26-02-13

Huisdieren

hondjes1.jpg

Er wordt me al eens gezegd " Waarom neem je geen hond in huis,dan heb je gezelschap ?"
Ach ik heb gezelschap aan Vlekje, de driekleurige poes, die hier een prinsessenleven leidt . Slapen en eten, rondlopen en miauwen als iets niet naar haar zin is. Gedurende de wintermaanden komt ze niet eens buiten. Ze zet zich een ogenblik aan de achterdeur, snuift al de geurtjes op en wil dan al weer naar binnen.

Als ze 's avonds naar bed wil toont ze dat  door ongedurig heen en weer te lopen en als ik naar boven ga installeert ze zich op het bed naast het mijne, waar ze op een kinderdekbed mag slapen.
Al kan ze niet antwoorden, ze verstaat me maar al te goed. Ze luistert naar de intonatie van mijn stem en ik weet maar al te goed wat zij wil als ze op een bepaald tapijtje in de keuken gaat zitten. Ze wil een beetje flinterdunne hesp, daar is ze dol op.
Wanneer ze ziet dat ik wegga, is ze boos en gaat zover mogelijk in huis ergens op een zetel of op een bed  liggen, maar wanneer ik de garagedeur opendoe ligt ze al op me te wachten in de hall. Ze is blij om me te zien maar ze doet alsof het haar niet kan schelen en toont me het eerste kwartier haar breed achterste.
Ze is het gelukkigst als ik 's avonds aan de laptop zit en haar stoel vlak naast me staat.
En ik moet haar nooit uitlaten, ze heeft een kattebak  die regelmatig ververst wordt . Wees gerust als ik dit niet op tijd doe, krauwt ze de witte korreltjes gewoon de bak uit en moet ik die opvegen. Dus regelmatig verversen is de boodschap.
En wil ik eens een paar dagen weg? Geen probleem , er is altijd wel iemand die regelmatig wil langskomen.

Waarom zou ik een hond als gezelschap nemen? Ik heb al mijn handen vol aan Vlekje!!

Moest iemand zich geroepen voelen om één of twee hondjes  zoals op het plaatje bovenaan in mijn tuin te zetten. Graag!!!

vlekje.jpg

 

22:23 Gepost in dieren | Commentaren (26) | Tags: poes, vlekje, gezelschap |

Commentaren

Een hond is heerlijk Magda,altijd blij om je te zien altijd zum Tode betrübt als hij thuis moet blijven ,nooit zo'n nukkige streken als een kat. Maar, 't gedaan met het vrije leven! Door weer en wind moet je ze uitlaten,goed voor de lijn, slecht voor de sinussen! Weinig mensen zijn entoesiast als je met een hond op bezoek komt,wil je een nachtje weg dan wordt het al vlug een duur pension.Op de duur ga je zo hechten aan een hond dat je hem niet kunt missen en vele uitjes en reisjes afschaft omwille van het beest. Zelf zou ik nooit meer een hond nemen,vooral:ze sterven relatief vroeg en het verdriet dat je dan hebt, bijna als van een mens!

Gepost door: speranza | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Speranza, ik kan het niet beter onder woorden brengen! Toen onze laatste hond stierf heb ik gezegd :nooit komt er nog eentje binnen. Het verdriet was te goroot.

Gepost door: magda | 27-02-13

Gelijk heb je Magda
Een poes is veel gemakkelijker, die gebruikt zijn korrelbakje, en je moet niet enkele malen per dag door regen en wind hem uitlaten.
Zelf heb ik er ook gehad, en je moet veel opofferen voor een hond. Pas op, je krijgt wel veel genegenheid terug , maar van een poes ook.
Ik zou er niet meer aan beginnen.
En als je dan leest dat er 60.000 honden, alleen al in in de belgische asiels zitten, dan vraag je je toch af welke ' dierenvrienden 'dat zouden kunnen zijn.

