09-03-13

Einde opzoekingen....

notaris.jpg

Ik zou het eigenlijk niet vermelden, maar het houdt me al de hele dag bezig. Het is precies of er een fase in mijn leven is afgesloten...
Er is einde gekomen aan een periode waarin ik niets anders gedaan heb( zo voelde het toch aan) dan opzoekingen doen ,telefoneren ,rennen naar aannemers ,naar de bank, naar de Notaris....
Ik was inwendig vol zenuwen, kreeg maagklachten,  begon slecht te slapen, in één woord het was tijd dat het gedaan was...

Gisteren zijn mijn drie kinderen en ik naar de Notaris gegaan om de akte tot aanvraag van de successierechten te ondertekenen. Het nalatenschapsdossier lag op zijn bureau. Een stapel mappen van zeker 20cm dik. De tekst werd nog eens voorgelezen ,een heleboel uitleg erbij gegeven , nog vragen ?, en toen mochten we allemaal de akte ondertekenen. Ik kende de tekst bijna van buiten want de zoon van de Notaris- een notaris in wording- had me alles verschillende keren mondeling , zowel telefonisch en persoonlijk ,uitgelegd. Het was geen chinees voor mij, ik heb vroeger nog les gekregen van een Notaris. We kwamen buiten en in de gietende regen liepen we naar de auto. De hemel schreide openlijk -zoals ik inwendig- bij dit afscheid van een fase in mijn leven...

Zomaar huiswaarts keren leek niet zo een goed idee. De schoonkinderen waren achter gekomen en samen met mijn jongste neef( als kind verbleef hij veel bij mijn ouders terwijl zijn ouders gingen uitwerken) en diens vrouw, zijn we een stukje gaan eten in een café-restaurant waar veel Knokkenaars komen en studenten van de nabije school.
Wat we aten ? Ik ben nu niet vergeten er foto's van de maken Lachen. We waren met  negen personen en bijna iedereen at iets anders. Mijn neef en ik aten osso bucco met pasta. Het is jaren geleden dat ik zoiets lekkers gegeten heb. De anderen kozen voor steak en verschillende salades ( die zijn daar ongelooflijk rijkelijk en lekker).
Als dessert kozen sommigen onder ons voor een reuze meringue omwikkeld met vanilleijs! Ongelooflijk lekker en zo veel dat we die met de niet dessert eters hebben gedeeld. Zij waren nieuwsgierig omdat wij zo verrukt reageerden ,hahaha!
 

ps. de kwaliteit van de foto's is ondermaats. Maar ik gebruikte geen flits, kwestie om niet te storen want we zaten daar niet alleen, en spots vergemakkelijken het fotograferen ook niet.

21:36 Gepost in familie | Commentaren (17) | Tags: notaris, familie, kinderen |

Commentaren

Ik geloof het wel dat je blij bent dat die grote rompslomp achter de rug is! Toch raar dat op vele van dit soort momenten het moet regenen. Heb het ook al mee gemaakt. Het is alsof de hemel schreit.
Het was zeker een goed idee om samen lekker te gaan tafelen om de zinnen wat te verzetten.
Volgende week word het weer koud maar daarna als de lente zich weer vertoond zal alles weer veel gemakkelijker worden Magda. Ik wens je alvast veel goede moed toe. Groeten aan allen.

Gepost door: emmy | 09-03-13

Reageren op dit commentaar

@Emmy, dank je voor je woorden. Jullie komst gaf me ook een welkome afleiding. Die stress valt nu al een beetje van me af.

Gepost door: magda | 09-03-13

dat is heftig Magda zoiets afsluiten
maar op zich goed dat al dat geloop er nu op zit
jullie weten ook lekkere adresjes te vinden zie ik :-)

Gepost door: fotorantje | 09-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja ook voor de kinderen was het heftig, en zij zorgden ervoor dat we samen gingen eten en dat iedereen er was .De kinderen moèsten aanwezig zijn bij de notaris maar de schoonkinderen kwamen allemaal ook af .Zo blijkt toch nog een keer hoe hecht de familiebanden zijn. Voor de ene schoondochter was dat toch een dik uur rijden in de gietende regen!

