16-04-13

de dametjes wilden fietsen!

for freedom.jpg

Een vriendin wilde tijdens het paasverlof langs komen met drie collegaatjes. Ik moest voor hen een fietstocht uit stippelen. Ik heb haar toen gezegd dat ik dit wel wilde doen maar dat ik met de auto vòòr hen zou rijden, dat ik geen zin had om terug ziek te vallen door te gaan fietsen bij temperaturen tegen het vriespunt ! De bewuste dag was het +2° . Helemaal geen fietsweer . Zij zagen dit ook niet zitten .

Zij wilden  oa het Museum For Freedom zien, gelegen in de landelijke deelgemeente van Knokke-Heist nl in Ramskapelle. Ik heb al eerder over dit museum verteld. We volgden de weg met de auto die we anders met de fiets hadden gedaan. Héél landelijk met mooie vergezichten.
In het Museum stond de gids ons al op te wachten en de gidsbeurt die normaal een uurtje bedraagt liep uit tot 2 uur. De dametjes vroegen honderd uit en de gids was een begenadigd verteller. Ik ben al verschillende keren naar dit Museum geweest en telkens leer je er toch iets nieuws bij. Ook zorgen ze dat er om de zoveel tijd iets anders te zien valt, deze keer was er een verdieping bijgekomen. met oa. een typische Engelse pub ( een bestaande pub waar an de hele inboedel werd opgekocht om hier opnieuw te installeren)

kristine.jpg

Maar toen hadden we grote honger en op die bewuste woensdag waren de drie restaurants van Ramskapelle gesloten ! Ik had vooraf al iets gezocht in de omgeving van Damme waar we lekker en niet duur goed konden eten.

vrouwtjes.jpg

Nu de inwendige mens versterkt was gingen we wandelen. De dametjes verkozen het Zwin boven een wandeling rond Damme. Ik vreesde voor de ijzige wind maar al met al viel het erg mee. Vanaf de parking aan het Zwinreservaat wandelden we door de Zwinbosjes tot aan de Haas van Flanagan en op de terugweg liepen we nog een stuk langs de zeedijk ,maar we moesten terug door de Zwinbosjes naar de auto.
Er liepen in de verte mooie paarden en dichterbij een hele kudde langhorns.Ook liepen er schapen die lang geleden  veel voorkwamen in de streek en die nu teruggehaald zijn uit... Limburg. In het Zwinreservaat zijn grote beheerswerken bezig . Rechtsonder zie je reeds een uitgebaggerd stuk Zwin.

Het was een koude dag , zeker geen fietsweer, maar toch een erg geslaagde dag .De dametjes maken al plannen om deze zomer daadwerkelijk eens te komen fietsen. 'k Zal al maar beginnen met een fietsroute uit te stippelen!

 

 

19:24 | Commentaren (27) |

Commentaren

2°...brrr. Ze mogen dan wel zeggen dat je van fietsen warm krijgt, ik vind dat ook niet echt de ideale temperatuur :-) Tijdens de zomer zal het nog zo plezant zijn om die schade in te halen ;-)
Het was in ieder geval een gevarieerde dag, goed gevuld (en daarmee bedoel ik niet de magen) ook.

Gepost door: bea | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, het was een super dagje want ik kende de drie collegaatjes van mijn vriendin niet en het klikte meteen tussen ons. Om de dag af te ronden zijn we na de wandeling in het Zwin we bij mij thuis koffie en zelfgemaakte taart gaan eten.We hadden geen zin om een tearoom te gaan zoeken in het centrum( waar moet je dan weer je auto kwijt)
We doen de fietstocht zeker en vast maar dan bij zomerse temperaturen

Gepost door: magda | 16-04-13

de dametjes zullen content geweest zijn, een variatie van museum en natuur, altijd leuk

Gepost door: fotorantje | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

@Antje , cultuur en natuur ,het hoort bij elkaar. Bij onze maandelijkse uitstapjes met twee collega's doen we dat ook. Ik moet zorgen voor de cultuur en zij zoeken de tearooms,hahaha!Hoewel we de wintermaanden meer bij mij thuis de namiddag doorbrachten. Ik was toen ook niet helemaal fit en bleef liever thuis en nu sukkelt er eentje na een lelijke val op een ijzelplek..breukjes in haar bekken. Dus lopen we ook al niet ver,maar de maandelijkse afspraken gaan wel door meestal zonder cultuur ;-))

Gepost door: magda | 16-04-13

dag Magda!

Eindelijk is de lente in het land!
De lentekriebels steken de kop op!! joepie!
Zo koud en dan gaan wandelen!! je krijgt van mij een dikke pluim.
Je had er wel een stel dametjes die zeer tevreden waren van hun dag!
Zorg maar voor een mooie fietsroute in de zomer dan zullen de dametjes weer zeer tevreden zijn, en jij ook natuurlijk!!
Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, het was koud die dag maar in de Zwinbosjes viel het mee. Ik heb al een paar keer gemerkt dat het aan zee dikwijls minder scherp was dan bv bij mij in de tuin.Maar al met al het was koud en zeker geen fietsweer.Dat moeten we eens overdoen in de zomer.

Gepost door: magda | 16-04-13

Weer of geen weer,fietsen is mijn levendus als jullie overdoen met de fiets doe ik mee :-)

Gepost door: liliane | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik laat het je weten als het zover is ;-)

Gepost door: magda | 17-04-13

Kun je misschien even verklappen in welk etablissement in de buurt van Damme jullie lekker en toch niet duur gegeten hebben? Ik heb altijd belangstelling voor zulke adresjes.

