28-03-13

berekoud en poes is terug!

koffieklets.jpg

Alweer  de laatste donderdag van de maand en dus trokken we met zijn drietjes er weer op uit.
Maar ver konden we niet lopen. Eén vriendin is een dikke maand geleden uitgegleden op een ijsplek vlak vòòr haar deur. Er werden foto's genomen en er werd niks speciaals gevonden. Ze bleef echter veel pijn hebben en kon zelfs moeilijk stappen. Uiteindelijk ging ze terug naar het ziekenhuis en wat stelden ze vast na een scanonderzoek: op verschillende plaatsen vertoont haar bekken kleine breuken en zijn er hier en daar barstjes. En dat hadden ze aanvankelijk niet gezien( ik onthou me van woedend commentaar). Opereren kan niet,  ze moet het met pijnstillers doen en zich erg rustig houden. Het kan ruim zes weken duren vooraleer er van herstel sprake is.
Ze zit nu al meer dan een maand thuis en om wat afwisseling te bezorgen reden we de auto voor de deur en maakten we een grote autotoer in onze eigen gemeente. Ze genoot er zichtbaar van. We reden ook langs de zeedijk en overal waren de ondernemers nog druk in de weer om de laatste hand te leggen aan de opsmuk  van tearooms, restaurants...de zeedijk stond vol met camionettes . Mensen gezien? neen, wie nu op de zeedijk liep moest wel gek zijn. Het was bere- en berekoud en de wind sneed bijna je jas in twee!
We stapten in een mooie tearoom binnen waar je ook tegen een schappelijke prijs een dagschotel kunt eten. Maar wij hielden het bij appeltaart met ijsroom en slagroom. Enkel appeltaart en thee voor mij ,ik moet nog wat opletten wat ik eet na die darmontsteking.
De uren vlogen voorbij want vrouwen ondereen hebben toch zoveel te vertellen. En dan ,de vriendin ondersteunend , vechtend tegen de wind naar de auto en huiswaarts! Tot de volgende laatste donderdag van de maand !

streepje1.jpg

Toen ik deze morgen de rolluiken optrok zag ik tot mijn verrassing Streepje zitten . Ik had hem al een paar dagen niet gezien en vreesde het ergste. En voilà daar was hij terug ! Hij kwam al hinkend naar de achterdeur en was zo hard aan het miauwen dat ik het door de gesloten deur hoorde.  Hij stak ook voortdurend zijn gekwetste pootje omhoog. Tot mijn verbazing was de wonde al veel verbeterd en zag je  op één plaats al een korstje. Ik denk dat zijn baasje wel naar de dierenarts is geweest want wat ik eerst gezien heb en wat ik nu zag . Het verschil was te groot. Hij is de hele dag gebleven en lag over de middag op het terras te zonnen!!  Had die geluk dat de zon zich een tijdje vertoonde en in dat hoekje is het altijd lekker om te zonnen. Ik voelde me echt opgelucht dat het beestje beter was en als zijn buikje goed gevuld was en de zon allang achter de grijze wolken zat , verdween hij al hinkend om de hoek.

Commentaren

dat was een goed idee voor je vriendin, een autotoertje, zo kwam ze ook nog eens buiten

ik vind het schattig hoe Streepje steeds haar pootje komt tonen, gelukkig is het nu veel beter

Gepost door: fotorantje | 28-03-13

Reageren op dit commentaar

@Antje en omdat zij van dit ritje genoot waren we blij dat we dit hadden voorgesteld. Want zo maar naar een tearoom rijden is al te gemakkelijk hé! Ik heb het nog zo koud niet geweten als vandaag. Je moest elkaar vasthouden om niet omver te waaien op de zeedijk en dan al dat zand dat rondstoof.

Gepost door: magda | 28-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik ben heel blij dat het met Streepje toch goed lijkt te komen. Het is haast niet te geloven over welke veerkracht katten beschikken en van welke vreselijke verwondingen ze kunnen herstellen, zelfs zonder tussenkomst van een dierenarts.
Taaie beesten, dat zijn het.

