27-02-13

Prijzenoorlog

---

prijzenoorlog.jpgWe weten het al langer dat de warenhuizen een prijzenoorlog voeren. Sla er de foldertjes  maar op na. De ene reclame na de andere. Ach, de consument kan er maar goed bij varen.
Ik was toch altijd een beetje sceptisch. Er wordt een product in de kijker gezet en terwijl je daar toch in de winkel bent koop je ook nog andere zaken. Maar achteraf merk je dat die andere producten dan weer goedkoper zijn in een andere winkel.

Zolang ik werkzaam was had ik niet de tijd om prijzen te vergelijken. Er was een grootwarenhuis op weg naar huis en dan sprong ik daar binnen, deed mijn inkopen en weg was ik . Boodschappen doen vond ik altijd een noodzakelijk kwaad en wilde ik zo vlug als mogelijk afgehaspeld hebben. Zelfs toen ik al jaren op pensioen was, deed ik in sneltempo de boodschappen.
Ik hoor opa nog zeggen " ga je eens niet door de winkel koersen, ik wil eens op mijn gemak rondkijken" . Daarom ging hij 's morgens meestal alleen op boodschappen terwijl ik het huis aan de kant deed. Hij wist ook beter dan ik wat hij nodig had want hij maakte het eten klaar.

prijzenoorlog2.jpgDe laatste tijd krijg ik zoveel folders in de bus dat ik er toch meer dan vroeger in blader.
Ik vraag me soms af hoever die prijzenoorlog nog zal gaan. Je weet niet meer wat en bij wie de voordeligste prijs is. Ik heb ook het geduld niet om al die folders naast elkaar te leggen en dan te kijken waar iets het goedkoopst is. Als je dat voor al de artikels moet doen die je gewoonlijk koopt....ppppffffttt!
Het is ook altijd zo tijdelijk. Je spaart de kassabon waarop staat dat je zoveel afslag krijgt bij een aankoop of zoveel extra punten op je kaart en als je dan teruggaat  dan blijkt de termijn al verlopen of de artikels zijn al uitverkocht.

Ik heb al eerder verteld dat ik af en toe over de grens ga winkelen. Het ligt dichtbij en ze verkopen nog altijd zoals in mijn kinderjaren Hollandse keukenstroop, drop, kaneelkoek, komijnkaas, allerlei soorten peperkoek oa gemberkoek , en de"muizenstrontjes" niet te vergeten... Het was me al opgevallen dat sedert het warenhuis een serieuze opknapbeurt heeft gekregen en ook nog een stuk groter is geworden dat er veel meer mensen  hun inkopen doen. Op een keer nam ik het foldertje mee dat aan de ingang prijzenoorlog1.jpglag. Ik wilde thuis wel eens kijken wat er aangeboden werd. Toen begreep ik waarom er zoveel mensen in de winkel liepen.
Elke week zijn er vijftig artikels die voor de helft van de normale prijs worden aangeboden!!! Je leest goed. Nie mormaal seg!!! Dat kan gaan van varkenshaasje, yoghurt, koffie, groenten, fruit,  pizza...noem maar op. Ik heb nu twee keer bewust de reclames gekocht  en de eerste keer deed ik een besparing van 6 euro en de tweede keer 11 euro. Van bepaalde artikels weet ik pertinent dat ze werkelijk 50% goedkoper worden verkocht dan de normale prijs. Deze week was de topper blijkbaar een bak jupiler  bier( 24 flessen). Je zag karren vol met bakken bier naar de kassa rijden ! Op het foldertje stond dat je er maximum acht bakken per klant mocht kopen. Ik hield het bij cranberry juice drink aan de helft van de prijs en die prijs weet ik zeker.
We zullen er maar van profiteren zolang het duurt.

