30-03-13

verstrooid

verstrooid4.jpg

Ik ben af en toe ook wel eens verstrooid maar dat blijft nog binnen de perken. Wel was ik de voorbije maanden dikwijls zo vergeetachtig dat ik bang werd dat er toch serieuze gaten in mijn geheugen waren. Dat kwam wellicht  door de medicatie tegen het hoesten, tegen verkoudheid ,tegen  sinusitis en onlangs tegen een darmontsteking. Ook wel voortkomende van de stress van de voorbije maanden. Maar toch, je begint aan je geestelijke capaciteiten te twijfelen.

Het is wel nooit zo erg geweest zoals op de twee bovenste foto's, hoewel het ook wel eens mogelijk zou kunnen zijn:  Je zoekt je sleutels van de auto en je hangt even je handtas aan de buitenspeigel . Dan heb je je twee handen vrij om die verdomde sleutel te zoeken. Of je hebt boodschappen gedaan en je zet je handtas en boodschappen even op het dak van je auto om het portier te openen en je kinderen in de auto te laten stappen. Haastig zijnde spring je dan achter het stuur en je vertrekt.

Ik moet eerijk zijn ik heb het eens voorgehad dat ik de kinderen liet instappen en ondertussen de bos met sleutels van het huis en het werk op de kap van de auto legde. Ook haastig zijnde om de kinderen aan de schoolpoort te droppen en dan zelf naar het werk te rijden, sprong ik in de auto en reed weg. Ik had het geluk dat de bos sleutels in de gleuf van de voorruit gevallen was .

Met mijn vorige auto kon ik het portier dichtgooien met een ingedrukte klink en dan was hij op slot. Toen ik op boodschappen was in Sluis gooide ik op die manier het portier dicht en merkte te laat dat de autosleutel nog in het contact stak. Daar stond ik dan en een reserve sleutel had ik niet bij. De zoon kwam mij depanneren met de reservesleutel en heel laconiek merkte hij op." Ma heb je dan het reservekaartje niet bij je". Ik kon me voor de kop slaan. Ik had een soort bankkaartje van de auto en als je in het midden op dat kaartje duwde kwam er een harde  plastiek sleutel los waarmee je het portier kon openen. Ik had het kaartje altijd bij me , maar nog nooit nodig gehad. Had hij toch kunnen zeggen toen ik hem opbelde , dan had de zoon een rit kunnen uitsparen!!

Maar als je zo verstrooid bent als de vrouw hieronder en nog in het tijdperk leeft van tippex...ga dan maar vlug op pensioen!!

 

verstrooid3.jpg

17:00 Gepost in herinneringen | Commentaren (10) | Tags: autosleutel, verstooid |

Commentaren

wat kwam ik hier nu weer doen..

ahh, prettige paasdagen gewenst Magda

Gepost door: willy | 30-03-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Willy, heb je de terugweg naar jou blog nog gevonden?

Gepost door: magda | 30-03-13

hihi Magda, k zie mij al met tippex bezig
vergeten en verstrooid zijn dat is m'n dagelijkse bezigheid geworden :-))

Gepost door: fotorantje | 30-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, In de keuken gebruik ik een krijtbord waar ik in grote letters opschrijf wat ik niet mag vergeten.Door de medicatie van de laatste maanden had ik echt geheugenstoornissen! Ik vreesde al het ergste...Gelukkig is dit aan het beteren.

Gepost door: magda | 30-03-13

Het eerste wat ik doe is mijn is mijn tas op de achterbank leggen voor ik vertrek, en als ik dan begin met winkelen ,neem ik mijn bankkaart en geldbeugel en leg mijn tas in de koffer. Met mijn auto moet de deur op slot met de sleutel

Gepost door: liliane | 30-03-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane , sedert dat voorval ben ik wel voorzichtiger geworden.En met deze auto heb ik geen zo'n sleutelkaartje en een reservesleutel heb ik niet bij me.'k Zal daar nu toch eens moeten aan denken. Opa had de reservesleutel altijd mee , in geval ik weer eens zo'n toeren zou uitsteken,hahahah !

Gepost door: magda | 30-03-13

gelukkig maar dat het niet zo erg is als die tee foto's

Gepost door: merel | 30-03-13

Reageren op dit commentaar

@Merel , gelukkig maar ,zeg dat wel ,hahaha!

Gepost door: magda | 30-03-13

Dat vrouwtje is dringend aan pensioen toe :-) ....en toch laten ze ons langer werken, dat beloofd.
Lang geleden ben ik dat ook tegengekomen dat ik de sleutels op het contact liet zitten en de autodeur dichtsloeg, op slot. Gelukkig was er een garagist in de buurt en binnen de seconde kreeg die man de deur open. Inbreken in een wagen bleek echt een fluitje van een cent :-) , en zonder enige schade.

Gepost door: bea | 31-03-13

Reageren op dit commentaar

Magda goede avond...

tussen het paaseierenrapen door...wat zijt ge nu met ne reservesleutel als die thuis ligt en inderdaad...de sleutel nog in uw contact steekt en sedertdien steken we die apart enne...de huisdeur sluiten met de sleutel nog vanbinnen op het slot en alles goed afgesloten was ...en een raampje moeten kapot slagen om binnen te kunnen ? Enkele jaren geleden zijn hier de ramen en deuren vervangen en volstaat het raampje kapot maken niet meer en onze buur heeft ook een sleutel van ons huis en omgekeerd ook en het gebeurt wel meer dan eens dat er iemand van de buren een sleutel komt vragen !
Enne....nog een goede raad, laat die Duitse professor Alzhei...hoe heer hij ook weer, maar voor de deur staan en ja ik heb ook een lintje aan mijnen bril hangen om niet te vergeten waar ik hem gelegd heb en daarnet nog gezocht waar mijn rood-witte puntmuts lag, maar de muts lag niet ver en voor de rest gaan het wel ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 31-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.