Gepost door: Benjamín | 28-03-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,taai zijn ze dat blijkt nu wel weer.Die wonde was vreselijk om te zien.Grappig is wel dat hij zo hard miauwt en anders hoor je hem amper en altijd maar die poot in de lucht steekt. Toch kan ik hem niet aaien. Ik denk dat hij al tevreden is als hij mijn stem hoort. Het voornaamste is dat hij nog wel mankt maar toch al kan lopen.

Gepost door: magda | 28-03-13

Ik denk niet dat er een dierenarts bij is geweest, want dan zou de wond gehecht zijn. Een dier weet instinctief wat het moet doen met een wond in de natuur.

Gepost door: liliane | 28-03-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,ik weet het niet of er een dokter aan te pas kwam, ik zag de eerste keer toch een knook uitsteken en de tweede keer was het haar van het pootje precies weggeschoren. Het is mogelijk natuurlijk want een poes likt zijn eigen wonden schoon. Ik ben allang blij dat het goed zal komen.Jammer dat hij zo schuw is.

Gepost door: magda | 28-03-13

Het komt dus vaker voor..dat ze mensen met een bekkenfractuur gewoon naar huis sturen? met m'n moeder is dat ook gebeurd hè..bij haar was haar heup écht wel helemaal gebroken! echt belachelijk dat ze dat in eerste instantie niet beter onderzoeken bij een val van een oudere vrouw..zoals bij jouw vriendin ook.
Maar dit was wel een hele leuke afleiding voor haar..en voor jullie ook niet zo koud hehe..behalve het ijs dan haha!
Fijn te lezen dat het met poes alweer wat beter gaat!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-03-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik vind het erg voor die vriendin ,ze heeft al geen al te goede gezondheid( veel maagproblemen) en is erg mager en nu nog dit erbij. In elk geval kreeg ze een leuke namiddag want zij is een stille en de twee anderen zijn tettergatten!!hahaha. We kregen haar zover dat ze ook lustig meepraatte .Maar na een paar uur zitten was het voor haar hoog tijd om aan onze arm teug te keren naar de auto en weer naar huis te gaan.Ze kan nog wat na genieten van al de foto's die ik gemaakt heb.

Gepost door: magda | 28-03-13

Het is goed dat er ziekenhuizen zijn en dat de mensen er de nodige verzorging krijgen. Maar soms gebeuren daar toch zaken waar je met je verstand niet bij kan. Hopelijk herstelt uw vriendin helemaal en goed, jullie hebben haar in ieder geval een leuke, aangepaste dag bezorgd.
Die poes is een taai beest, op de vorige foto's zag het er niet best uit. Aandoenlijk hoe ze haar pootje aan u komt tonen. Dat is dan wat ze dierenliefde noemen ;-)

Gepost door: bea | 29-03-13

Reageren op dit commentaar

@Bea ,het is onberijpelijk dat ze bij een oudere dame niet meer aandacht besteed hebben aan die val.Een buitenstaander merkt seffens dat het niet pluis is en de dokter zegt dat het niks is !!In elk geval weet ze nu dat er breuken en barsten zijn en kan ze de pijn toch plaatsen.
Die poes is zo aandoenlijk als hij daar zit te miauwen met zijn pootje in de lucht. Maar taai is die echt wel als je hem nu voorzichtig ziet hinken en toen sleepte hij zich op drie pootjes vooruit.

Gepost door: magda | 29-03-13

een spoedig herstel voor je vriendin gewenst....

en met streepje komt alles wel goed

zoals in het liedje :

maar die kat kom weer
want hy wil nie langer wag
die kat kom weer
net die volgende dag
die kat kom weer
glo vir my dis waar
die anderdag more
was die kat weer daar...enz


prettige dag

Gepost door: willy | 29-03-13

Reageren op dit commentaar

@Willy,ik hoop ook dat mijn vriendin niet te lang moet afzien ,want die pijnstillers doen haar geen deugd.
Hahaha ik ben hier lustig aan het meezingen "maar die kat komt weer.. wie kent dat liedje niet.En al bleef hij een paar dagen weg ,hij is teruggekomen...

Gepost door: magda | 29-03-13

Dat is echt fantastisch om te lezen. Streepje is aan de beterhand.
Net als je vriendin. Maar soms heb je echt wel veel geduld nodig he.

Gepost door: stefanie | 03-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.