13-04-13

de vakantie is voorbij!

 

Dachten jullie dat ik op reis was? Wel neen, ik had het wat druk tijdens de paasvakantie en ik wilde van elke dag  genieten. Ik nam eigenlijk wel vakantie want het huishouden werd op een laag pitje gezet. Maar oma was 's avonds toch te moe om nog te bloggen. (Dat schrijf ik toe aan een maand lang gebruik van antibiotica. Het was dit of opname in het ziekenhuis) . Dus elke avond op tijd naar bed en de volgende morgen weer fit voor een nieuwe dag vol avonturen. Maar de kleinkinderen vroegen wel of ik alles  op de blog zou neerzetten , dat lezen ze graag.

"Oma ga je nu terug bloggen en vertellen wat we tijdens de paasvakantie hebben gedaan?"
"Zodra jullie naar huis zijn vanavond ga ik de foto's die er tijdens de vakantie zijn gemaakt nakijken en dan vertel ik wat we tijdens die vakantiedagen hebben gedaan!"

Gisteren zijn Cédric en Sébastien terug naar huis gegaan. Zij verbleven tijdens die veertiendagen veel bij oma. Het weer was niet van die aard dat we er met de fiets op uit konden trekken maar we hebben er het beste van gemaakt. We hebben alle drie genoten.

Gisteren was het "zot" weer. Niet meer zo koud maar soms windstoten, ferme regenvlagen , afgewisseld met stortregens en gedonder om dan weer het zonnetje te zien. We beleefden ook het fenomeen van water gieten aan de achterdeur en geen spetter regen aan de voordeur. De jongens liepen van vòòr naar achter om te zien of het aan de voordeur ook zou beginnen regenen. Maar er kwam geen regen en het stopte ook met regenen aan de achterdeur.

In de voormiddag boodschappen gedaan in Sluis want niet alleen de  Hollandse vla vinden ze hardstikke lekker maar vooral willen ze de huisjes sparen die je bij je aankopen krijgt. Kartonnen huisjes die ze zelf moeten maken. Ze kunnen er een heel stadje mee bouwen. Dus worden de boodschappen tegenwoordig bijna overwegend in Sluis gehaald...

In de namiddag leek de tuin wat opgedroogd door de zon en de wind . Het regende al een hele tijd niet en de grond is erg droog, zelfs het gras is "rost "aan het worden.
Cédric wilde per sé nog het gras afrijden vooraleer hij naar huis ging en de taken werden verdeeld ! Hij reed gras af en Sébastien reed met de kruiwagen gevuld met het afgemaaide gras naar de composthoop.

gras afrijden.jpg

gras afrijden1.jpg

Nadien even een spelletje voetbalkunstjes tonen
"oma kijk ,oma kijk, ik moet zolang mogelijk de bal niet laten kaatsen op de grond !"
en Cédric nog even oefenen of hij de diabolo kon opvangen.

cedric.jpg

voetballen.jpg

huisjes.jpg

Het kartonnen dorpje Trommelen aangevuld met eerder gespaarde vrachtwagens
en de oude Playmobiel poppetjes van de zoon.

...en toen kwam papa hen ophalen...

 De volgende dagen vertel ik wat ik in die veertiendagen vakantie
met en zonder de kleinkinderen heb gedaan!

 

Commentaren

we konden het wel vermoeden dat je druk was met de kleinkinderen, maar k heb je wel gemist hoor :-)
heel mooie kartonnen huisjes zijn dat, zeker waard om te gaan shoppen in Sluis
k ben al benieuwd naar jullie avonturen

Gepost door: fotorantje | 13-04-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, het waren drukke dagen en ik loop nog niet over van energie na al die wintermaanden en het veel ziek zijn.Het was in elk geval een mooie vakantie voor de kleinkinderen en oma heeft er ook van genoten.

Gepost door: magda | 13-04-13

Ah..daar was je weer..begon al bijna ongerust te worden hoor! volgens mij nam je nog nooit zo'n lange blogvakantie! :-)
Ik zag een reclame op jullie Canvas..dat er tegenwoordig ook Campina vla in België te koop is hè..dat werd tijd! :-)))
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 13-04-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik had 's avonds echt geen kracht meer om nog achter de pc te kruipen, die verdomde pillen hebben me wel geholpen om de ontsteking weg te krijgen maar deden me lichamelijk anders geen deugd: vlug moe en geen eetlust. Gelukkig geen andere klachten die je van antibiotica kunt verwachten en ik had die twee weken verstrooiing genoeg om niet te piekeren moesten die pillen niet helpen.Ik heb wel bij jou komen lezen want ik wilde je uitstappen niet missen ,hihi!
Campina vla in Belgie? Tot nu toe nog niet gezien. Of het moet aangepaste vla zijn voor Belgie. Er zijn hier een flink aantal liters verzet in de vakantie en er zijn ook liters meegenomen naar huis ;-).

Gepost door: magda | 13-04-13

Reageren op dit commentaar

een paar dagen...schreef je..

zo'n lange blogpauze vond ik enigszins vreemd...

als je er maar deugd van gehad hebt Magda

fijne avond

Gepost door: willy | 13-04-13

Reageren op dit commentaar

@Ja Willy dat was ik ook niet van plan maar ik werd een beetje overrompeld tijdens die twee weken en ik zag het 's avonds niet meer zitten om foto's te sorteren en een logje te maken ,laat staan om nog blogrondes te doen ,hoewel ik kwam wel af en toe langs om te zien welke mooie foto's je had geplaatst ;-)).

Gepost door: magda | 13-04-13

Reageren op dit commentaar

Bloggen is een mooi ding, maar je moet er ook niet de slaaf van worden en af en toe een onderbreking inlassen om op adem te komen. Trouwens, jij behoort tot degenen die vrijwel iedere dag met een nieuw schrijfsel op de proppen komen en er zijn er maar weinig die dat doen (of erin slagen om dat te doen).

Gepost door: Benjamín | 14-04-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, bloggen is geen sleur voor mij , het is eerder een dagboek bijhouden. Maar tijdens het paasverlof ontbrak me toch echt de tijd en op tijd en stond rusten was wel noodzakelijk.
Iedereen is toch zo bekommerd dat ik alleen ben , het alleen zijn op zich is niet zo erg ,ik weet altijd wel wat doen, maar het besef dat het onomkeerbaar is weegt soms zwaar.....

Gepost door: magda | 14-04-13

welkom terug! Jong (willen) zijn samen met de kleinkinderen vreet energie, 'k kan ervan meespreken. Begon toch al een beetje zorgen te maken, die paar dagen waren inderdaad een beetje langer dan verwacht. Als 't maar deugd gedaan heeft!

Gepost door: oma-moetje | 14-04-13

Reageren op dit commentaar

@oma-moetje, de kinderen zijn echt schatten en vermoeien me niet echt. Alleen moest ik deze keer wel echt op mijn gezondheid letten, die dubbele antibiotica kuur voor een darmontsteking woog zwaarder door dan ik dacht.
Al met al hadden we een mooie paasvakantie !

Gepost door: magda | 14-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.