13-02-13

we gingen wandelen.

Het knuppelpad

Gisteren zei Cédric "oma verleden jaar hebben in het carnavalverlof meer gedaan dan dit  jaar". Hij had op de blog gekeken wat we verleden jaar hadden gedaan tijdens deze vakantieweek . Daar moest dus vanaf gisteren verandering in komen.
Ze slapen lang ( daarvoor is het ook vakantie nietwaar), en eer we kunnen vertrekken zitten we al een stuk in de namiddag. Maar deze keer stelde ik voor om flink te ontbijten en we zouden rond 11 uur gaan wandelen. We zagen wel wanneer we terug thuis kwamen. Waar we naar toe gingen ? Op het verlanglijstje staat iedere keer het knuppelpad ( in de omgeving van de Zwinbosjes).Deze keer wilden ze eens zien of het water daar nu bevroren is. Dus reden we tot aan  de ingang waar de traditionele foto werd gemaakt en we wandelden over het knuppelpad . Het water was bevroren maar het kraakte toch vervaarlijk als ze vanop de rand van het pad op het ijs stampten. Cedric kan het niet laten en in een wip klom hij in een boom! Sedert Sébastien uit de boom in de tuin is gevallen , is hij niet meer zo impulsief om in een boom te klimmen. Ze stonden beiden te kijken naar het water dat nu zo hoog staat en waar ze tijdens de zomermaanden in de droge bedding konden lopen. De kromgegroeide sparreboom stond nog altijd recht !
( is niet omver gevallen door de winterstormen)

carnaval,strand,zee,kleinkinderen

knuppelpad1.jpg

knuppelpad2.jpg

knuppelpad3.JPG

Het strand.

Toen we op de weg kwamen die door de Zwinbosjes loopt richting de Haas van Flanagan , kozen we voor de tegenovergestelde richting recht naar zee.
We zagen de planken al liggen die ze zetten om te verhinderen dat het zand te vlug zou verdwijnen en ook de bergen zand die  aangebracht zijn voor het komende seizoen . Het stormweer zorgt er elke winter voor dat er veel zand verdwijnt . Een grote tractor was in de verte zand aan het opduwen. De kinderen beklommen de zandbergen en daar moest oma een foto van maken. Cedric wandelde langs het strand terwijl de kleine man naar het water trok. Het was eb en het water was enorm veraf. De koude wind  weerhield Cedric en oma om hem achterna te hollen. Ik ben bijna van mijn verkoudheid af, maar Cédric hoestte nogal.

het strand.jpg

het strand1.jpg

het strand3.JPG

het strand4.jpg


het strand5.JPG

Toen we naar huis gingen wilden de jongens nog eens samen op de foto ! Maar dat lukte me eerst niet: de batterij was plat. Ik was vergeten de batterij op te laden en met het carnaval gebeuren waren er een massa foto's getrokken met het digitaaltje. Ik hoopte dat ik tenminste nog één foto kon maken door even de camera uit te schakelen , even te wachten en dan terug aanzetten . Inderdaad het lukte om die allerlaatste foto te maken van de twee jongens samen op een zandberg!
Een mooie afsluiter van een lange wandeling . Het was erg koud maar de koude lucht heeft deugd gedaan en de rest van de dag heb ik ze niet meer gehoord ;-)) .

21:02 Gepost in vakantie | Commentaren (16) | Tags: carnaval, strand, zee, kleinkinderen |

Commentaren

Magda dat knuppelpad intrigeert mij :-)
de jongens weten waar het leuk wandelen is

Gepost door: fotorantje | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@ Antje , een stukje ongerepte natuur en het spreekt de kinderen enorm aan. Doen we eens samen?

Gepost door: magda | 13-02-13

wie weet, komende lente/zomer :-)

Gepost door: fotorantje | 13-02-13

akkoord!

