22-04-13

Voorbereidingen voor de zomer

Eindelijk kunnen we denken aan het in orde brengen van de tuin en de moestuin. Het is de hoogste tijd want straks zijn we al mei en moet alles nog gebeuren. Ik wil vanaf de eerste mooie dagen kunnen genieten op mijn terras of onder weg zijn met de fiets.

Maar om alles piekfijn te krijgen moeten er wel voorbereidingen getroffen worden. Zo trokken dochterlief en ik vrijdag naar een groot tuincentrum, een uurtje rijden van bij mij thuis. Jaja ik weet wel dat er dichterbij ook tuincentra zijn maar we maakten er een uitstap van en dan mag het al eens verder zijn.
We vertrokken vòòr de middag en gingen in de omgeving van het tuincentrum eerst iets eten. Blijkbaar hadden veel mensen hetzelfde idee want het was er druk en het was er een gaan en komen. We aten niet uitgebreid( zij scampi's en ik een croque maison)  en trokken dan  het  vlakbij liggend tuincentrum in.

tuincentrum,bloemen

We hebben er allebei ons hart opgehaald en het resultaat was een auto stampvol geladen met bloemen en planten. Ik had er ook een aantal nieuwe kussens gekocht voor de tuinstoelen. De oude waren nog helemaal niet versleten en zagen er nog altijd picobello uit. Maar ze waren wel 20 jaar oud en dan wil je  toch eens vernieuwen.

tuincentrum,bloemen

De bloemen en planten plaatste ik op het terrasje vòòr het tuinhuis en 's avonds heb ik er een zeil overgelegd  want de weerberichten voorspelden nog koude nachten. Zaterdag heb ik een deel van de bloemen geplant in de bloembakken maar toch nog op het kleine terras onder dikke zeilen laten overnachten. Daar kunnen ze nog wel even blijven staan tot het weer wat zachter wordt.

tuincentrum,bloemen

Omdat er voor Cédric geen school was vandaag , kwam hij naar oma. Thuis had hij bij zijn papa geholpen in de tuin en vandaag wilde hij dit ook doen bij oma. Hij heeft de achtertuin geverticuteerd en was al aan de tweede ronde bezig toen het etenstijd was. Na de middag is hij eerst wat gaan studeren en ondertussen deed oma verder in de tuin. Samen hebben we dan het gras bijeengeveegd en in zakken gestopt.
Hij zag dat er plantjes stonden voor de moestuin en heeft die allemaal geplant en ook nog bietjes , radijzen, wortelen en sla gezaaid.We hebben er een zeil overgelegd voor de koude nachten. Poes kwam er bij zitten en zag dat het goed was.

De tuin is nog nooit op zo'n korte tijd in orde gebracht als dit jaar. Zeggen ze niet " veel handen maken het werk lichter"? En nu mag de regen die alsmaar voorspeld wordt wel eens naar beneden komen ,want door de schrale wind ligt de tuin er erg droog bij .

 

23:05 Gepost in tuin | Commentaren (8) | Tags: tuincentrum, bloemen |

Commentaren

Ja het begint te kriebelen hé Magda, ook al druk bezig geweest in de tuin alles op zijn plaats en wat bloemen geplant.
Maar ook in de natuur is alles in zijn ontwikkeling hoor, ze zijn wel al zo'n 4 weken achter maar het komt wel goed, vogelgezang, nestbouw, zomergasten, ze komen der aan.
En nu hopen dat het wat warmer wordt en eens goed gaat regenen, want alles heeft een beetje water nodig
hou je goed en merci voor de reacties, de zeehonden in Nieuwpoort zijn der nog altijd

Gepost door: Luc de pompier | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

@Luc ik kom regelmatig langs bij je,maar vergeet wel eens te reageren. Er gebeurt ook zoveel op je blog :-)) Die zeehonden in Nieuwpoort ,dat is hun thuis geworden geloof ik!

Gepost door: magda | 23-04-13

fleurige bloemekes heb je mee
en terug één van je eigenste privé tuinierders aan het werk, die tuin zal een paradijs zijn deze zomer

Gepost door: fotorantje | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat was een reuze toeval dat hij geen school had ! Zo is alles in één keer geplant en gezaaid.

Gepost door: magda | 23-04-13

regen Magda ?

de tuin ligt er overal wel droog bij, maar hier om regen vragen..doe ik niet direct

eenmaal het begint..

groeten

Gepost door: willy | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

@Willy,dat was een impulsieve vraag naar regen en we hebben alhier toch een licht regentje gehad. Ik hoorde de plantjes drinken,hahaha! In elk geval schijnt vandaag de zon overvloedig

Gepost door: magda | 23-04-13

Ho, wat ziet die fraai gemeubileerde croque maison er appetijtelijk uit! Van lekmelippe! Doet u me daar ook maar een van. Ik ben al naar de keuken.

Gepost door: Benjamín | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,die croque maison,twee dubbele boterhammen met overvloedig kaas en hesp, was zo groot en overgoten met een preisausje dat mijn dochter er ook eentje van heeft opgegeten! Haar scampi's dropen van het vet en daar zat niet eens een blaadje groen bij .Wel een ferme schaal lekkere frieten. Tja je kunt niet alles hebben hé!

Gepost door: magda | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.