Gepost door: roysfoto | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Roy ,ik heb in mijn leven drie honden gehad en de laatste is 18 jaar geworden. De twee laatste jaren van zijn leven hebben wij letterlijk alles gedaan voor dit dier en zelfs ons sociaal leven op een laag pitje gezet .Het verlies deed enorm pijn.

Gepost door: magda | 27-02-13

mijn kinderen zijn verwittigd: als ze ooit met een puppie op de stoep staan als cadeau voor gezelschap van hun mama (zoals ik al een paar keer van vrienden gehoord heb) mogen ze het direct terug meenemen! Ik heb genoeg gezorgd in mijn leven. Volledig akkoord met speranza!

Gepost door: oma-moetje | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Oma-moetje , hier weten ze dat ook. Géén hond meer. Ik zie die beestjes graag ,maar ik heb zoals jij ook zegt in mijn leven genoeg gezorgd voor mens en dier.

Gepost door: magda | 27-02-13

Dag Magdake!

Groot gelijk heb je!
Als je een poes hebt is dat ruim voldoende!
Die geeft je meer dan genoeg vriendschap!
Mijn klein hondje zit ook naast mij aan de pc nu!
Rustig te slapen net zoals jouw vlekje het doet!!
Of je nu een poes of een hond in huis hebt er is altijd iemand die je hartelijk verwelkomd als je thuis komt. Je voelt je niet alleen he?

Lieve woensdagse groetjes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke ,ik heb inderdaad gezelschap van Vlekje .Er is een levend wezen in het grote huis.Ze vraagt alleen wat aandacht( en dat doet ze wel horen door luid te miauwen )en eten.Voor de rest trekt ze haar plan.

Gepost door: magda | 27-02-13

magda eerlijk gezecht
zou max niet willen ruilen hoor
max is een zeer fijn vriend en door hem heb ik zeer fijne mensen ontmoet
groetjes

Gepost door: sloeber | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, ik ben ervan overtuigd dat je héél veel vriendchap hebt van je hondje.Ik had dat ook vroeger van onze hond. Maar nu wil ik geen hond meer, de laatste jaren stond alles in functie van het ziekzijn van opa en nu wil ik vrij zijn om te doen wat ik graag doe.

Gepost door: magda | 27-02-13

Ik kom die honden in je tuin zetten zodra ik tijd heb, want ik ben nog volop voor je aan het kantklossen.

Gepost door: Benjamín | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Benjamin en vordert dat kantklossen!? Want ik zou die hondjes graag tegen de zomer in de tuin hebben !

Gepost door: magda | 27-02-13

k zie doodgraag beestjes maar als je graag eens weggaat dan zit je met zorgen als je dat beestje thuis moet laten
Geniet jij maar van vlekje en de kleinkinderen die elke vakantie komen daar heb je ook je handen aan vol :-)

Gepost door: fotorantje | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,zo zie ik het ook! Het is nu al zoeken wie er de poes wil oppassen als ik een paar dagen weg wil gaan.

Gepost door: magda | 27-02-13

Wat een vreemde raad..'neem maar een hond'! Zóveel werk en zorgen moet je op een bepaalde leeftijd niet meer op je willen nemen hoor..je bent nu nog goed ter been, maar wat als dat minder wordt..een hondje zit je vaak zó nog 15 jaar aan vast..komen die raadgevers 't dan voor je uitlaten? Een kat is net zo lief en zorgt ook voor wat afleiding en 'aanspraak'..en daar is vaak sneller een vervangend tehuis voor gevonden mocht dat nodig zijn. Geniet maar lekker van Vlekje hoor.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik zie wel graag honden maar zoals je zegt zolang je nog goed te been bent is dat allemaal geen probleem maar wat als het niet meer gaat? Liever
een rustige poes die op haar manier aanhankelijk is. En ik zou doen zoals oma-moetje zegt "neem het hondje maar weer mee " als ze daar mee afkomen.

