15-02-13

Sluis

 

Vandaag was het uitstekend weer om te wandelen. Maar de vraag was:  waarheen!
Met de tram tot een bepaalde stad en dan een flinke wandeling aan zee om in de volgende stad de tram te nemen huiswaarts. Maar we hadden niet genoeg tijd. De vrijdag komt hun papa een uur vroeger van zijn werk. Dat houden we dan voor de paasvakantie. De tweede optie van de kleinkinderen was een wandeling op de wallen van Sluis. "Maar oma , we starten aan de burcht hé" (De restanten van de Stenen Beer ,de Westpoort van de omwalling van Sluis). Daar willen de jongens altijd eens rondlopen, op de muren kruipen...

Dus vlak na de middag reden we naar  Sluis , parkeerden de auto dichtbij de Stenen Beer en oma ging vlug een parkeerticket halen . Ik ben de laatste tijd al een paar keer tegen de lamp gelopen . (Ik heb ondertussen aan de gemeente een bewonerskaart aangevraagd. Dat zal me 30 euro kosten voor één jaar en dan mag ik mits bepaalde regels in acht te nemen met een gerust hart parkeren in de groene en blauwe zone. Rood -en oranje zone blijft betalen dat zijn nl de winkel straten met de zijstraten. Het parkeerbeleid in onze gemeente is echt niet eenvoudig )
Ondertussen had Cédric al foto's gemaakt van de twee ooievaars die sedert jaren hun nest hebben op een hoge boomstam. Alle toeristen maken van deze attractie een foto( wij ook hahaha)

sluis.JPG

sluis1.JPG

En dan was het wandelen richting de restanten van de Westpoort van Sluis, De Stenen Beer. Eerst werd er overal rondgekeken en toen hadden ze enkel ook voor een hele grote hoop ...schelpen ! Er zaten héél mooie schelpen tussen.
Het is in Zeeland gebruikelijk dat er op de aarden wandelpaden en ook fietspaden een laag gebroken schelpen gegooid worden. Waarschijnlijk liggen die schelpen daar om straks op de paden van de stadsomwalling te belanden.

sluis2.JPG

sluis6.JPG

Eigenlijk niet te geloven dat de bewoners van deze huizen zo rustig wonen terwijl het twee straten verder elke dag bomvol loopt met toeristen

sluis3.JPG

Ik ben er bijna zeker van dat in één van die inhammen kon geschaatst worden een paar weken terug. Het lag er nu nog bevroren bij.

sluis4.JPG

Opvallend is het mos op de boomstammen,allemaal in de richting van het Westen.

sluis5.JPG
De ooievaar verliet even zijn nest gevolgd door de tweede  ooievaar om water uit het beekje te drinken.

sluis7.JPG

Zoals je kunt merken hangt er in de verte een nevelsluier maar koud was het niet . Het was op dat ogenblik 7°. We waren alledrie ook warmpjes ingeduffeld.

sluis8.jpg

Toen kwamen we het stadje binnen en oma wilde even een paar boodschappen doen. Deze fiets stond vòòr de winkel geparkeerd.  Daar word je toch helemaal vrolijk van hé.

sluis9.JPG 

We  wandelden daarna terug naar de omwalling die verder loopt aan de andere kant van Sluis . Maar morgen meer. Ik ben wat loom deze avond. Teveel goeie lucht binnengeslikt !

22:06 Gepost in vakantie | Commentaren (14) | Tags: kleinkinderen, vakantie, sluis |

Commentaren

mooi die vesting van Sluis
en die fiets zorgt echt voor een lentegevoel
prettig weekend Magda

Gepost door: fotorantje | 15-02-13

Reageren op dit commentaar

Dit jaar je achterstand inhalen ;-))

Gepost door: magda | 16-02-13

@Antje, dat staat ook nog op je to-do programma hé!!Voor jou ook een prettig weekend.

Gepost door: magda | 15-02-13

Reageren op dit commentaar

hihi, ja k heb nog veel te doen deze lente/zomer
vorige zomer heb ik veel moeten laten vallen met de operatie van mijn moeder hé

Gepost door: fotorantje | 16-02-13

Ik wandel en fiets graag in de buurt van Sluis, er zijn ook mooie winkels in de hoofdstraat.
Fijn weekend Magda.

Gepost door: Chrisje | 15-02-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje,daar zijn er ook mooie fietspaden waar je rustig kunt rondtoeren,nu vonden we het te koud om met de fiets te gaan dus werd het wandelen.

Ja de winkels mogen er zeker zijn . Ik ga regelmatig shoppen in Sluis.Voor jou ook een fijn weekend!

Gepost door: magda | 15-02-13

Wat is het toch heerlijk wonen aan zee, ik benijd je soms een beetje. (grapje)

Gepost door: liliane | 15-02-13

Reageren op dit commentaar

@Ach Liliane , wij benijden soms de mensen van het binnenland.We wonen hier echt in een uithoek en als we ergens naar toe willen dan is het altijd een hele verplaatsing !

Gepost door: magda | 15-02-13

Ik zal ondertussen al honderden keren in Sluis geweest zijn, maar ik wist niet eens van het bestaan van die Stenen Beer af. En die fiets … dat moet de lente zijn. Ik heb zowaar even gedacht dat die fietsbel een paasei was.

Gepost door: Benjamín | 16-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin,als je alleen de winkelstraten doet dan kom je daar natuurlijk niet . Er is een mooi schelpenpad boven op de omwalling of je kunt ook kiezen voor het fietspad dat beneden de wallen ligt. Je hebt wellicht al de Stenen Beer gegoogeld. Daar vind je alle uitleg en nog veel meer .Om de waarheid te zeggen de jongens dachten ook dat het een paasei was. Je weet wel zo'n kartonnen ei waarin dan de chocolade eitjes zitten.:-)

Gepost door: magda | 16-02-13

Leuke wandeling! en ik heb weleens in zo'n berg schelpen voor paden in het park hier een stenen pijpekopje gevonden! :-)
Ik wandel graag verder mee hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, we kwamen nog een paar grote bergen met schelpen tegen.Sébastien was niet weg te slaanvazn die bergen . Er zaten ook zo'n mooie schelpen tussen. Beiden zijn gek op de ronde schelpjes met een gaatje in! Die kun je aan een draadje rijgen.

Gepost door: magda | 16-02-13

Nog nooit in Sluis geweest!
Het schijnt dat je daar goedkoper levensmiddelen kan kopen?
Die ooievaars zijn toch mooi he!!
Ik wens je nog een gezellige zaterdagavond!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 16-02-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke , veel eetwaren zijn goedkoper dan bij ons. In het warenhuis émte genaamd kost een verse croissant 59 eurocent en een verse croissant bij ons in de Carrefour 79 eurocent. Cupjes koffiemelk van Nutroma kosten hier 99 eurocent en daar 59 eurocent. Ze doen ook soms van die reclames waarvan je denkt" dat kan toch niet". Een doos waspoeder van een bekend merk en de tweede krijg je gratis...Ik ga er ook te weinig naar toe omdat je zo moeilijk kon parkeren. Nu hebben ze een ruimere parking . Vlees koop ik er niet want ze snijden bv een biefsteak niet zoals bij ons, het zijn daar allemaal beeflappen. Dat was vroeger ook al zo toen ik kind was en bij mijn tante en nonkel logeerde die in Nederland woonden.
Kom het maar eens af ,ik wil je best begeleiden naar Sluis!!

Gepost door: magda | 16-02-13

De commentaren zijn gesloten.