Gepost door: magda | 13-02-13

Een kromgegroeide spar kan natuurlijk nóóit recht staan! :-PPP
Dat pad blijft leuk..en wandelen natuurlijk sowieso ook! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

@ Mizzy , hihi elke keer dat we daar langskomen zeggen we 'aha de sparreboom staat nog altijd recht en is nog niet omver gedonderd bij stormweer '. Het geeft wel iets als je zo op een houten pad boven water kan wandelen en dan terug in duingebied komt. In een droge periode is het water allemaal weg en is alles weer duingebied en kun je daar wandelen. Het knuppelpad zo hoog boven de grond is dan zelfs grappig om zien.

Gepost door: magda | 13-02-13

Raar zinnetje in uw post; kromgegroeide sparreboom stond nog altijd recht ;-)
Maar deze wandeling zal zeker deugd hebben gedaan.
Hier allemaal de griep, dus dat blijft kamerwandelen ;-)

Gepost door: roysfoto | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

@Roy ,die sparreboom is met de jaren zo krom gegroeid dat we ieder keer verwonderd zijn dat die niet omver is gevallen na de winter stormen ! Dat wandelingetje heeft de microben verdreven bij ons !! Hou jullie goed en ik wens je vlugge beterschap zodat je er weer kunt op uittrekken!!

Gepost door: magda | 14-02-13

Het verheugt me dat ik het woord "knuppelpad" in je tekst aantref, want ik doe tot nu toe vergeefse pogingen om het in Van Dale onder te brengen. Ze vermelden wel knuppeldam en knuppelweg, terwijl ze knuppelpad negeren. Heet dat pad officieel knuppelpad, of is dat de benaming in de volksmond?

Gepost door: Benjamín | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ik heb deze naam niet zelf bedacht maar het staat in de teksten van Zenorapporten,bij het Agentschap Natuur en Bos en ook bij de Gemeente zelf.
Als je" knuppelpad in Knokke"in je zoekmachine intikt krijg je verschillende linken waar dit woord wordt gebruikt.Het woord wordt niet alleen voor dit pad in Knokke gebruikt maar ook in andere natuurgebieden. Ik vind het een woord dat gerust in de Van Dale mag komen.

Gepost door: magda | 14-02-13

je hebt het vaak over het knuppelpad Magda


en toch weet ik het niet te vinden...

kan je me geen tip geven?

fijne dag

Gepost door: willy | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

@Willy , één ingang van het knuppelpad ligt in de Bronlaan . Komende van de Kustlaan kom je aan een knik in de laan,rechtdoor rij je naar het Zwinreservaat en als je rechts meedraait rij je naar de Oosthoek. Links is de ingang .Het is maar een stuk wandelen over een houten pad en dan kom je uit op een fiets- en wandelweg waar je naar de Haas van Flanagan en ook naar het Zwin reservaat kunt fietsen of wandelen.
Ik heb er bovenaan nog een foto bijgezet met de kleinkinderen: daar is de ingang .

Gepost door: magda | 14-02-13

bij betere weer ga ik eer eens rondneuzen Magda

met dank

Gepost door: willy | 14-02-13

Magda goede middag...

jaja...krokusverlof , die gasten weten u wel bezig te houden . We kunnen er over mee spreken, maar kom bakken en versieren hebben ze blijkbaar onder de knie ! Nog even en dan Ben hier dertien , jaja...ze worden groot ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

Wat zijn ze groot geworden Magda. Leuk om de jongens deze week bij je te hebben. Hier geen logées deze week. Morgen een shoppingdagje met de meisjes ivm hun doopsel en eerste communie. Ik kijk er al naar uit.
Deze wandeling doet me een beetje denken aan een wandeling in het Vinne, Zoutleeuw, hier vlak in de buurt. Met een groot meer, niet het zeetje natuurlijk.
Fijne donderdag verder, hier is het nat en koud.
Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

Magda, zo'n gezonde winterwandeling aan de kust lijkt me een erg leuke bezigheid om te doen tijdens de krokusvakantie.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.