17-03-13

de zee...

Het was de bedoeling om vandaag het 5e kunstwerk dat op het strand in Knokke-Heist staat te bekijken.
"Op de golfbreker aan Surfers Paradise is onlangs een beeld geplaatst van de wereldberoemde( ik had van die kunstenaar nog nooit gehoord ;-) ) Britse kunstenaar Anthony Gormley."-internet. Maar ik heb op de verschillende golfbrekens in de omgeving geen beeld gezien. Ze hebben het beeld misschien weer binnengezet wegens het stormachtig weer de laatste tijd. Ofwel is de informatie niet juist en staat het helemaal op een andere plaats. Ik pluk dan maar een beeld van internet. Ik ga later eens terug . En dan vertel ik ook wat de vier andere kunstwerken zijn.

 

man.jpg


Het was zacht weer op het strand , geen wind zelfs. Zo maakte ik een wandelingetje op de zeedijk en keerde langs de vloedlijn terug.

kale  bomen.JPG

Op weg naar de zeedijk vormden gesnoeide bomen
( of moet ik zeggen boomstammetjes) een desolaat beeld .
Hopelijk krijgen die stammetjes al vlug  een groen bladerdek.
De wolken waren onheilspellend maar dreven het "zeegat "in.

donkere wolken.JPG

Het strand lag er verlaten bij. Ook weinig wandelaars,
maar ja je kon ook niet weten dat het zo heerlijk wandelen was
op de dijk en op het strand.

strand en duinen.JPG

Het torentje van de surfersclub is een baken op dit stuk strand en duin.
Veel jongeren zaten gezellig samen in de bar.

surfers paradise.JPG
Aan de horizon zie je de skyline van Vlissingen.

vlissingen.JPG
De zee was zeer rustig en de golfslagen kabbelden rustig op het strand open.

de zee.jpg
Ik heb het 5e kunstwerk wel niet gezien maar het was een deugddoende wandeling.

20:41 Gepost in wandelen | Commentaren (22) | Tags: strand, zee, wandelen |

Commentaren

Was hier in het weerbericht wel gezegd, dat aan de kust de zon kon schijnen. Maar we zijn er niet geweest..daarvoor was vriendlief, die gelukkig al opknapt, toch nog niet goed genoeg! Hier ging de zon tegen alle verwachtingen in ook nog schijnen vanmiddag, dus een rondje door de buurt saampjes, met Axel, ging wel..kon ie z'n pijnlijke rug eens strekken, want van ziek op bed liggen gaat z'n rug altijd opspelen.
Mooie strandbeelden..heb ik er toch ook een beetje van kunnen genieten!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik zie op diverse foto's schaduw, dus er was wel een béétje zon op z'n minst! :-)
Ik vergeet nog wat te zeggen over dat kunstwerk..ik vind dat een beetje engig, zo die vent in dat water. Hier staat op de Kunsthal praktisch zo'n zelfde pop op de rand van het dak..de eerste keer dat ik díé zag schrok ik er gewoon van..! Geen leuke kunst hoor!

Gepost door: mizzD | 18-03-13

@Mizzy de zon kwam magertjes kijken maar was seffens weer weg!En toen ik op het strand liep was er helemaal geen zon te bespeuren.

Gepost door: magda | 18-03-13

@Mizzy, zon was er niet ,daarvoor schoven er teveel onheilspellende wolken voor. Maar het was buiten verwachting bijna windstil en zeer aangenaam. Ik denk dat er wel zon was in Vlissingen anders zie je die skyline niet zo goed.Ik ben de laatste tijd niet veel buiten geweest en op het strand kan het soms zeer scherp zijn. Ik heb helemaal geen weerstand meer en daarom ben ik ook erg voorzichtig. Zeker nu ik nog een darmontsteking gekregen heb en weer antibiotica moet nemen.Ik heb het gered en zal niet naar het ziekenhuis moeten. Ik hoop dat dit nu de laatste tegenslag mag zijn. En ik verlang nog meer naar zon en warmte.
Beterschap voor vriendlief en wees toch maar erg voorzichtig want erg vlug ben je niet genezen dit jaar van gelijk welke verkoudheid. De mensen spreken van griep maar de dokter zei dat er weinig griepgevallen zijn maar meestal een zware vorm van verkoudheden.

