18-04-13

Lente in de tuin

cedricc.jpg

Het eerste weekend van de paasvakantie bleven de kleinkinderen bij oma logeren ipv naar huis te gaan.
Ik vroeg hen wat we het weekend zouden doen.Weet je wat ze antwoordden?

"We willen niet weg, we willen in de tuin werken en het weer valt best mee om buiten te werken". Want volgens hen was het de hoogste tijd om de tuin op te kuisen en ook om de groententuin om te spitten en te planten en te zaaien.
De zon scheen en in de tuin viel het nogal mee met die koude wind. Dus gaf oma hen al het nodige gerief om erin te vliegen.
Cedric spitte de moestuin om en heeft uitjes en en sjalotten geplant en ook worteltjes en spinazie gezaaid en peulerwtjes gelegd. Voor andere groenten was het nog wel wat vroeg omdat er nog erg lage temperaturen voor 's nachts werden voorspeld.
Maar hij heeft in elk geval ook de rest van de moestuin omgespit ,de laatste prei  en de spruitjes uitgehaald en oma heeft er alvast meststof laten onder spitten. Het moestuinseizoen is begonnen!
Ik heb geen serre meer en alles hangt nu af van het weer. Laat het dit jaar maar eens een goed moestuinjaar worden. Vorige jaren was de opbrengst soms een tegenvaller door de lange droogte of door teveel regen...

Sébastien snoeide de droge takken van struiken , veegde het kleine terrasje vòòr het tuinhuis netjes en met een mes peuterde hij het onkruid en slijk van tussen de stenen! En om te besluiten kuiste hij de stengels van de resterende prei die Cédric uit de moestuin had gehaald !
Beide kinderen hebben dat weekend twee namiddagen doorgebracht met werken in de tuin. En die was echt helemaal opgeknapt .Vòòr ze huiswaarts gingen op het einde van hun vakantie werd ook nog het gras gemaaid door Cédric en gooide Sébastien het gras op de composthoop.

Oma moet nog bloemen in de bloembakken zetten(maar ik wacht nog wacht af , wie weet krijgen we nog erg koude nachten) en verder groenten zaaien en planten en natuurlijk zorgen dat de tuin netjes blijft anders krijg ik onder mijn voeten als de kleinkinderen langskomen ,hihi!

 

sebastien.jpg

21:49 Gepost in Pasen, vakantie | Commentaren (20) | Tags: pase, vakantie, kleinkinderen, tuin |

Commentaren

Jong geleerd ...
Wat een goede 'werkers' heb jij Magda, veel hulp! Het is leuk om samen met de kleinkinderen klusjes te doen.
Bloggroeten.

Gepost door: Chrisje | 18-04-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje ,en het leukst van al is dat ze dit zelf voorstellen!

Gepost door: magda | 18-04-13

dat zijn echte tuinierders geworden Magda die flink wat werk verzetten
t zijn toch echte schatten hé
en nu hopen op een goeie oogst

Gepost door: fotorantje | 18-04-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, het zijn allebei echt schatten van kinderen en natuurlijk willen ze nu vlug kunnen oogsten. Vooral boontjes plukken vinden ze fijn. Maar daarvoor zullen ze nog wat geduld moeten hebben .Die zijn nu nog niet eens gelegd.

Gepost door: magda | 18-04-13

Al dat werk geeft uiteraard pas écht voldoening als er flink geoogst kan gaan worden strakjes..hopelijk werken de weergoden mee hè!
't Ziet er goed uit in ieder geval!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-04-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik hoop op goed tuinweer. Verleden jaar heeft een te lange droogte periode tijdens de groei maar een magere oogst opgeleverd.Nu ze het zelf gedaan hebben voelen ze zich echt betrokken met de groententuin.

Gepost door: magda | 18-04-13

Leuk als ze jo jong reeds dezelfde hobby hebben als jij.

Ik ben nooit een tuinmens geweest en zal het ook nooit zijn. Ik hou wel van bloemen maar er mag niet te veel werk aan zijn.

;-)

Gepost door: ms | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

@Mske ik vind het natuurlijk fijn dat de kleinkinderen zich ook zo kunnen uitleven in de tuin. Ik laat ze ook hun gang gaan en dan zijn ze fier dat ze iets volbrahct hebben. On dertussen leren ze van de natuur houden.

Gepost door: magda | 19-04-13

en of ze hun best gedaan hebben, mooi te zien hoe ze daar in de tuin werken

Gepost door: merel | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, en ze doen het zoals het hoort ,echt niet van rap rap rap!

Gepost door: magda | 19-04-13

Magda, wat heb jij geluk om twee stoere tuinmannen op logement te hebben. En ze hebben dat, zo te zien, goed gedaan. Jouw tuin ligt er weer netjes bij. Laat de lente nu maar komen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , het leukste is dat ze dit uit eigen wil doen en er nog plezier aan beleven ook. Wees maar gerust dat ze zo fier als een gieter zullen zijn als de groenten bovenkomen en als ze kunnen oogsten.Maar ik heb er in elk geval vele hulp aan.Verleden zomer heb ik zelf nooit moeten gras afrijden ,dat deed Cédric en zijn broer hielp het gras wegbrengen naar de compost hoop.Jammer dat ze er nu niet zijn om te helpen de bloembakken te vullen. Dat zouden ze zeker graag doen.

Gepost door: magda | 19-04-13

Handig, die hulp in de tuin...

Prettig weekend!!!

Gepost door: Kim | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

@Kim ,zeker handig die tuinhulp en niet duur ook, ze zijn al content met een pannenkoekhahaha!

Gepost door: magda | 19-04-13

je" tuinmannen" doen het wel heel zorgvuldig Magda...

een plezier om ze bezig te zien ..

groeten

Gepost door: willy | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

@Willy ,om eerlijk te zijn doe ik het niet zo zorgvuldig zoals met een lange lat en het scheelde niet veel of Cedric ging de afstand tussen twee ajuintjes meten. Precisie werk hahahaha!

Gepost door: magda | 19-04-13

Ik wil ook kleinkinderen, maar dat is moeilijk als je zelfs nog geen kinderen hebt. Je zult het trouwens zien: als ik ooit kleinkinderen zou verwerven, zullen ze gegarandeerd geen groene vingers hebben en liever lui dan moe zijn.

Gepost door: Benjamín | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin toch ,als je het al op voorhand zegt!! Je moet alleen een beetje positief ageren hé want die bengels voelen het wanneer je in tuinieren een kluns bent.

Gepost door: magda | 19-04-13

Dag Magdake!

Jij hebt twee schatten van kleinzonen hoor!!!
Plezant dat ze interesse hebben in van alles en nog wat!
En zo leren ze het ook voor later en krijgen ze groene vingers!
Wens je nog een hele fijne en gezellige avond!
Als het moest vriezen aan de grond leg er dan een laken of een speciale flies over tegen de vorst, natuurlijk is dat een beetje werk maar het zou veel erger zijn als hun werk naar de haaien moest zijn en bevroren zijn!

Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

@Annemarieke, het is zeker plezierig als kinderen zo open staan om dingen te leren.En als ze dat dan nog zelf vragen des te meer.
Wees gerust ik heb enkel nog maar dingen gezaaid en geplant die tegen nog wat kou kunnen.Maar mijn moestuintje ligt ook nog eens erg beschermd.De pluksla die gezaaid is staat al boven en hier en daar zie ik al spinazie boven komen!!

Gepost door: magda | 20-04-13

De commentaren zijn gesloten.