Gepost door: Benjamín | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, geen sterrenrestaurant maar wel lekker en druk bezocht.
Veldzicht,Koolkerkesteenweg 68
8340 Damme - België Tel.: +32 50 34 51 38( http://veldzicht.be/ )

Gepost door: magda | 17-04-13

Genoteerd. Merci!

Gepost door: Benjamín | 17-04-13

Benjamin graag gedaan en als je er eens langsgaat...smakelijk eten of drinken!

Gepost door: magda | 17-04-13

Dat Museum for freedom wil ook wel eens graag bezoeken. Als de gelegenheid zich voordoet ga vast eens naar Ramskapelle.
Aangezien jij de streek op je duimpje kent, zal een fietsroute voor de dames uit stippelen voor jou een fluitje van een cent zijn, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,het is een klein museum dat een paar mensen met hart en ziel uit de grond hebben gestampt en dit initiatief wordt ook gesteund door het gemeentebestuur want ze kregen een onderdak in de vroegere lagere school. Het vertelt dat dit gebied één van de laatsten is bevrijd geworden. Er zijn zelfs plannen om dit museum oa. te laten bezoeken door de cruise reizigers die in Zeebrugge even aan wal komen en behalve met de bus Brugge bezoeken ook eens tot dit museum zouden gaan.Het wordt enorm geapprecieerd door de Canadese gemeenschap! Echt wel het bezoeken waard en zeker als je er een gids bij neemt.
Ik heb zeker geen probleem om een fietsroute uit te stippelenalleen moet ik zien dat het niet te lang wordt,want er zitten een paar dametjes tussen die geen grote fietsters zijn.

Gepost door: magda | 17-04-13

Ziet er een leuke en lekkere dag uit!
(maar ik hoop wel dat het niet zo commanderend gebracht was als het nu lijkt hoor (wíj willen fietsen, stippel jij eens een route uit)..want dan had ík zéker niet thuis geweest! :-P)
Groetjesss!

ps. magda..er staat een hele oude post van jou ( van 26-10-10) op de startpagina in het lijstje 'meeste reakties'..allemaal spam!! beter verwijderen hoor!

Gepost door: mizzD | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

@hahaha Mizzy, het werd wel lief gevraagd hoor en mijn vriendin heeft vooraf al gevraagd of ik bezwaar had dat ze eens afkwam met drie collega's en van het een kwam het ander ,alleen het tijdstip om te gaan fietsen was niet ideaal.
ps ik kijk nooit naar die startpagina en ik zou niet eens weten hoe je dat moet verwijderen.Ik ga het eens opzoeken

Gepost door: magda | 17-04-13

Oh..das vrij simpel..je gaat naar 'mijn blog' en dan klik je daar rechts in dat rijtje 'lijst van alle commentaren' aan..je krijgt dan een hele lijst van reakties (ik heb het ingetseld op 25 per blad) en die kan je door ze helemaal rechts aan te vinken en onderaan 'verwijderen' aan te klikken weghalen..gaat snel en dan ben je van die rommel af.

Gepost door: mizzD | 17-04-13

Mizzy, ik was me daar helemaal niet van bewust .Waar die zich mee bezighouden ! Met jou uitleg was het zo in orde! dank je wel.

Gepost door: magda | 17-04-13

Dat was graag gedaan hoor magda..ik vraag me nu af of dáár soms die melding die mensen op jouw blog even kregen niet door kwam..misschien hingen er aan die links wel virussen.
Ik heb zelf ál m'n oude postjes gesloten voor reakties..dat was ook even een flinke klus als je al zó lang blogt als wij hè, maar de moeite..hoef me om dat soort rommel geen zorgen te maken.

Gepost door: mizzD | 18-04-13

Mizzy, ik heb er ook al aan gedacht om alles eens te overlopen en om de boel af te sluiten. Ik krijg wèl nog af en toe een reactie met een vraag over een of ander postje. Tja die kunnen dan niet meer geholpen worden. Ik doe het toch wel eens ..."als ik ooit eens vijf minuten tijd heb...zoals in het liedje van Louis Neefs,hahaha!.

Gepost door: magda | 18-04-13

Ik zag dat er ook een hoop spam onder die 'trackbacks' van jou staan..ik heb dat zelf niet ingesteld dus ik weet niet hoe je dát weghaalt. Maar je kunt dat écht ook beter doen hoor..voorkomt een hoop ellende.
Als ze je echt iets willen vragen, kunnen ze je ook mailen via die link in je zijkolom hè..zo krijg ik ook nog weleens respons..is veel handiger..reakties zie je niet altijd meteen hè.

Gepost door: mizzD | 18-04-13

dus de schapen van hier bij ons, zo zie je maar

Gepost door: merel | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

@ Merel, dat zuig ik echt niet uit mijn duim hoor! De schapen bij jullie zouden oorspronkelijk hier in de duinen rond gelopen hebben,volgens Natuurpunt.

Gepost door: magda | 17-04-13

ziet eruit dat het toch een schitterende dag is geweest daar

Gepost door: sloeber | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, het was een gezellige dag wat wil je als vijf vrouwen samen zitten !!hahaha Maar om te fietsen was het toch echt te koud ,we gingen niet moeten babbelen want onze tanden zouden alsmaar geklapperd hebben van de kou.

Gepost door: magda | 17-04-13

de schotse runderen zijn altijd imponerend...

in Knokke had ik ze nog niet gezien

groeten

Gepost door: willy | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,het was ook de eerste keer dat ik ze daar zag lopen. Precies de Belgische driekleur die daar rondlopen: witte , donkerbruine en roestkleurige.

Gepost door: magda | 17-04-13

De commentaren zijn gesloten.