24-04-13

Het moet er mooi uitzien

aardbei1.JPG

 

Ik las vandaag een artikel in de krant over de hoeveelheden eten die  worden weggegooid. Om allerlei redenen maar zeker niet omdat het slecht of bedorven is
Neen gewoon omdat er teveel in de winkelrekken liggen, want half gevulde rekken ogen niet mooi. Gevolg wat niet binnen de kortste keren verkocht wordt , wordt dan maar weggegooid.
Of omdat de normen niet gehaald zijn:  kromme komkommers, rechte bananen, tomaten die niet egaal zijn  en ga zo maar door. Er is niks mis mee maar het ziet er niet uit zoals bepaald is dat het er moet uitzien.( wie bepaalt dit?)
Hier worden tonnen eetbaar voedsel weggegooid en elders is er een schrijnend tekort. Maar het geraakt niet bij hen die tekort hebben. Te duur , weggooien is goedkoper.

We moeten met zijn allen leren beseffen dat wat de natuur ons schenkt niet altijd ideaal is van vorm, kleur , grootte...alsof de mens in zijn geheel zelf zo ideaal is !
En deze aardbeien die ik kreeg van een vriendin uit de Kempen zijn er een bewijs van. De natuur heeft ze gepokkeld en met bulten laten groeien. Het hele mandje aardbeien was zo. Ik wist eerst niet wat ik zag. Ik heb zelf jaren aardbeien gekweekt maar zulke exemplaren staken er nooit tussen.

Cédric keek er met opgetrokken neus naar, maar toen we proefden stelden we vast dat we allebei in lange tijd niet zo'n zoete aardbeien hadden gegeten!! Super lekker! En dat ze er zo vreemd uitzagen merkten we niet eens meer.

aardbei.JPG

 

 

20:54 Gepost in tuin | Commentaren (12) | Tags: kempen, aardbeien |

Commentaren

Moesten ze de "mislukkelingen" wat goedkoper aanbieden zo het wel verkopen. Bio groenten en fruit zijn nooit egaal, maar wel lekker van smaak .

Gepost door: liliane | 24-04-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dan waren dit zeker bio-aardbeien. Zo'n gedrochten had ik nog niet eerder gezien.Wat ze kostten weet ik niet want ik kreeg ze.

Gepost door: magda | 24-04-13

als je er in bijt zijn ze ook niet mooi meer, t is de smaak die telt
erg toch dat er zoveel eten weggegooid wordt die nog goed eetbaar is

Gepost door: fotorantje | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

@Antje, zelf ben ik niet zo kieskeurig hoe een vrucht of een groente eruit ziet.Maar er zijn mensen die alles bepotelen om toch maar het mooiste er uit te kunnen halen. De mentaliteit gaat echt moeten veranderen.

Gepost door: magda | 25-04-13

Zonde van al het eten dat wordt weggegooid, velen zouden blij zijn om het te krijgen of er zelfs een heel kleine prijs voor te betalen.
Appetijtelijk zien die aardbeien er niet uit met al die bulten :-) maar zelfs al er ooit zo'n gedrochten aan mijn gezaaide aardbeiplantjes zouden komen, dan spring ik een gat in de lucht ;-) Ik durf zelfs, tot mijn schaamte, bekennen dat mijn (volwassen) kinderen er met lange tanden van zouden proeven (zoon zou dat waarschijnlijk zelfs niet doen) maar ze zouden in ieder geval ferm lachen om de misbaksels....en ik zou er confituur van maken :-)

Gepost door: bea | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

@Bea,gelukkig hebben mijn kinderen en kleinkinderen een beetje de mentaliteit van hun moeder : de natuur is niet volmaakt ,als het maar vers en niet gemanipuleerd is.

Gepost door: magda | 25-04-13

We hebben nog niet begrepen dat perfectie niet van deze wereld is, maar ik wijs ook naar mezelf met deze beschuldigende vinger, want ik lig ook een beetje in datzelfde gasthuis ziek.

Gepost door: Benjamín | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,het is dus het moment om aan die "ziekte" iets te doen.

Gepost door: magda | 25-04-13

als het smaakt vind ik ,veel mensen hebben honger versta niet dat er zo om gegaan word met eten

Gepost door: sloeber | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber, we hebben het veel te goed,moest er eten tekort zijn dan zou alles wel zonder veel over te zeveren gegeten worden.

Gepost door: magda | 25-04-13

't is daarom dat er nog nooit iemand geeft gebeten in mij ;-))

Gepost door: roysfoto | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

@Roy ,grapjas hahahah!

Gepost door: magda | 25-04-13

De commentaren zijn gesloten.