Gepost door: magda | 09-03-13

Voila..dat was het dan..inderdaad een hele periode die afgesloten werd. Het zal nog wel wat nazinderen..maar zo onder elkaar wat gaan eten was toch wel heel gezellig als afsluiter lijkt me!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-03-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja dat was echt een goed idee van de kinderen ,want je komt uit dat kantoor en je voelt je echt uitgeschud en zeker als het zo water goot op de koop toe. Een paar uur samenzitten en praten en wat lachen deed iedereen goed. Fijn dat de jongste neef er ook bij was,die is praktisch opgegroeid bij mijn ouders en scheelt maar een vijftal jaar met de oudste zoon! Ik hoop dat ik nu wat kan uitrusten ,want volgens de notaris is de ontvanger van de belastingen in onze gemeente een zeer asociaal wezen die op alles en nog wat vit en van alles bewijzen wil zien. Daarom al dat geloop van de laatste maanden. Tegenwoordig gaan ze uit van een boetesysteem .Er wordt verondersteld dat iedereen iets te verbergen heeft. Kun je iets niet bewijzen wat hij wil weten krijg je een boete in de vorm van hogere te betalen successierechten. Ik heb gelukkig veel medewerking gekregen . Alles moet hij weten van schenkingen aan de kinderen tot het betalen van werken aan je huis , wat ik gedaan heb met de erfenis van mijn ouders!!! Ongelooflijk.

Gepost door: magda | 09-03-13

Reageren op dit commentaar

Die bijkomende ellende is nu gelukkig achter de rug, daar ben je van af. Lief van je kinderen om je mee uit eten te nemen, schitterend idee. Ik vermoed dat de man in de linkse onderhoek één van je zoons is. Die lijkt sprekend op opa. (en nu maar te hopen dat het een zoon is, anders bega ik hier een flater van jewelste. Maar hij lijkt goed op opa)

Gepost door: bea | 10-03-13

Reageren op dit commentaar

@ Bea je begaat niet echt een flater, dat is de jongste neef van mij maar die gelijkt goed op de oudste zoon . De tweede zoon( rechtstaand) en de oudste zoon ( zo grijs van haar als mijn neef) zie je op de foto ernaast en de dochter is zij met het bleekgrijze jasje aan.De anderen zijn de schoonzoon en schoondochters. Mijn neef ging samen met de oudste zoon naar school. Daar dachten ze dat het broers waren!Ze zijn ook very close. Hahaha ,zij mij mee uiteten nemen en ik betalen, maar dat mocht wel na al de steun ik van hen kreeg..

Gepost door: magda | 10-03-13

Reageren op dit commentaar

moeilijk hé om zo iets af te sluiten ..... achteraf niet onmiddellijk naar huis was een goed idee

Gepost door: merel | 10-03-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, dat was zeker een goed idee en iedereen heeft van het samenzijn genoten.

Gepost door: magda | 10-03-13

Je mag dan beweren dat de kwaliteit van je foto's ondermaats is, maar ik kan toch heel goed zien wat jullie nu weer gesmoefeld hebben.

Blij toe dat alle beslommeringen achter de rug zijn en dat alles nu weer in de plooi kan vallen.

Gepost door: Benjamín | 10-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , met het nikonnetje en zonder flash gaat dat niet zo goed , maar in feite wilde ik niet dat je zou gaan kwijlen want het eten was succulent! 't Is me dus niet gelukt ,hahaha!

Ik hoop dat die man van de registratie niet te pinnig gaat doen. Ik heb niet alleen van de Notaris maar ook van mensen in een gelijkaardige situatie zoals ik gehoord dat die man echt niet normaal is en maar op zoek gaat om je boetes te kunnen opleggen.Er is altijd wel iets wat je niet kunt bewijzen.

Gepost door: magda | 10-03-13

Magda goede avond...

ja meiske nen boel paperassen en dan ne goeie notaris betekent heel veel en gij kent er natuurlijk ook nen boel van ! In ieder geval zal Opa ook genoten hebben toen hij dat zag en zeer zeker hebben meegesmuld en natuurlijk om de goede verstandhouding, waar jullie trouwens zelf hebben voor gestreefd en gewerkt ! En tussen haakjes....wij
zullen het hier seffens maar houden op ne macaroni met kaas, varkenshaasje en championnekens met pepersaus ! Fijne groetjes :-))pepino
B.t.w. Aan het schilderen moeten we nog beginnen, alles staat klaar . Deze week nog eerst ne nieuwe fiets voor Sam .

Gepost door: pepino | 10-03-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, jou menu ziet er anders niet mis uit, ik wel graag aanschuiven!

Het is ook geen weer om nu te schilderen ,wacht nog maar een beetje tot het mooi weer wordt. En zoek maar ne mooie velo uit hoor! zodat Sam er lang plezier van heeft.

Gepost door: magda | 10-03-13

het is me wat Magda...gedaan er mee

ondermaats ?

dat zou ik niet direct beweren, je collage is schitterend !!

fijne avond

Gepost door: willy | 10-03-13

Reageren op dit commentaar

@ Willy, op de collage valt het nogal mee ,maar het zijn bepaald geen foto's om op groot formaat te bekijken wel een leuk souvenir..

Gepost door: magda | 10-03-13

Heel goed dat jullie samen gaan eten zijn. Dit mag ook na het afsluiten van dit hoofdstuk.

Gepost door: stefanie | 03-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.