20-03-13

Het zou Lente moeten zijn !

 

sneeuw.jpg

Op het ogenblik dat de zon in de loop van maart loodrecht invalt op de evenaar, begint bij ons de astronomische lente ,zegt Frank De Boosere en dit jaar is dit op 20 maart 2013. Maar toen ik deze morgen opstond dacht ik eerder dat het een winterdag was. Regen en sneeuw . Lange tijd heeft het echt heftig gesneeuwd. Op straat bleef het niet liggen maar op de struiken en het grasveld lag er al vlug een wit tapijtje. En met 2° kun je het bezwaarlijk een Lentedag noemen.

Maar ik wilde toch de Lentesfeer in huis oproepen. Maandag had de zoon met de grote snoeischaar enkele krulwilgtakken geknipt en gisteren trok ik naar de zolder om de paasversierselen naar beneden te halen. Het leek me een "mooie dag" om een paar paastakken te versieren.

Kleinzoon heeft oma gezelschap gehouden tot deze avond. Hij komt de laatste tijd op woensdag 's middags eten en daarna studeren . In de late namiddag komt een schoolvriend en beiden trainen dan nog een paar uurtjes. Ik ken er niks van maar het is een soort powertraining. Hij deed jarenlang karate maar dat werd met ouder worden soms moeilijk te combineren met zijn studies en op verplaatsing gaan sprak hem helemaal niet aan. Nu is zijn uitlaatklep de boksbal, gewichten ,op rollers fietsen.... plaats genoeg in de garage . Ik vind het prima dat jong geweld over de vloer. Maar nu naar bed  het is alsof ik zelf een trainingssessie achter de rug heb !

 

paasboom.jpg

22:31 Gepost in lente | Commentaren (14) | Tags: lente, pasen, kleinkinderen, trainen |

Commentaren

Haaa..vrolijk hoor! In huis is het dan gelukkig wél al voorjaar..net als hier hè, we doen het gewoon zelf! :-)
Tja..maartse buien die beduien dat de lente aan komt kruien hè..maar dat mag van mij ook wel wat sneller gaan hoor, dat kruien hahahaa! Het is nog véél te koud voor de tijd van het jaar..en als het straks ietsjes warmer gaat worden staan de regenbuien alweer klaar..denk echt dat pasen ook niks wordt qua weer dit jaar..jammer!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-03-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik reken niet eens op een zonnig Paasweekend. Dit jaar gaan we met de hele familie uiteten. Geen gesakker dat we niet buiten kunnen eten ( één keer hadden we bbq in de sneeuw en dan vlug naar binnen om te eten.Was wel leuk maar toch niet voor herhaling vatbaar)en een keertje de paaseieren niet in cellofaantjes moeten wikkelen op de zoektocht naar eieren...jammer maar de jongste bengels worden ook al groot en wat ook belangrijk is voor iedereen...we maken er een nieuw begin van zodat er geen vergelijkingen met vorig jaar gemaakt worden. Het voorstel van oma werd gretig aanvaard...
Maar het is echt jammer dat we tot nu toe nog steeds onze winterkleren héél goed kunnen verdragen. Ik zou al tevreden zijn met af en toe een zonnige dag !

Gepost door: magda | 21-03-13

Het is triestig als het regent in de herfst … eh … de lente. Geloof je niet in de paasklokken? Ik zie er nergens een.

Gepost door: Benjamín | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,helemaal niet ,hoe kunnen die nu chocolade eieren probleemloos afleveren? Ik laat dat liever over aan de kippen en de konijnen als hun helpers :-))

Gepost door: magda | 21-03-13

Sneeuw bijgod! Dat was hier niet te zien, maar best of ik was beginnen schreeuwen. Wat duurt de winter toch ellendig lang dit jaar, na dit verdienen we echt een tropische zomer!

Gepost door: bea | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik had ook zin om het uit te schreeuwen als ik de rolluiken optrok! Kan er nu echt niet een paar zonnige dagen vanaf! Hé een tropische zomer hoeft niet voor mij want dan lopen we hier allemaal te puffen...en weeral te klagen ;-)

Gepost door: magda | 21-03-13

hier véél sneeuw, alles onder een dikke laag bedekt, bleef liggen en het grasveld is nog helemaal wit. Wat een verschil in zo'n klein landje, plaatselijk noemen ze dat. En gij hebt toch echt wel schatten van kleinkinderen!

Gepost door: oma-moetje | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

@Oma-moetje, ik besef maar al te goed wat de kinderen en kleinkinderen doen voor me. Het is een niet te schatten rijkdom!

Gepost door: magda | 21-03-13

je paasversiering brengt eindelijk wat lente-gevoel bij mij Magda

Gepost door: fotorantje | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , het geeft me wat energie .Het huis staat vol met boeketjes rozen en paaslelies(= geplukt uit buurtjes tuin . Neen niet "gepikt" maar die lagen geknakt door de regen en de wind. Zelf waren ze een weekje weg)

Gepost door: magda | 21-03-13

Hopelijk hebben we de allerlaatste sneeuwvlokken achter de rug. Het is echt wel welletjes geweest voor mij. Vandaag schijnt het zonnetje heerlijk naar binnen. Een verademing, na al die miezerigheid van de laatste dagen.
Wat heb je de paasversiering mooi gemaakt, het brengt meteen een leuk sfeertje naar binnen !

Gepost door: Mamapippa | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

@mamapippa, vandaag zagen we hier héél even een flauw zonnetje. Het deed toch al deugd. Dat ze nu maar algauw helemaal verschijnt.

Gepost door: magda | 21-03-13

het lijkt wel of de de paashaas op bezoek had Magda...

een beetje zonnewarmte zou geen kwaad kunnen...

het is natuurlijk te koud voor de tijd van het jaar, maar dat wordt versterkt door het gebrek aan zon de laatste maanden...

misschien eens een mep op zo'n boksbal geven, dat helpt naar het schijnt...

groeten

Gepost door: willy | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, die paashazen doen me denken aan de twee konijnen van de buren. Zo'n schattige beestjes( 'k mag wel beesten zeggen ,want het zijn precies reuzen! )
Ik heb al gezegd aan de kleinzoon dat ik ook ga trainen op al die spullen die in de garage staan,te beginnen met de koersfiets op rollen. Al een oefening om straks in goeie conditie te zijn als het buiten mooi weer wordt.

Gepost door: magda | 21-03-13

De commentaren zijn gesloten.