Gepost door: magda | 27-02-13

niets zo trouw als een hond Magda...

maar je zit er wel aan vast....

om die reden heb ik er zelf van afgezien...

groeten

Gepost door: willy | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,dan begrijp je me ook als ik nu geen hond meer wil.En ook voor het verdriet wanneer onze laatste hond na 18 jaar stierf. Zoals Speranza zegt , het verdriet was bijna zo groot als bij het verlies van een mens.

Gepost door: magda | 27-02-13

Heel herkenbaar wat Vlekje allemaal doet. Onze poezen hebben net dezelfde manieren. Ik ben zeker dat je veel vriendschap terug krijgt van Vlekje en een hond erbij zou alleen maar het huis op stelten zetten.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , oei een hond erbij dat zou hier stormachtig worden.Vlekje duldt geen indringers: noch van andere poezen en zeker niet van honden!! Dat op zich is al een goeie reden om derden ervan te weerhouden om met een pupje af te komen,hahaha!

Gepost door: magda | 27-02-13

Goede avond Magda, ja dieren zijn slim, en ze verstaan ook alles, onze Charly versta ook alles. Dat we ons af vragen hoe weet hij dat.
Groetjes en dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën we zeggen wel eens " ze hebben de spraak te kort" maar dat is wel waar hé zoals met Charly en zoals met Vlekje hier.

Gepost door: magda | 27-02-13

Magda goede avond...

en ' Vlekje " denkt zoals die labomuis...: " Ik moet maar een zucht laten of aan een belleje trekken en ze staan weer klaar met lekker eten of en een zalig bedje en laat de lady en de zwerver daar mooi geknipt en onbeweeglijk buiten staan ! Weet ge wat...ik zal me nog eens omdraaien en stillekens ronken zodat mijn vrouwke rustig kan tokkelen en ik in de kou ? Lekker hier een eigen kinderbedje...waar vindt ge dat nog ?
En muizen vangen ?? Een muis...wat is dat ? Iets van de computer ? En laat me nu maar gerust, want ik heb nog niet genoeg gerust ! " . En niet vergeten...een katteleven is maal zeven, dus Magda...ge kunt u nog een tijdje amuseren ! Fijne groetjes :-))pepino
p.s. Hier zijn de kapoenen juist buiten, huiswerken gedaan en gegeten en Sam is een week op Sportklas en neen...geen poes en ook geen hond om op te passen, want soms komt dat iemand uit de straat dat wel eens een vragen, maar dat valt mee, want ge hebt daar geen last van...ik bedoel van die hond hé !

Gepost door: pepino | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, Vlekje is een verwend nest en ze trekt haar neus op als haar eten haar niet aanstaat! En 't baasje maar kijken wat haar dan wel aanstaat,hahaha. Jaja zo gaat het hier.Ik heb binnenshuis maar één poes.Maar twee poezen van ergens in de buurt komen hier dagelijks een bordje eten vragen en momenteel draag ik de zorg voor vier kippen en twee konijnen tijdens de reis van de buren. En die beestjes weten wanneer ik langskom met wat extra( want hun voer staat er ) zoals een worteltje voor de konijen en wat etensresten en oud brood voor de kippen. En allemaal willen ze eens gestreeld worden .Echt waar de kippen gaan erbij zitten om gestreeld te worden.
Mijn kapoenen hoor ik nu aan de telefoon en vol verwachting kijken we al uit naar de volgende vakantie.Tussenin komen ze wel eens op bezoek maar dat is niet hetzelfde

Gepost door: magda | 27-02-13

Kan er niets aan toevoegen, we hebben een hond en drie katten.

Gepost door: liliane | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

Vlekje is nog een tikkeltje meer verwend dan de onze ha ha. Die heeft ook al wel de halve winter in onze warme slaapkamer overnacht ipv in de garage. Maar als iedereen uit werken of naar school is, moet ze toch buiten. De garage staat altijd op een spleet, waar ze ook een nestje heeft. Maar het is natuurlijk niet zo gezellig als in huis bij de baasjes. Die dieren zijn toch onze troetels en we kennen ze door en door, net zoals zij ons gedragingen ook piekfijn aanvoelen.

Gepost door: stefanie | 03-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.