Gepost door: magda | 17-03-13

Reageren op dit commentaar

die beelden zullen het te koud gehad hebben en binnen gevlucht zijn :-)
als het wat beter weer is kom ik helpen zoeken Magda :-)
die foto met die strandcabientjes vind ik zo tof!

Gepost door: fotorantje | 17-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje misschien staat dat beeld zo ver in zee dat je het niet meer ziet bij hoog water!! Ik wil en zal dat beeld vinden!!!

Gepost door: magda | 18-03-13

Geen mens, hoe artistiek, meesterlijk of geniaal die ook is, kan de kunstwerken die door de natuur gemaakt worden evenaren.

Gepost door: Benjamín | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ja dat kan wel waar zijn ,maar zo af en toe de natuur een beetje helpen om het te verfraaien moet kunnen! Hangt er natuurlijk van af wat jij en ik mooi vinden ;-)

Gepost door: magda | 18-03-13

goed gedaan, dat wandelingetje - de zee is altijd ontspannend, vind ik, jammer ligt ze nogal ver weg voor mij - hoofd een beetje leeggemaakt na al de papierrommel?

Gepost door: oma-moetje | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Oma-moetje ,het was heerlijk wandelen langs het water ,helemaal geen wind en weinig mensen . Zo heb ik het graag. De papierberg ben ik zachtjes in mappen aan het steken .Weggooien durf ik niet meer, ik heb teveel moeten doen om bewijsstukken en kopies te verzamelen. De druk is nu wat van mijn schouders gevallen.oef!

Gepost door: magda | 18-03-13

het vijfde kunstwerk op het strand..?

de volgende keer zal ik beter uitkijken Magda..

prettige dag

Gepost door: willy | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,ik heb het niet zien staan ofwel moet het héél ver in zee staan dat het onder water is bij hoog tij.In dat stuk strand rond Surfersparadise zijn er niet zoveel golfbrekers dus kun je er toch niet naast kijken. Ik ga beslist nog eens terug bij eb!

Gepost door: magda | 18-03-13

heb jij geluk dat je de zee zo dicht bij je hebt

Gepost door: merel | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Merel en toch ga ik er niet zoveel naar toe.Iedere keer ik er ben dank ik "stom van me om niet méér op het strand te wandelen " .Want het doet echt deugd zeker als de wind niet te hevig en te schraal ( dat mijd ik liever ,te vlug sinusitis)is.

Gepost door: magda | 18-03-13

Magda goede middag...

er wordt nog wat geduld gevraagd ! Nog een flinke poos en het wemelt er weer van de toeristen , wanneer ge uwe pelsefrak kunt uitschieten ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino ,ik zoek nooit het drukke strandgedeelte op en daar waar geen auto's meer rijden op de zeedijk en er enkel een wandelpad is, is het altijd veel kalmer.Wel fietsers en wandelaars richting De Haas van Flanagan. Het strandgedeelte is er kalm .

Gepost door: magda | 18-03-13

moet daar toch schitterend elke aan de zee,geluk toon veel mooie plaatjes van de zee

Gepost door: sloeber | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber ,het was er inderdaad mooi . Geen stralend zonnige dag ,maar rustig en niet veel wind en ook niet koud.

Gepost door: magda | 18-03-13

Magda een goede avond gewenst, dat moet een mooi plaatje zijn, goed voor te fotograferen met telelens.
Groetjes en dikke knuf xx
Adriën

Gepost door: Adriën | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën daar zou jij echt je hart op halen. IK had alleen het nikonnetje mee. Ik neem niet vlug de grote camera mee als ik op het strand en in de duinen loop!Zand kruipt overal tussen hé!

Gepost door: magda | 18-03-13

Magda, ik kijk even graag naar je foto's als naar dat kunstwerk hoor. Jij bent natuurlijk bevoorrecht om te weten wanneer het heerlijk wandelen is aan het strand. Maar goed ook dat de anderen dat niet weten, want nu had jij het strand helemaal voor jou alleen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, als het aflandige wind is dan is het heerlijk wandelen op de dijk en het strand.
Maar dat kan ik nooit exact inschatten bij mij in de tuin hoor. Nu erg ontgoocheld was ik neit toen ik dat beeld niet vond. Ik vind het wel op een andere keer. Zo te zien op de foto vind ik het niet zo speciaal.

Gepost door: magda | 19-03-13

De commentaren zijn gesloten.