegal en wij mogen de kippen en konijnen en de poes verzorgen. Dat vinden de jongens leuk.

Deze avond kregen de twee konijnen en de vier kippen bezoek van ons. Eén van de kippen liet zich gewillig knuffelen . Eén van de konijnen zag het niet zitten en rende weg. We hebben niet aangedrongen want het werd al duister...

De jongens zijn nu naar huis want morgen gaat Sébastien naar een verjaarsdagsfeestje . Donderdag komen ze allebei terug naar oma. O en ik vergeet nog te vertellen dat we over de middag zijn gaan wandelen. Een wandeling die ze iedere keer dat ze naar oma komen willen doen. Maar dat vertel ik morgen .

konijn.jpg

 

22:15 Gepost in vakantie | Commentaren (16) |

Commentaren

Haha..al maar goed dat je er foto's bij plaatste hoor..ik had al hele vreemde beelden bij die 'gleuf''..zoiets noemen wij een goot! :-)
Maar wel een leuk spelletje ja hehe..heel creatief.
Euhmm..krijg wel meteen een beetje trek in die koekjes..er zijn er zeker niet over? :-P
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, zij noemden het zelf een gleuf en op een goot gelijkt het helemaal niet. Hoe ze het voor mekaar kregen om daar een knikker te laten in rollen tot die in een plastiek doos valt ! Het is pas gelukt met veel plakwerk en duimspijkers in de muur!

Neem er wat van ,Cédric heeft er een tweede lading van gemaakt en hij heeft de kneepjes te pakken. De koekjes hadden allemaal dezelfde vorm! In het begin wilde hij allerlei deegvormpjs gebruiken . Maar hij is wijzer geworden. Niet alle vormpjes zijn geschikt voor zulke krokante koekjes. Zoals in de winkel heeft hij koekjes ingepakt in een cellofaan zakje om mee te nemen naar huis!

Gepost door: magda | 13-02-13

jij moet je niet vervelen hé Magda met die sloebers in huis
hun creatieve knikkerbaan doet me denken aan vroeger, toen maakten m'n broer en ik ook zo'n dingen voor de knikkers
ik neem nog even een koekje mee, voor morgen hé :-)

Gepost door: fotorantje | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje,ze zijn zo lief die twee .De jongste nam gisteren de stofzuiger om zelf de confetti op te zuigen.De oudste helpt zonder vragen met opruimen. In ruil moet oma dan met hen op wandel ,hahaha!

Gepost door: magda | 12-02-13

En zo blijf jij een jonge oma met die twee in huis tijdens de vakantie :-)

Gepost door: liliane | 12-02-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ze brengen leven in de brouwerij ,dat is zeker en ik geniet ervan.

Gepost door: magda | 13-02-13

Ik moet me werkelijk inhouden of ik begin ook zo'n knikkergleuf te maken. En dan een Carrefour in een kast. Hoe verzinnen die gasten dat toch?

Gepost door: Benjamin | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,die kast is een grote bergruimte , er kan zelfs een éénpersoonsbed instaan. Nu is het de bergplaats voor reistassen, wat poetsgerief en voornamelijk voor al het speelgoed van de kleinkinderen.Sebastien zit dikwijls in die kast in een klein zeteltje te lezen, want opa had ervoor gezorgd dat hij ook licht heeft in de kast.
Winkeltje spelen is leuk en deden ze dikwijls de twee broers maar toen heeft Sébastien die kast tot Carrefour omgedoopt. Soms sleurt hij een hele voorraad mee naar boven en moeten we drank en snoep ( wat dacht je wel ;-) )komen kopen( met geld dat hij eerst zelf tekent en knipt uit stevig papier) en zeker als er reclames zijn!! Met Valentijn zijn de zelf gemaakte koekjes in de aanbieding. Nu is het kalm in de winkel want die knikkerbaan heeft voorrang.

Gepost door: magda | 13-02-13

Hier is het voorlopig goed opletten in de buurt, want kippen, ganzen en andere beestjes worden bij tientallen afgemaakt door vossen.
Knap bedacht, die DIY rollerbaan voor knikkers..

Gepost door: roysfoto | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@ Roy tot nu toe heb ik nog niet gehoord dat de vossen hier slachtpartijen hebben gehouden.

Kinderen hebben toch een grenzeloze fantasie hé!

Gepost door: magda | 13-02-13

dat hebben ze mooi gedaan Magda..

goed dat de kinderen zelf inventief bezig zijn....

ehh, ik moet nu naar de carrefour gaan , maar ik Knokke is die vandaag gesloten (lol)

prettige dag

Gepost door: willy | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja nu was het kalm in de carrefour ,de knikkerbaan had voorrrang!haha!Elke keer ze op vakantie komen vinden ze iets nieuws uit!En oma geniet van hun nieuwe " uitvindingen"

Gepost door: magda | 13-02-13

Schitterend dit postje!! Het idee van de knikkerbaan... waar halen ze het?!! Fantasierijk zijn ze wel! Waarschijnlijk van oma :-)
Die kast is echt een goed idee.
Veel groetjes en geniet nog heel veel en heel lang van je lieve kleinkinderen!!
En... oooh ... bijna vergeten: mag ik ook nog een koekje meenemen? ;-)

Gepost door: Lucretia | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@ Lucretia, hihi ik heb inderdaad veel fantasie en er liggen hier ook veel spullen waar ze mogen mee knutselen.Beide jongens zijn erg vindingrijk en ik weet van mezelf dat ik er niet om geef om rommel op te kuisen . Als ze zich maar amuseren denk ik dan.
Die kast hebben we jaren geleden laten maken dwz ,we lieten een muur inslaan om wat meer bergruimte te hebben.Die ruimte loopt in L vorm en die kleine man heeft er zijn kamp van gemaakt. Oma moest haar spullen maar een beetje dichter bij elkaar en op elkaar zetten!! Momenteel is het een carrefour,hahah!

Een koekje, even geduld Cédric gaat er nog een plateau maken ,ze zijn allemaal op.

Gepost door: magda | 13-02-13

toch fijn dat kinderen zo graag komen ,de knikerbaan fijn toch

Gepost door: sloeber | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, ik ben blij dat ze allebei zo graag spelen ,ze genieten van hun kindertijd.Als ik daar een steentje kan toe bijdragen ,doe ik dat met hart en ziel.

Gepost door: magda | 13-02-13

De commentaren zijn gesloten.