20-02-13

Terug in de tijd

Toen ik terug naar huis wilde rijden nadat ik het tuincentrum had verlaten met een grote doos vol plantjes, koos ik ervoor om een andere weg te nemen . Die weg ging door Aardenburg  en juist daar woonden indertijd mijn tante Regina en nonkel Clement. Herinner je nog dat ik vroeger al mijn vakanties doorbracht op de boerderij van tante Regina  en nonkel Clement ? Ze hadden een boerderij tussen Oostburg en St Kruis (Nl). Maar toen ze op pensioen gingen, kochten ze een huis in Aardenburg .

Ik sloeg in Aardenburg de straat in waar ze tot aan hun dood woonden. Ik ben er toen wel niet meer op vakantie geweest maar ben  hen daar regelmatig gaan bezoeken. Minstens één keer per maand en als ik het een weekje durfde uitstellen kreeg ik dat al vlug te horen . Het huis staat er nog, zoals ik het altijd heb gekend. Na hun overlijden is het verkocht aan de dochter van hun achterbuur. Ik heb even een praatje gemaakt met de overbuur een oudere dame die juist een wandelingetje ging maken. Ik denk eerder dat ze uit nieuwsgierigheid naar buiten kwam terwijl ik foto's aan het nemen was .

Ik had langs haar huis gewandeld op het schelpenpad dat voorbij de volkstuintjes loopt . In één van die tuintjes tunierde mijn neef( zoon van tante en nonkel). Ik ben er ook regelmatig naar toe geweest,  niet echt om te helpen in de tuin  eerder om te oogsten,hahaha. De foto midden rechts was de strook waar mijn neef vroeger tuinierde. Deze tuintjes behoren tot de kerkfabriek .

Ik heb daar gewandeld samen met mijn eigen verleden  en in gedachten met de mensen die me dierbaar waren. Jammer dat we de tijd niet kunnen terugdraaien.

tante regina en nonkel clement.jpg

...Morgen meer over Aardenburg ...

 

Commentaren

Mijn moeder haar nicht had ook een boerderij waar wij als kind altijd vers melk dronken, in de weide want de koeien werden nog manueel gemolken , de melk was warm, dat vonden we echt lekker.

Gepost door: liliane | 20-02-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dat doet me er aan herinneren dat nonkel Clement toen hij de koeien in de wei (en in de winter in de stal )melket tegen me zei " doe je mond eens open" en dan spoot hij de melk in je mond .Dat probeerde hij tenminste en tante dan maar kijven dat ik onder de melk zat. Dat lukte natuurlijk nooit goed! Maar ik kreeg wel een beker melk en de melk was lauw! Nu zouden ze moord en brand schreeuwen als je rauwe melk zou geven aan een kind. Ik ben er in elk geval nooit ziek van geworden .Maar in die tijd stonden de koeien niet stijf van al de hormonen die ze tegenwoordig aan die beesten geven.

Gepost door: magda | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

Aardenburg, ook herinneringen voor mij! Daar fietsten we naartoe als ik bij tante en nonkel logeerde in Maldegem. Wat we daar deden weet ik niet meer... (ligt het op weg naar Middelburg want daar gingen we ook?)

Gepost door: oma-moetje | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Oma-moetje , op de weg tussen Maldegem en Aardenburg kun je naar Middelburg afslaan. Vanuit Aardenburg kun je langs een kleine landelijke weg of over Heille(Nl) naar Middelburg rijden. Mijn moeder was afkomstig van Middelburg( B)

Gepost door: magda | 21-02-13

Aardenburg.. klinkt me bekend in de oren Magda

prettige dag

Gepost door: willy | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, een stadje vol geschiedkundige schatten!!

Gepost door: magda | 21-02-13

Terugdraaien gaat niet, maar het is ook leuk om nog eens op de bekende plekjes te vertoeven hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het doet inderdaad deugd om die bekende plekjes die veel herinneringen met zich meebrengen terug te zien.

Gepost door: magda | 21-02-13

Dag magda!

Herinnering en zijn soms een mooi tijd geweest! Dat lees ik hier toch!
En heb je al wol gaan kopen voor de sjaal van Cederick te breien????
Mijn drie bollen zijn op en moet er nog twee bij gaan halen want ik vind het niet lang genoeg en morgen kan ik al niet, we gaan naar de Creabeurs in Antwerpen en dat is voor de hele dag natuurlijk he!!!!Maar de sjaal valt heel goed mee! daar ben ik al blij om want het is er van de zeeman en ik ben gewent van altijd in een gespecialiseerde winkel te gaan om wol te kopen!! Maar het zal wel meevallen!
Ik zal hem eens fotograferen dan kan je zien welke het is!!

