28-02-13

skype

skype.jpg


Is dit de nieuwste evolutie van Skype? Misschien dat ik nu een betere verbinding krijg met Canada.
Ik heb het momenteel opgegeven om met Skype contact te zoeken met de Canadese familie. Het lukt gewoonweg niet om een deftig gesprek te voeren. Na korte tijd bevriest het beeld of is er geen klank meer of de stem lijkt meer op een spook dat gromt. En dan floept alles uit. Nog eens proberen en het is mogelijk dat je elkaar een paar minuutjes langer kunt zien en spreken.
Zij wonen in een bosrijke,heuvelachtig en afgelegen streek en daar zal de oorzaak wel liggen.
Nu sturen we elkaar videomailtjes en ook geschreven mailtjes.

Vandaag kwam een lieve vriendin langs die mij van binnen en van buiten kent. Een uiterst gezellig dag hadden we, maar veel te vlug voorbij. Bijpraten en lekker eten (gebakken tong met frietjes,een glaasje champagne ( die zij had meegebracht), koffie en rijsttaart ).

Zij had een reuze verrassing voor me. Een voorstel om samen met hen voor 14 dagen naar Canada te reizen, in  de zomer van 2014. Toen ze hier met Kerstmis was had ik gezegd eens de familie te willen bezoeken in Canada. In mijn eentje zag ik dat echter niet zitten. Samen met haar man hebben ze nu een reis gepland voor volgende zomer naar ....Canada ! En waarom ook niet eens naar de streek van haar familie,zeiden ze tegen elkaar. Super super zeg ! Laatst vroeg mijn nicht nog via de videomail, "zou je echt eens op bezoek komen ?" Ik geniet al van het vooruitzicht !!
Dank je lieve vriendin. Dat worden beslist prachtige veertiendagen, om nooit meer te vergeten.  

 

20:34 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (16) | Tags: vriendin, familie, canada |

Commentaren

ben zeer blij dat dat lees ,gaat een zeer mooie reis zijn ,we duimen ervoor

Gepost door: sloeber | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, ja ik ben blij en ik ga me er ook goed op voorbereiden. Als het zover is dan maak ik hier een reisverslag. Het is nog wel even wachten hé ;-)

Gepost door: magda | 28-02-13

whaw Magda wat een tof voorstel, zo zal je er nog eerder geraken dan je misschien dacht

Gepost door: fotorantje | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik wist niet wat ik hoorde toen ze dit voorstelde! Als dat niet lief is, want alleen zou ik daar nooit geraken. Ik heb nog nooit zo'n verre reis gemaakt.

Gepost door: magda | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

Dat was een geweldig mooi voorstel..alleen zo'n eind reizen is niks..en al helemaal niet als je dat nog nooit deed. Met z'n drieën kom je er wel hè..en dan kun je eindelijk je Canadese familie weer eens zien..wat een leuk vooruitzicht.
Ik begrijp alleen altijd jullie tijdsaanduidingen verkeerd..ik neem nu dus aan dat je kómende zomer bedoelt..of die van volgend jaar pas?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de man van mijn vriendin reis tde hele wereld rond voor zijn werk ,dus die kent wat van reizen. En dat is natuurlijk meegenomen als je met zo iemand mee kan reizen.Mijn vriendin is niet zo'n fervent reizigster en vindt het fantastisch dat ik mee ga .Even onwen nig als zij hahaha! De tijdsaanduiding: de "volgende "zomer is niet "deze" zomer. Dus de reis zou doorgaan in 2014 . Ik pas de tekst wat aan voor andere twijfelaars ;-)

Gepost door: magda | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

dat is pas een mooi voorstel Magda

iets om naar uit te kijken..

en je hebt wel een bijzondere versie van "Skype" op de kop weten te tikken..

fijne dag

Gepost door: willy | 01-03-13

Reageren op dit commentaar

Willy, deze versie van skype zal beslist beter werken ,ziet er niet uit dat die vlug stuk zal gaan,;-)

Gepost door: magda | 01-03-13

Mijn overzeese contacten via Skype verlopen eigenlijk zonder noemenswaardige problemen, al krijg ik zo nu en dan toch een kleine oprisping te verwerken.
Die reis naar Canada is natuurlijk een bijzonder prettig vooruitzicht en het voorbereiden ervan zal ongetwijfeld een heel leuke bezigheid zijn. Waar in dat immense Canada woont je familie eigenlijk?

Gepost door: Benjamín | 01-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, mijn nicht woont in een klein dorp Monteith genaamd en op korte afstand van Timmins ,een stad in het Noord-Oosten van Ontario.Een andere nicht woont in de directe omgeving van Toronto. De man van mijn nicht was zelfstandig houtvester en is op pensioenleeftijd blijven wonen in een prachtig natuurgebied , erg afgelegen en heuvelachtig .Zes maanden ( of toch ongeveer)per jaar met de voeten in de sneeuw. Maar dan zoeken ze wel de zon van Florida op!! Zij steken de problemen met skype op het heuvelachtig gebied ,want ook met het zuiden van de VS waar ze kennissen hebben gaat de verbinding niet zo goed.

Gepost door: magda | 01-03-13

Wat een prachtig vooruitzicht, Magda ! Een reis naar Canada staat bij mij helemaal bovenaan op m'n verlanglijstje. Maar ik vrees dat het voor mij bij een droom zal blijven. Voor jou wordt het hopelijk in 2014 werkelijkheid. En dan nog op bezoek bij familie. Zoals jouw nichtje zegt : geniet alvast van het vooruitzicht !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 01-03-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik heb het nooit verwacht want opa zag die reis niet zitten. Met zijn gezondheid veel te zwaar en in mijn eentje zag ik dat ook niet zitten. De familie zou ons in Toronto wel komen ophalen maar dan is het nog een autorit van 8 uur!! En nu kijk ik uit om samen met mijn vriendin en haar man naar ginder te reizen.

Gepost door: magda | 01-03-13

Magda goede avond gewenst, ja dat ga fatastis zijn om eens naar de Canada op verlof te gaan. Je zal je zo amuzeren ik duim voor je meisje.
Groetjes dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 01-03-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën ,duim maar flink voor mij dat de reis zeker kan doorgaan. Ik verheug me er echt op.

Gepost door: magda | 01-03-13

Mooi zeg, ben blij voor jou, je verdient het, deze Canada reis

Gepost door: roysfoto | 01-03-13

Reageren op dit commentaar

@Roy, dat was nu eens een echte verrassing en ik kijk er echt naar uit om de familie terug te zien en ook om dit prachtig land waarvan ze mij al zoveel foto's hebben opgestuurd met eigen ogen eens te zien!

Gepost door: magda | 01-03-13

De commentaren zijn gesloten.