18-02-13

Egelantier

Ik heb er nog nooit echt aandacht aan besteed , maar onze groep senioren heeft een officiele naam nl Egelantier. In het vervolg spreek ik niet meer van Senioren maar van Egelantierders. Wie de naam gekozen heeft weet ik niet meer , maar iedereen was ermee akkoord.
De Egelantier komt van nature veel voor in de duinenstreek en waar veel Egelantiers samenstaan nestelen ook veel vogels. In de literatuur symboliseert de Egelantier zowel de hemelse als de aardse liefde. En dat laatste is wel erg toepasselijk op de Egelantierders . Niets is teveel om elkaar te helpen. Ik heb dat de laatste maanden ondervonden...en ook het afgelopen weekend.

Gisteren zondag was er het jaarlijks diner van de Egelantierders. Een heel emotionele maar prachtige dag met een hommage aan twee leden die in het voorbije jaar zijn overleden.(oa opa ). Ik werd warm opgenomen bij de 50 leden die op het diner aanwezig waren. Toen ze merkten dat ik de camera meehad , wisten ze dat ik de draad terug opnam en dat ze me terug op elke samenkomst zouden zien.

Het diner was zoals elk jaar voortreffelijk: een glaasje cava met een wachtbordje  bestaande uit een klein kommetje soep , een scampi en zelf te pellen garnalen. Het voorgerecht was gerookte zalm met een lenteslaatje en als hoofgrecht opgerolde tongschar met puree , ijs als dessert en koffie met pralines en koekjes als afsluiter.

De foto's zijn ondertussen naar allen die een mailadres hebben al doorgestuurd en anderen krijgen een paar afgedrukte foto .

egelantier.jpg

Vandaag ben ik voor de eerste keer sedert oktober naar de sportnamiddag gegaan. Ik verkoos om niet mee te spelen met het koersballen.( Tijdens de wintermaanden wordt er in het sportcentrum binnen gespeeld  en dan wordt er geen petanque maar koersbal  gespeeld). Ik zou niet aandachtig kunnen
spelen want iedereen kwam wat bijpraten. En in feite had ik meer aan het bijpraten dan aan het spel zelf.
Ik heb wat foto's gemaakt . De dolkomische fratsen die er uit gehaald zijn deze namiddag kun je niet in een paar foto's weergeven . Hier een kleine impressie .

petanque.jpg

20:48 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (20) | Tags: koersbal, egelantier |

Commentaren

twee gezellige en leuke dagen had je, goed zo
en dat menu'tje lijkt me ook heel erg lekker

Gepost door: fotorantje | 18-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,hartverwarmend weekend en een lekkere ook ,hahaha!

Gepost door: magda | 18-02-13

Zo te zien zat de sfeer er goed in, en de lijn kwam ook niets tekort :-)

Gepost door: liliane | 18-02-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, de sfeer zat er goed in , leuke bende is het en op den duur kent iedereen iedereen . De lijn ,ppff, we eten dan wat soberder de volgende dagen.

Gepost door: magda | 18-02-13

Fijn zo'n club mensen die je vertrouwd zijn..als een warm bad hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@mizzy, dat mag je gerust zeggen. De eerste stap is weer gezet en het viel bijzonder mee. Niet dat ik niet durfde maar een eerste maal is zo overweldigend door de sympathie die iedereen -goed bedoeld uiteraard- wil betonen.

Gepost door: magda | 19-02-13

Een mooie naam voor een mooie groep mensen, Magda. Een groep waar jij je duidelijk goed bij voelt. En zo te zien gaat het daar heel gezellig aan toe.
Groetjes.

