16-02-13

Sluis 2

Dat boodschappen doen was vlug gebeurd en toen we terug buiten kwamen stond Sébastien nog eens naar die fiets te kijken met een bebloemd stuur. "Oma ,ik dacht dat er een kartonnen paasei op dat stuur stond en dat er daarin chocolade eitjes zaten."  Cédric en oma moesten toch even lachen  (maar Benjamin dacht dit ook al , dus was Sébastien niet alleen ). 

fietsbel1.JPG

 

We liepen langs een stenen paadje terug richting omwalling . We gingen niet door de poort die naar het fietspad leidt . Je ziet de poort in de verte op de foto , maar we wandelden de helling op. Daar hadden we een mooi zicht  op het fietspad en in de verte de bomenrij waar we eerst wandelden.

Sluis tweede deel.jpg

 We hadden in het eerste deel van de wandeling volwassen Langhorns gezien , maar die waren te ver verwijderd om er een mooie foto van te maken. Hier liepen er jonge Langhorns en blijkbaar was er eentje die slijkboel meer dan beu en bleef pal staan op een stenen pad . Wandelaars kunnen langsdaar terug naar de begane grond. Aan weerszijden is er een poortje dat zo opgehangen is dat die uitzichzelf weer dicht slaat. Wij waren nog niet van plan om langs deze poortjes terug Sluis in te wandelen. De kinderen wilden hem lokken met een hoopje gras , maar hij verzette geen poot !  Een ander Langhorntje was duchtig aan het grazen en nog een ander vond het gemakkelijker om met zijn lange tong het toegestoken gras aan te nemen. Van zo'n groot beest zou je eerder verwachten dat die toehapt , welneen hij stak zijn lange tong uit en sloeg die om het gras heen en  werkte  het naar binnen.

Sluis tweede deel2.JPG 

Sluis tweede deel1.jpg 

De wandeling werd verder gezet en je loopt werkelijk in een soort zigzag want de omwalling is in een stervorm. De weinige mensen die we tegenkwamen zeiden allemaal vriendelijk goedendag. Dat heb ik al meer ondervonden als je in Nederland wandelt. Leuk toch !

kleinkinderen,vakantie,sluis

Toen kwamen we  aan een stenenbrug waar het water door kan , maar onder die brug stopt het water. Wat het vroeger kan geweest zijn  heb ik nog niet gevonden. In elk geval werd er daar een houten uitzichtpunt gemaakt en bovenop de brug een picknickplaats. Het gebouw links onder op de foto is een sportcomplex en een school. Het dak is belegd met mossen!

Sluis tweede deel4.jpg 

Nog een zigzag verder gewandeld en dan daalden we de omwalling af  om terug naar het centrum van Sluis te wandelen . Dat stuk vinden de jongens leuk omdat we langs een klein dierenpark wandelen.
Herten liepen te grazen , maar de andere grote dieren zoals schapen en geiten zaten waarschijnlijk in hun hok.
Er liepen verschillende soorten kippen rond maar het was onmogelijk om daar een beeld van te maken. Ze liepen over en weer en dachten wellicht dat we eten meehadden.

Sluis tweede deel6.jpg 

 Er liepen ganzen rond en die gedroegen zich werkelijk gestoord. Over en weer lopen en het was precies of ze op de toppen van hun pootjes liepen. Eentje kwam naar de waterbak gelopen , sprong op de rand om te drinken en viel pardoes in het bassin. Ik was niet vlug genoeg om een foto van die val te maken.  Je ziet nog juist het water over en weer klotsen.

Sluis tweede deel5.jpg

 

Cedric stond geduldig te wachten om een foto te maken van de pauw en het is hem na veel mislukte pogingen gelukt ook. 

Sluis tweede deel7.JPG

Toen we in het centrum kwamen stond er een tafel uitnodigend op ons te wachten. Jammer we hadden geen tijd meer....

