18-03-13

Einde papierrommel...

nalatenschap.jpg

 

...dat hoop ik . Het financiële gedeelte , zoals het kunnen beschikken over je "lopend" geld zodat je normaal kunt verder leven, was  al in orde einde december 2012. Daar had ik wel eventjes over en weer voor gereden. Uit mijn werkervaring vroeger weet ik dat tegen het einde van het jaar de administratie zo goed als stilvalt en pas tegen half januari weer op volle toeren draait. Zelfs in de bank zeiden ze dat ik "mijn best gedaan had". Maar ik moet eerlijk zijn de adviseur van de bank die de nalatenschap regelde was een man met een hart van goud die overvloedig uitleg gaf en die ik altijd kon opbellen  om raad.

De notaris ( in feite de zoon van de notaris) gaf heel veel raad en vertelde wellicht méér dan in feite gebruikelijk was. In elk geval ik wist wat doen en dat ik zoveel als mogelijk bewijzen moest verzamelen dat verbouwingswerken aan ons huis met gelden gebeurd waren van een erfenis van mijn ouders. Ik denk dat ik erin geslaagd ben , maar dan ook dank zij de medewerking van de mensen aan wie ik die bewijzen moest vragen.
Maar het was hoog tijd dat alles achter de rug was. Ik ging er mee slapen en stond er 's morgens mee op.
16 maart was de datum dat de successieaanvraag moest binnen zijn en sedertdien is er een last van mijn schouders gevallen.

De papierberg was zo groot geworden dat ik alles in een lage wasmand had gelegd. Ondertussen heb ik alles gesorteerd en in mappen gestoken.'k Zal de mand maar niet ver zetten , want als de Ontvanger van de Belastingen nog graten in de aanvraag vindt , moet ik vlug kunnen reageren. Het schijnt dat die man een echte muggen zifter is. Afwachten maar...

21:33 Gepost in mijmeringen | Commentaren (8) | Tags: nalatenschap, notaris, bank |

Commentaren

pff Magda ik hou m'n hart vast voor als ik dat bij m'n ouders moet regelen

ik hoop dat die belastingman niet lastig doet en je met rust laat, t is nu genoeg geweest

Gepost door: fotorantje | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik hoop dat jij in jou gemeente niet zo'n bullebak hebt zoals ze hier in de gemeente eentje hebben. Hij heeft al veel mensen ( van wie ik enkele persoonlijk ken)die alleen komen te staan het leven zuur gemaakt. Daarom heb ik zo mijn best gedaan om hem een stapje vòòr te zijn. Een neef die ook ontvanger was zegt me dat dit allemaal niet meer normaal is ,maar muggenziften. Ik ben de notaris in feite dankbaar dat hij me verwittigd heeft en geholpen heeft om alles op voorhand klaar te hebben wanneer de ontvanger het dossier terugstuurt met opmerkingen.

Gepost door: magda | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

naast het menselijk leed, zijn er de paperassen...

wat een gedoe voor zaken waar je voor gewerkt en gespaard hebt...

zoiets moet toch op een meer menselijke manier kunnen geregeld worden,
we leven nu in een maatschappij met overdreven veel regeltjes...

groeten

Gepost door: willy | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, het kan echt wel menselijker maar als je dan een ontvanger hebt die de regeltjes letterlijk -zelfs overdreven -toepast ,dan heb je echt wel pech. In juli 2012 zijn er nieuwe regels in voege getreden en het is er echt niet op vergemakkelijkt. Zelfs in de bank wisten ze er het fijne nog niet van.

Gepost door: magda | 19-03-13

Een mens staat daar niet bij stil hoe je er met je gedachten bij zoiets moet zijn!
IK duim voor een goed resultaat!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

@P-ter, je moet er echt het koppie bijhouden met het gevolg dat ik stapels fotokopies heb.En dat in een tijd waar we zuiniger zouden moeten omspringen met papier! Ik hoop maar dat de ontvanger niet te moeiijk gaat doen.

Gepost door: magda | 19-03-13

Thoh, papieren zwijg er mij over! Alles moet tegenwoordig op papier staan, ik weet echt niet wat ik met al dat papier van mijn stage ga blijven doen! Misschien moet ik ook maar eens een wasmand gebruiken ;-)

Gepost door: cuisine celine | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

@Celine, Ik kan het me voorstellen dat jij ook veel papieren verzamelt! Dat is toch echt niet meer logisch. Voor alles wat je digitaal kunt doen ,moet je nog eens een papieren exemplaar hebben.

Gepost door: magda | 19-03-13

De commentaren zijn gesloten.