Gepost door: Fluwijn | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, aanvankelijk waren het allemaal Knokkenaren die elkaar kenden maar er vallen mensen af door ouderdom ,ziekte en overlijden. De groep is zo gezellig dat er tegenwoordig vrienden en kennissen meekomen en wat eerst een politiek uitvloeisel was van een syndikaat is nu een doodgewone groep 60+ geworden.Iedereen bepaalt mee wat er tijdens het jaar kan gedaan worden.Er wordt rekening gehouden dat er mensen zijn die niet ver kunnen wandelen,of die niet graag fietsen en zo meer.En dat maakt het juist zo gezellig. En in elk geval chapeau voor de inrichters die bij uitstappen persoonlijk eerst de uitstap doen om alles te kunnen regelen :de gids , het eten, entrée geld voor bezoeken aan kastelen,musea...de treinbiljetten( want niet iedereen is al zo oud om aan de minimumprijs te kunnen reizen ,of gratis met de tram). Hopelijk houden we het allemaal nog lang vol ;-)

Gepost door: magda | 19-02-13

" koersbal" lijkt me wel een heel spannende bedoening Magda., de collage op de groene achtergrond is wel heel knap..

en van de eerste collage, krijg ik nu goesting ..

prettige dag

Gepost door: willy | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, op dat tapijt wordt er met de bollen gegooid. En o wee als je een voet zet op dat tapijt! Zoals je ziet halen ze de bollen naar de kant met een ...trekker ,want zo'n speciale stok hebben ze nog niet. Ja ik vond het ook wel iets hebben die groene achtergond in de collage. Maar van die eerste collage vrees ik dat er niks meer over is. 't Scheelde niet veel of de borden werden uitgelikt,hahaha!

Gepost door: magda | 19-02-13

Op de tekening van een luisterend oor van een paar dagen geleden vervang je 'luister luister' door 'likkebaard likkebaard' en ik kan me van verdere commentaar onthouden.

Gepost door: Benjamín | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Benjamin, ben je dan zo'n smoefelkont !

Gepost door: magda | 19-02-13

Magda goede middag...

houden zo ! En het kan maar deugd gedaan hebben en lekkerbekken zijn jullie in ieder geval ! En in onze pétanqueclub zijn ze aan mijn mouwen aan het trekken om voorzitter te worden . Ik moet er nog eens over nadenken ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, het is een leuk spel pétanque ,ik heb dat nooit kunnen denken. Maar buiten het spel is het zo gezellig om met elkaar te kunnen babbelen.Sedert we om de veertiendagen samenkomen is er een hechte band ontstaan met iedereen. Ik heb veel steun gekregen van sommigen.

Gepost door: magda | 19-02-13

Blij te lezen dat je je de draad weer opneemt Magda!
Koersbal > nog nooit van gehoort,
maar als ik het op de foto zie kan ik me er iets bij voorstellen.
Wat ik hier vooral van zal onthouden is dat mijn maag begint te knorren! :-)
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@dag P-ter, ja het leven gaat verder en die zware verkoudheid begin van dit jaar heeft me geen deugd gedaan. Je bent al wat uit je gewone doen en wellicht dan ook vatbaarder voor ziekten. Ik ben enorm opgevangen geweest en zelf ben ik nu ook niet het type dat bij de pakken blijft zitten. Er zijn momenten dat het lastig is ,maar dat zal wel normaal zijn hé.

Iedereen speelt graag petanque maar tijdens de wintermaanden zochten ze voor een alternatief en dat was koersbal. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Klik maar eens op koersbal in de tekst dan kan je lezen hoe lang het al bestaat!
't Zal niet helpen dat je maag knort want alles is op. Het was erg lekker!

Gepost door: magda | 19-02-13

Wow, ziet er heel leuk uit! Ik ben niet zo goed in petanque.

Gepost door: Cuisineceline | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@Celine, ik ken er niks van maar al doende leer je het wel en het voornaamste is dat het bij ons geen competitie is maar ontspanning.

Gepost door: magda | 19-02-13

Blij dat je de draad weer opgenome hebt, daar maak je uw nageslacht en vrienden zeker gelukkig mee, en ergens ook wel uw blog volgertjes ;-)

Gepost door: roysfoto | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

@Roy, dank je wel! Ik heb er echt weer zin in . Het is niet alle dagen rozengeur maar het leven is teveel de moeite waard om in een hoekje te blijven zitten.

Gepost door: magda | 19-02-13

De commentaren zijn gesloten.