Sluis tweede deel8.JPG

 

21:23 Gepost in vakantie | Commentaren (12) | Tags: kleinkinderen, vakantie, sluis |

Commentaren

om eerlijk te zijn Magda, ik dacht dat gisteren ook toen ik die bel zag, ik moest drie keer kijken om zeker te zijn dat het geen paasei was :-)
die langhorns zou ik graag eens op de foto zetten ik kwam er nog nooit tegen, k vind dat zo'n schattige dieren

Gepost door: fotorantje | 16-02-13

Reageren op dit commentaar

@Jaja Antje bijschrijven op het to-do lijstje ;-). Nochtans heb je daar al gewandeld en die dieren lopen er praktisch altijd , aan weerszijden van de omwalling.

Gepost door: magda | 16-02-13

die ene keer dat ik een deeltje van de vesting deed zullen ze zich waarschijnlijk verscholen hebben, de sloebers :-)

Gepost door: fotorantje | 20-02-13

Eigenlijk wel best mooi hé rondom Sluis en zo rustig na al dat carnaval geweld hahaha
Mooie foto's van carnaval aan de Oostkust. Wij hebben ons met de gasten goed geamuseerd, de reus en the love boat weeral eens iets anders. De voorbereiding eraan en dan de carnavaltoer. We gaan nog eens uit op 10 maart te Lombardsijde.
en met de reus gaan we hier en daar wel ons inschrijven.
Nog een prettig weekend
Luc

Gepost door: Luc de pompier | 17-02-13

Reageren op dit commentaar

@Dag Luc ,ik heb eens gebladerd door je blog. Veel ongevallen ,maar ook veel plezierige dingen . Ik had die stoet wel eens willen zien. Maar ja je kunt niet overal terzelfdertijd zijn . Die reus heeft echt trekken weg van een zekere pompier hé ;-))

Gepost door: magda | 19-02-13

Sluis was voor mij tot nu toe twee straten, een plein, een molen en wat water. Daar zal eerlang verandering in komen. Ik moet duidelijk eens vaker van de platgetreden paden afwijken.

Gepost door: Benjamín | 17-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,dat moet je zeker eens doen, je zult verbaasd zijn wat Sluis buiten die twee straten te bieden heeft!

Gepost door: magda | 21-02-13

Wauw..gaaf die beesten zo dichtbij! zou ze met Axel beter niet tegenkomen, want die zou nooit meelopen erlangs haha!
Ik heb bij Halsteren in Brabant ook langs van die punten gewandeld..wat ooit een oude vesting was...alleen het water was er nog van over..en volgens mij was dat ook weer hersteld geworden omdat het gedeeltelijk verdwenen was. Heel apart vind ik het, die oude vestingvorm.
En als dat ganzen zijn dan zijn het wel hele jonge..ik vind het meer witte eenden hoor..ganzen zijn toch veel dikker?
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 17-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, we vonden het alledrie zo'n gekke neurotische beestjes zoals ze rondliepen. Echt als "kiekens" zonder kop .Ze renden van het ene eind naar het andere en zoals die ene van op de rand in dat badje viel was al te gek. Ik heb dan eens gekeken op internet en vond dat ze het meest geleken op jonge ganzen. Ik denk echt dat ze héél jong zijn. Zo'n magere steltlopers had ik nog niet gezien.

Gepost door: magda | 19-02-13

We gaan wat later nog eens gaan kijken hoe ze gegroeid zijn ,hihihi!

Gepost door: magda | 19-02-13

Wat een mooie winterwandeling in Sluis, Magda. Jullie kwamen heel wat leuke beestje tegen onderweg. Zo'n wandeling kan deugd doen voor jong en oud hé ?
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 18-02-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,het was die dag echt niet koud en de kinderen genoten ervan.Ze willen iedere keer die ooievaars zien en die langhorns. Dat dierenparkje vinden ze super ,zo vlak bij een school !

Gepost door: magda | 19-02-13

De commentaren zijn gesloten.