Wens je nog een gezellige avond,
Lieve groetjes annemarieke,x

Gepost door: annemarieke | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Ai Annemarieke ,ik ben het vergeten om wol te gaan kopen en als jij zegt dat de wol in de zeeman mooi is dan rep ik me morgen naar Sluis .Is toch maar 5 minuutjes rijden voor mij.
Die plaatsen roepen herinneringen op aan mijn jeugd.

Gepost door: magda | 21-02-13

op zo'n plaatsen komen alle herinneringen boven hé, soms meer dan dat je je thuis kan herinneren

Gepost door: fotorantje | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ja dat is zo ,als je ter plaatse bent schieten er allerlei herinneringen te binnen. Ik heb er van genoten ,ik voelde me helemaal niet treurig.Het helpt me het huidige verlies te verwerken...het besef is er dat niets je ontnomen wordt want de herinneringen blijven de rest van je leven in je hart verder leven.

Gepost door: magda | 21-02-13

Magda bedank voor u lof het deed ons deugd, ja we zijn zeer blij en gelukkig. Ja herineringen van vroeger doen wij ook soms, en day leverd dan veel gedachten over. Magda nog een fijne avond gewenst.
Groetjes dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën een geluk dat we onze herinneringen nog hebben.Het is als een fotoalbum in onze geest waar we kunnen inkijken als we daar zin in hebben.

Gepost door: magda | 21-02-13

Aardenburg, daar ben ik nu nog nooit geweest, zie. Als ik naar Sluis rijd, zie ik wel de wegwijzer, maar het is nog nooit in me opgekomen om die te volgen. Ik vermoed dat er daar eigenlijk niet veel te beleven valt, of vergis ik me?

Gepost door: Benjamín | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,Aardenburg is een historisch rijk stadje,het oudste van Zeeland. Er zijn mooie galerijen, een paar lekkere en bekende restaurants,een archeologisch museumpje een escargotkwekerij,een struisvogelboerderij, aardige mensen , mooie natuur maar geen uitgaansleven. Toch eens gaan kijken hoor! Maar zoek het VVV eerst op.

Gepost door: magda | 21-02-13

Ja hé Magda, het kan iets losmaken van herinneringen als je de plaatsen uit uw verleden terug opzoekt.
Decenia's terug ben ik ook meerdere keren daar geweest, ook Middelburg , en dan nog de mosselen in ierzeke of zoiets, superlekker toen.
Ajaover uw vraagje, Al die die digiarts staan op een speciale site, dan heb ik er geen werk aan voor bestellen, verzending, afrekening, enzo
Ik zend jou per email eens de link, dan kan je daar kijken of het iets voor jou kan zijn, leuk is ook dat je ze daar vrijblijvend digitaal kan bekijken in een salon, slaapkamer, enz hangend aan de muur..

Gepost door: roysfoto | 21-02-13

Reageren op dit commentaar

@Roy dat vind ik erg lief van je!! Ik kijk er al naar uit!

Ja je kunt er nog altijd goed eten in Aardenburg en in de Tol in Middelburg(b) want ik denk dat je om die reden naar Aardenburg ging ,hihi!

Gepost door: magda | 21-02-13

Ja, ze moeten niet zeggen dat je in Nederland niet goed kan eten, want heb het vroeger zelfs veel gedaan, en steeds uitstekend.

Gepost door: roysfoto | 22-02-13

Reageren op dit commentaar

@Roy ,zolang je maar niet uit de meeneem automaat eet! hahaha.

Gepost door: magda | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Gelukkig koesteren we nog altijd de mooie herinneringen he Magda. Die neemt niemand ons ooit af. En het is toch telkens weer zalig om te grasduinen in het verleden. Vlak aan de woning waar dierbaren woonden, lijkt het alsof ze opnieuw tot leven komen. Even alles om je heen vergeten en je gedachten laten afdwalen, het moet zeker kunnen. En het doet deugd ook.

Gepost door: Stefanie | 26-02-13

Reageren op dit commentaar

@Stefanie, je verwoordt het uitstekend. Ik heb genoten van die namiddag en ter plaatse schieten je nog allerlei leuke voorvallen van vroeger te binnen.

Gepost door: magda | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.