 

21:29 Gepost in voeding | Commentaren (8) | Tags: prijzenoorlog, voeding |

Commentaren

Och ja..de C1000 komt ook eens in de zoveel tijd met allerlei producten voor 1 euro..en dat líjkt dan goedkoop, maar ik vraag het me af..of er niet zaken tussen zitten die normaal eigenlijk goedkóper zijn dan die ene euro haha..het klinkt vaak goedkoper dan het is hè! Er zijn in Nederland supermarkten die sowieso altijd goedkoper zijn dan andere, maar ze hebben vaak een steeds kleiner assortiment van de eigen merk- of nog goedkopere artikelen en méér dure merkartikelen ( de winst moet érgens vandaan komen hè)..de duurdere supermarkten hebben werkelijk álles en dan hoef je ook niet rond te rijden met je auto op die dure brandstof hè..dat scheelt ook weer. Het komt eigenlijk, als je het welbeschouwt, vaak op hetzelfde neer. En ja! als er van die aanbiedingen zijn moet je er zéker van profiteren en vooral ruim inslaan..want meestal wordt het betreffende product ná de aanbiedingstijd ineens juist duurder dan het ooit was..dat heb ík al diverse keren gemerkt hoor! Zo krijgen de supermarkten hun lage prijs van de actie er toch wel uit hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, C 1000 is er in Aardenburg en dat is toch al een stukje verder dan Sluis. Ik wil hier absoluut geen reclame maken maar het gaat over de Emté . Het is een supermarkt waar je de dagelijkse benodigdheden kan kopen. Geen kleren of schoenen. In Sluis is het een heel aantrekkelijke winkel en onlangs vernieuwd en uitgebreid. De acties die ze nu voeren noem ik niet meer normaal. Natuurlijk moet je niet kopen omdat het aan halve prijs is als je het normaal niet gebruikt. Maar van bepaalde zaken weet ik pertinent dat ze nu aan halve prijs staan. Voorraad inslaan hé!! Ze mogen dan voor mijn part nadien opslaan, ik zal al een tijdje voortkunnen.hahahah! Ofwel hebben we altijd méér betaald dan noodzakelijk was ofwel zijn ze nu tevreden met kleine winstmarges om toch maar op de markt te kunnen blijven. Ik moet er echt niet voor omrijden de Carrefour en de Emte liggen op ongeveer gelijke afstand van mijn huis !

Gepost door: magda | 28-02-13

dat is wel echt de moeite waard, zo veel artikelen echt aan 50 % , als je dan zo dichtbij woont kan ik je gelijk geven dat je gaat.
Feitelijk wonen wij ook niet zo echt ver van de grens, (de andere kant van het land) en toch doen we niet ..... gewoontebeestjes , steeds in hetzelfde warenhuis de boodschappen doen

Gepost door: merel | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

@ Merel ,inderdaad we zijn gewoonte beestjes. Het is op aanraden van een kennis dat ik nu af en toe over de grens ga winkelen . Ik vind het echt niet meer normaal die prijzenslag, maar waarom zou ik er ook niet van profiteren (zolang het nog duurt)

Gepost door: magda | 28-02-13

Het is zeer zeker niet de gezelligste supermarkt, maar ik ben nogal verknocht aan Colruyt. Hoewel ik nooit prijzen vergelijk, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat ik daar goedkoop gediend ben. Ik voel er me alleszins nooit bekocht.

Gepost door: Benjamín | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik heb hier dichtbij ook een Colruyt en die is zeker niet de duurste ,maar als je merkt dat een bepaalde frisdrank over de grens met die wekelijkse acties nu nog goedkoper is dan in de Colruyt dan koop je die toch over de grens!! Als je twee liter potten yoghurt kunt kopen voor de prijs van één pot (zelfde merk als in Belgie ) dan neem je die toch daar mee. Zeker weten dat jij dat ook zou doen. En voor de afstand moet ik het niet laten: vijf minuten rijden en ik ben in de Hollandse winkel!!

Gepost door: magda | 28-02-13

jawadde -50% daar zou je al eens voor omrijden
maar wel als je dus zeker weet dat het zo is

ik heb in de reclame gewerkt hé
en de meubelzaken deden tijdens de solden eerst 20% of meer bij de normale prijs
en dan deden ze alsof ze 40% korting gaven, niet dus

Gepost door: fotorantje | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik kocht echt producten die hier gewoon duurder zijn en nu nog eens 50 % daarop. Ik weet niet hoe lang die actie van elke week 50 artikels aan 50 % gaat duren maar je merkt wel dat de mensen massaal die producten aankopen! Dat is mooi meegenomen . Ik denk dat de btw niet zo hoog ligt in Nederland .Een versgebakken croissant koop je daar 20 eurocent per stuk goedkoper! En dat is dan niet in reclame .

Gepost door: magda | 28-02-13

De commentaren zijn gesloten.