12-03-13

Winterweer !

Ik blijf vandaag in de sfeer van de winter die ons opnieuw komt gijzelen. We zijn genoeg verwittigd door de media.
De waterkraan aan de achterdeur heb ik  opnieuw stevig ingepakt en het waterkraantje voor de toevoer naar buiten binnenin dichtgedraaid. Ik had al een kleine kuiswoede gehad door het gaanpad langsachter te schuren. In de garage heb ik de waterteller en de buizen tegenaan de poort ook weer ingepakt. Er is een ijzeren garagepoort  en wegens zijn ouderdom is die niet echt winddicht. Omdat een grote diepvries vlak vòòr het chauffage-element staat is die dichtgedraaid. Ik wil maar zeggen dat ik mijn voorzorgen genomen heb tegen de strenge nachtvorst die voorspeld is.

En de vorige nacht was het koud , de kou kroop door alle kieren naar binnen . Ook deze avond was het koud en de ijzige wind deed er nog een schepje bovenop. Ik heb zelfs al in de namiddag het rolluik aan de achterdeur neergelaten omdat het volgens mij tochtte . Ik ben wel wat kouwelijk en voel me ook niet honderd procent. Een nieuwe verkoudheid onder de leden?

sneeuw.jpg

De sneeuw is aan de kust niet zo overdadig gevallen. Gisteren zag de tuin er in de namiddag uit zoals op de twee linkse foto's en toen ik deze morgen opstond zag de tuin er uit zoals op de rechtse foto's. Dus geen pakken sneeuw , wel hier en daar opgehoopte sneeuw door de ijzige en sterke wind.

stoel.JPG
Tijdens de mooie dagen die we onlangs hadden,
had ik een paar tuinstoelen uitgehaald
Met twee vriendinnen zaten we 's namiddags in het zonnetje.
Niet te geloven dat het nu zo koud is, zelfs met het zonnetje dat
deze namiddag volop scheen!

geen sneeuw.JPG

De dag sloot af met een mooie ondergaande zon
en een heldere hemel die helemaal rozig werd.
Dat voorspelt opnieuw een ijzig koude nacht .

Wat ik vandaag gedaan heb ?  Ik ben de deur niet uit geweest, ik zei het al ik voel me niet zo kiplekker.
Ik heb een heel stuk van de dag zitten breien want Sébastien wil ook een nieuwe wollen sjaal. Nu het toch zo koud is zet oma er spoed achter zodat die de sjaal deze week nog kan dragen. En als afwisseling heb ik de naaimachine geopend en een paar jeans vernauwd.Tja ik ben een paar kilootjes kwijt en het waren slobberbroeken geworden en nu ga ik nog wat verder breien...

20:58 Gepost in het weer, winter | Commentaren (21) | Tags: winter, weer, sneeuw, breien |

Commentaren

ik hoop dat je je vlug wat beter voelt!
t was heel koud deze nacht, voor het eerst deze winter heb ik de verwarming in de slaapkamer wat aangelegd, ik kon niet slapen van de kou

Gepost door: fotorantje | 12-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik kreeg het ook niet warm vannacht en heb zelfs dikke sokken aan getrokken . :-)Wellicht de overgang van zacht naar koud weer die me parten speelt.

Gepost door: magda | 12-03-13

Hier heeft het wel goed ge sneeuw, zowat tussen 10/15 cm. Ik moest wel buiten eerst met de hond, (dat is haar weer een husky), en dan moest ik om 12:30 in de pijnkliniek zijn. Ben om 10:00 thuis vertrokken en was er om 12 uur .
Ik duim voor je dat het niet te erg zal worden.

Gepost door: liliane | 12-03-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb op dat etentje in de tocht gezeten . Lomperiken die buiten gingen lieten de deur open en het was toen al zo koud. Ik voelde gewoon de kou op me vallen.

Gepost door: magda | 12-03-13

We hebben nog steeds het slaapkamerraam open staan, maar denk dat ie vannacht wel dicht moet..er wordt -7 voorspeld..ben bang dat de verwarmingsbuizen bevriezen anders..die zijn op de slaapkamer nooit aan, dus dat water erin is zó bevroren als we niet uitkijken.
Hopelijk is het alleen de kou en de terugkerende winter..voel me er ook een beetje ongemakkelijk van.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-03-13

Reageren op dit commentaar

@Ik verlucht 's morgens maar voor de rest vensters toe. De wind was al te hevig om vensters open, te laten. Ik denk ook dat het verschil in temperatuur op zo'n korte tijd me parten speelt.

