15-03-13

Filmavond

matthias schoenaerts.jpg

Ik ben deze avond met de senioren deze film gaan bekijken.
Mooi film en subliem gespeeld.

 

Ik vond geen tijd meer om dit vroeger te posten. De oudste zoon kwam langs samen met een kleinkind om een karweitje op te knappen. De tweede zoon kwam na zijn werk ook eens kijken en de dochter had ik aan de telefoon om te weten of alles goed ging met me.
Toen de rust teruggekeerd was, had ik nog juist de tijd om een boterham te eten en de kippen en konijnen van de buurtjes eten te geven. Deze avond verliep  het eten geven niet zo eenvoudig. Nadat de vier kippen een streeltje gekregen hadden.( Geen gezicht hoe de kippen hun vleugels omhoog steken om eerst geaaid te worden), de twee konijnen een extra worteltje kregen en hun water en voederbak was aangevuld , wilde ik me omdraaien maar...ik gleed uit op de slijkerig ondergrond, de stapstenen in de kippenren waren al even glad en me vasthouden aan het kippenhok hielp niet . Ik lag pardoes in het slijk en op de konijnenkeutels. Ik kreeg mezelf met moeite omhoog want de konijnen maken overal putten en graven er op los. Mijn handen, mijn jasje, mijn jeans, mijn kousen en mijn klompen...jakkes je wilt het niet zien.

Ik moest me helemaal omkleden en mijn handen flink wassen om die keutel- en slijkgeur van mijn handen te krijgen. Ik heb nog flink gespoten met deodorant ook. Mijn vrienden kwamen me ophalen, maar ze moesten toch even geduld hebben. Mijn boterhammetje heb ik maar uit het vuistje gegeten in de auto en een kopje thee gevraagd in het sportcentrum. Toen ze mijn wedervaren hoorden lagen die slap van het lachen. Ik heb me niet bezeerd maar  hou er aan mijn arm een ferme blauwe plek aan over omdat ik tegen een tak van de forsythia schuurde die in de kippenren staat.
Wat een dag ! Geen tijd gehad om me te vervelen!Knipogen

Commentaren

Het zit je blijkbaar niet mee, een geluk dat je,je zelf omhoog kreeg .Je handen flink wassen om die keutel- en slijkgeur van mijn handen te krijgen. Nu nog maar te hopen dat je het slijk uit je kleren krijgt. En het wasmachien goed spoelen na die vieze was.

Gepost door: liliane | 15-03-13

Reageren op dit commentaar

PS oeps , het zijn jou handen en nirt de mijne :-)

Gepost door: liliane | 15-03-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane , ik heb toch meer dan één keer mijn handen en armen flink mogen schrobben om die geur weg te krijgen en dan nog eens overvloedig spuiten met deodorant. Ik denk dat de geur meer in mijn neus zat want ik had daarna me helemaal omgkleed. In elk geval heeft niemand zijn neus opgetrokken als we samen naar film keken.hihi!

Gepost door: magda | 16-03-13

Magda dat is een scenario voor je eigen film :-))
maar zorg maar dat je steeds je gsm bij je hebt als je die beestjes eten gaat geven, als je valt en niet recht kan kan je om hulp bellen

Gepost door: fotorantje | 16-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat is een idee, ik kon gewoon niet recht geraken omdat ik me nergens kon aan vasthouden en alsmaar verder gleed tot ik uiteindelijk tot aan het kippenhok gegleden was en me daar kon optrekken. Vandaag was het daar droger en er zijn geen valpartijen meer geweest.

Gepost door: magda | 16-03-13

dat was pech Magda...


knappe film en mij viel het acteren van Marion Cotillard me het meest op...

groeten

Gepost door: willy | 16-03-13

Reageren op dit commentaar

@Willy,ik vond ze beiden goed spelen. Maar er waren toch passages waarin Matthias me teveel deed denken aan de film Rundskop!

Gepost door: magda | 17-03-13

Sommige mensen hebben echt geen sneeuw of ijs nodig om zich onzacht neer te vlijen op een bij voorkeur van keutels en andere onaangenaamheden voorzien plekje. Ik behoor eveneens tot dat clubje.

Gepost door: Benjamín | 17-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, nog een geluk dat ik niet de eitjes -die ik in mijn handen had-heb laten vallen dan had ik onmiddellijk een omelet! Ik hou wel van puur natuur, maar toch ...:-))

Gepost door: magda | 17-03-13

Reageren op dit commentaar

Oh oh..nog een geluk dat het maar bij vuile kleren en een blauwe plek bleef hoor..een mens kan lelijk vallen en dan lag je daar!
Vieze lucht die in je neus blijft hangen..dat ken ik..heb er ooit een paar goede sportschoenen voor weggegooid..die keer dat ik m'n zus uit een vieze sloot had gehaald toen ze daar met wandelen ingereden was door een motorfiets. Was een zwaar ongeluk en de gore lucht van die sloot heeft me tijden achtervolgd.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 17-03-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy,ik voelde me gewoon wegglijden en kon me nergens aan vastgrijpen. Het lag er zo vies en slijkerig bij en die kippen bleven maar rond me draaien om geaaid te worden. Pijn gedaan heb ik me niet echt.Alleen allemaal stinkend vieze kleren. Gelukkig is het luchtje eruit.Die geur zat in mijn neus want ik rook helemaal niet naar die troep zei mijn vriendin. Ik heb wel moeten lachen met de raad van Antje: neem in het vervolg je gsm mee! Ik zou niet graag hebben dat ze me daar al spartelend zagen liggen,hahahaha!

Gepost door: magda | 17-03-13

Gelukkig kon je zelf rechtklauteren en heb je er buiten wat verkleuringen, niks aan overgehouden. Je had ook iets kunnen breken. Voorzichtig he Magda, en inderdaad een GSM bij de hand houden is altijd handig.

Gepost door: stefanie | 03-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.