13-03-13

Nog eens breien...

...is een middel voor mij om het wat rustig aan te doen. Dat is me nu wel geraden wil ik niet in het ziekenhuis belanden. Ik schreef erover in het vorig postje bij de reacties.

Ik ben al flink gevorderd met de sjaal voor Sébastien. Een vriendin kwam op bezoek en gezien vrouwen twee dingen terzelfdertijd kunnen doen  heb ik gebabbeld en gebreid. De sjaal moet 190 cm lang zijn . Ik ben al aan 160 cm ! Nog een duwtje en morgen is die af. De winter lijkt toch nog niet voorbij te zijn en Sébastien zal  die nog kunnen rond zijn hals draaien.

Ondertussen is de loodgieter eindelijk afgekomen. Drie maanden geduld gehad ! De douche, die al maanden stuk is, is hersteld en heeft nu een nieuwe regen-douche-kop en in de badkamer is een nieuwe koudwaterleiding aan de lavabo aangekoppeld. Er kwam wel wat boorwerk aan te pas. Het koude water kwam er maar met mondjesmaat uit. Gelukkig heb ik in mijn kamer een lavabo.

sjaal.JPG

Dat is de sjaal die nu 160cm lang is.
Lang genoeg voor een normale sjaal ,
niet lang genoeg
zoals de kinderen nu hun sjaal rond hun hals dragen.

21:39 Gepost in werken | Commentaren (14) | Tags: breien, kleinkinderen |

Commentaren

Ik denk om ook een sjaal bij je te bestellen , maar dan eentje van twee meter ,-)

Gepost door: liliane | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,als ik daar een beetje aan trek is die seffens 2 m lange ,hihi!

Gepost door: magda | 13-03-13

mooie kleuren!
verzorg je maar goed dat je fit bent tegen dat het mooie weer er is

Gepost door: fotorantje | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje zal ik zeker doen ,want nu is het me toch te koud om buiten te lopen. Dus maar sjaals breien ,hahaha!

Gepost door: magda | 13-03-13

Nu moet hij er twee keer los rondkunnen.

;-)

Gepost door: ms | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

@Mske ,inderdaad draaien ze die twee keer rond hun hals ofwel maken ze een lus. Maar voor allebei moet die echt lang zijn.

Gepost door: magda | 13-03-13

Ik vind het woord sjaal zo vreemd, al is het natuurlijk wel de correcte Nederlandse benaming. Waar ik woon, is een sjaal echter een hoofddoek voor vrouwen, die onder de kin dichtgeknoopt wordt. Wat jij aan het breien bent, heet hier een sjerp, maar dan vermassacreren wij dat natuurlijk nog tot sarpe. Woar is me sarpe? Ik vind West-Vlaams een heerlijke taal.

Gepost door: Benjamín | 14-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, hier zeggen ze sjal of sjerpe tegen zo'n lang eind breiwerk. Maar eigenlijk heb je wel gelijk :ze zeggen geen sjerpe tegen de sjaal die een vrouw draagt. Gek toch hoe het van streek tot streek kan verschillen

Gepost door: magda | 14-03-13

Reageren op dit commentaar

Een sjaal is een sjaal en een hoofddoek is een hoofddoek..toch? hehe..maar wij zeiden hier vroeger gewoon 'das' tegen...'doe je das om' zei m'n moeder dan als het koud was ( en wij deden die dan dubbel en met de losse uiteinden door de lus..dus dan had je ook wel een lange das nodig hoor)..en ik zei dat vorige week ook tegen vriendlief toen het weer zoveel kouder werd, maar die was eigenwijs..en nu heb ik een zieke man in huis en dat is helemaal níks! :-)
Las van je darmprobelemen en wens je van harte beterschap en een (voor-)spoedig herstel!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-03-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, wat is er in een naam ,als je maar weet wat het is ! Maar het kan wel tot hilarische toestanden leiden. Zo zeggen wij hier tegen een jurk een kleedje. De eerste keer dat ik dit woord bij een tante in Scheveningen gebruikte lag die plat vna het lachen. Bij jullie is een kleed een tapijt of vloerkleed; Zo zie je maar,hahaha!

Ja dat wisselende weer speelt veel mensen parten.Ik duffel me warm in als ik buiten kom,ik voel me tegenwoordig een kasplantje! Het gaat al beter door de antibiotica, maar ik ben daar zo moe van en veel fut heb ik niet. Ik zou de hele dag wel willen slapen. Nog 6 dagen die grote pillen slikken. Die neem ik trouw in hoor ik wil niet in het ziekenhuis belanden.

Gepost door: magda | 14-03-13

Mooie kleur! Waarschijnlijk zal die sjaal nu al af zijn, aan het tempo dat je bezig bent :-)

Gepost door: bea | 14-03-13

Reageren op dit commentaar

@Bea ,morgen komt zijn papa langs en dan kan hij de sjaal meenemen. Sébastien zal méér dan tevreden zijn!

Gepost door: magda | 14-03-13

1,9 m Magda...?

moest je tijd te veel hebben dan..

ik ben wellicht toch wat groter dan Sébastien...

het is me wel wat om een vakman in huis te krijgen, hun werk wordt vaak ondergewaardeerd... ten onrechte !
...
groeten

Gepost door: willy | 14-03-13

Reageren op dit commentaar

@Willy , alé 'k zal er 10 cm bij doen en dan trek je er even aan dan wordt dat zeker 20 cm langer,hahah.
De loodgieter is niet gewoon om zolang te wachten,blijkbaar hadden ze veel winterproblemen . Maar er is mooi werk geleverd. Hij koos niet voor de langste weg ,boorde gewoon een gat in de vloer in de badkamer en aan het plafond in de garage werd een buis aangekoppeld die liep naar de waterleiding ( die is een paar jaar geleden vernieuwd en de buizen liggen nu bloot).Echt proper werk en alles netjes opgeruimd! Een halve dag werk! Ik vreesde dat het meer dan een dag zou duren. Hopelijk valt de kostprijs ook mee!

Gepost door: magda | 14-03-13

De commentaren zijn gesloten.