Gepost door: magda | 12-03-13

Ze voorspelden wel dat het grote temperatuurverschil op zo korte tijd voor nieuwe zieken en verkoudheden ging zorgen.

Toch maar je voorzorgen nemen en binnen blijven, zolang het dit weer blijft.

Gepost door: ms | 12-03-13

Reageren op dit commentaar

@Mske, ik zoek het zeker niet op om nu buiten te lopen en evenmin om mensen op te zoeken die ziek zijn. Ik heb dringend de zon nodig. Ik heb nog nooit zo lang binnen gezeten ,gelukkig weet ik altijd wel wat doen en de dagen vliegen voorbij.

Gepost door: magda | 12-03-13

Reageren op dit commentaar

Beter voorkomen dan genezen Magda (wat waterbuizen en kraantjes betreft). Voor onszelf gaat dat ook op maar dat heb je niet altijd in de hand. Grote temperatuurschommelingen zijn echte boosdoeners en die hebben we ondertussen gehad. Hopelijk is het maar een 'kouwtje' en ben je snel weer beter, verzorg je!

Gepost door: bea | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, het is meer dan een "kouwtje" ,de verkoudheid is op een zwakke plek gevallen nl mijn dikke darm. Maar het gaat al beter.

Gepost door: magda | 13-03-13

een ijzige nacht werd het alleszins Magda...

grote temperatuurverschillen zijn nooit goed, wat mij betreft wordt het binnenblijven vandaag...

beterschap gewenst !

Gepost door: willy | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik ben binnengebleven hoor en heb de hele dag aan de sjaal voor Sébastien gebreid!!!

Gepost door: magda | 13-03-13

Met dit weer kan je maar beter binnen blijven, Magda en wachten tot de lente terug komt. Hopelijk valt het nog mee met die opkomende verkoudheid.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,hèhè binnen blijven tot de Lente komt! Wie weet hoelang dat nog duurt! Maar voorzichtig zal ik nu wel zijn.

Gepost door: magda | 13-03-13

Terwijl ik dit schrijf (woensdag 13u40) sneeuwt het hier opnieuw dat het (g)een lieve lust is. De engeltjes schudden hun beddeke uit … maar ze daar van mij nu stilaan mee ophouden, want zoals Guido Gezelle al zei: 'k hore zo gèren de veugeltjes schufeln.

Gepost door: Benjamín | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,hier was het ook afwisselend zonneschijn en sneeuw en de vogeltjes kwamen hun serenade brengen (alé ze wilden dat ik graan gooide)aan de achterdeur ! Maar verdwenen telkens als het weer een keer begon te sneeuwen.Maar ik verlang ook naar het vrolijke gekwetter van al die vogeltjes.

Gepost door: magda | 13-03-13

Hou je maar goed warm, want met zo een weer van uiterste kan het niet anders dat een mens ziek wordt, bij jullie ligt toch heel weinig sneeuw, hier in het Pajottenland is er een dik pak gevallen hoor, mooi is het maar ik heb het toch liever niet, geef mij maar de zomer, groetjes

Gepost door: Emily | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Emily, blijkbaar heb ik deze winter héél weinig weerstand. Ik heb echt de zon nodig om wat vitamientjes op te doen. Dank voor de lieve woorden.Neen hier heeft het wel gesneeuwd maar het smolt vlug weg mede door de strakke wind en vandaag werd de sneeuw afgewisseld met zonneschijn.

Gepost door: magda | 13-03-13

Aan alle lieve mensen die hier reageerden.


Ik heb niet zomaar een verkoudheid.Ik dacht eerst echt dat ik verkouden werd.

Jaaaaaren terug ben ik opgenomen met een acute dikke darm ontsteking. Dat is toen verholpen met een "afkoeling"( een soort therapie met medicatie )in de kliniek waar ik 10 dagen lag zonder eten en drinken maar met baxters. Ik kreeg nadien wel af en toe een opstootje dat met antibiotica verholpen werd. Maar nu is het echt jàren geleden en gezien ik de symptomen een beetje ken was ik er vlug bij en nu moet ik 10 dagen antibiotica nemen.Na drie innames is de pijn weg en gaat het al beter.Rusten is de boodschap , veel rusten. Met zo'n weer is dat niet zo moeilijk!

Gepost door: magda | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

aaah nu lees ik hier over je dikke darm, goed dat je er vroeg bij was, hou je maar de rest van de week kalm
vlug beterschap

Gepost door: fotorantje | 13-03-13

@Antje, ik zal me zeker rustig houden ,de medicatie maakt ook dat ik rustig ben ,hahaha. Ik wilde het niet op het postje zelf zeggen ,dat is zo open en bloot hé .

Gepost door: magda | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.