25-04-13

Weeral laatste donderdag...

...van de maand. 

Drie collega's hadden opnieuw hun  samenkomst . Wil je wel geloven dat we daar alledrie naar uitkijken?
Ik moet elke maand een idee wat we gaan doen die namiddag naar voor brengen . Ik had een idee , maar weet je wat er gebeurd is? We bleven de hele namiddag op het terras zitten. En het ideetje dat ik had zal voor een volgende keer zijn. Ik gaf er niet om  want het was een prachtige dag om van het zonnetje te genieten. Beide vriendinnen hebben geen tuin en voor hen is mijn tuin een verademing. Ik had de hele voormiddag bloembakken gevuld en die stonden nog op het terras  en het was in die weelde van bloemen( die wel nog véél moeten groeien,hahaha) dat we zaten. Ik heb toch even de parasol moeten openzetten want de zon voelden we op onze huid branden . Het is nog oppassen om lang in het zonnetje te zitten.

De magnolia is op het toppunt van zijn bloei. Door de lange koude is die pas veel later in bloei gekomen en nu met het zonnetje is het gewoon een explosie van bloemen. De werkelijkheid is nog veel mooier dan de foto's.

magnolia1.jpg

De paaslelies bloeiden dit jaar maar magertjes ,de tulpen daarentegen halen ruimschoots hun achterstand in. Op onderstaande foto zie je al een paar opgevulde bloempotten.

bloemen.jpg

De forsythia had ik vorig jaar enorm ingesnoeid en ik verwachtte er niet veel van. Maar je zou die moeten zien. Gewoon oogverblindend al is die niet erg groot geworden.

magnolia.jpg

Streepje, de poes die aan zijn pootje erg was toegetakeld kwam ons op veilige afstand gezelschap houden. De lelijke wonde aan zijn pootje is stilletjes aan het genezen. Heel even zag het er opnieuw niet goed uit, maar hij had wellicht zelf de enorme korst afgelikt of open gekrauwd en dat zag er opnieuw een grote rauwe wonde uit. Nu is het goed aan het genezen.
We maakten een foto van ons drie met de zelfontspanner en dat had toch wel wat voeten in de aarde om ons er alle drie op te krijgen. Is toch aardig gelukt vind ik!!

poes en drie gratiën.jpg

Toen ik  deze avond het weerbericht hoorde , ben ik weer naar buiten gegaan en heb de meeste bloempotten onder de grote terrastafel gezet en de beschermhoes over de tafel getrokken. Er wordt nogal veel regen voorspeld en de nacht erop héél lage temperaturen. De andere plantjes die nog moeten een plekje krijgen heb ik terug onder een zeil gestoken. Ik zou niet graag hebben dat één koude nacht alles zou verknallen!

Deze mooie dag kunnen ze ons niet meer afnemen! Ik heb al een gezond kleurtje gekregen en zie er niet meer zo "kelderslekkig " uit.

 

Commentaren

haha kelderslekkig, die uitdrukking had ik nog nooit gehoord
jullie zitten daar precies in een tuincentrum, ik kan geloven dat jullie bleven plakken in de tuin

Gepost door: fotorantje | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat zeg je van iemand die weinig kleur heeft ! Maar nu heb ik al een kleurtje gekregen !!

Gepost door: magda | 26-04-13

je hoeft het niet ver te zoeken Magda..

en nu weet ik ook wat kelderslekkig is, ik zie er in ieder geval niet meer zo uit

fijne dag

Gepost door: willy | 26-04-13

Reageren op dit commentaar

@Willy dat geloof ik best want je wandelde al aan de kust en daar bruin je goed door de wind en de zon!

Gepost door: magda | 26-04-13

Je ziet er in alle geval een beetje kleuriger uit dan je vriendinnen, al hoor je mij natuurlijk niet beweren dat zij er kelderslekkig uitzien.
Een kelderslak bestaat trouwens echt en is een vrij grote, grijze en zwartgestreepte slak. In de verkleinvorm kelderslakje is het de dialectnaam van een pissebed: een grijs schaaldiertje uit de orde Isopoda, tot 18 mm lang, dat zeer vaak aangetroffen wordt op vochtige muren, in kelders, onder stenen, bladeren enz. (Latijnse naam: Oniscus asellus). Andere Nederlandstalige benamingen zijn keldermot, kelderpissebed, kelderzeug, muurpissebed, muurvarken, plattezeug en varkentje.
In onze contreien krijgen klein geschapen mannen soms het verwijt te horen dat ze slechts over een kelderslakje beschikken. Ik weet dat natuurlijk alleen van horen zeggen.
Tot zover deze taalrubriek.

Gepost door: Benjamín | 26-04-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin een heerlijke en leerrijke taalrubriek hahaha! Pissebedden en plattezeugen lopen hier ook rond en ik heb niet eens een kelder!!!De laatste vergelijking kende ik niet :-). Maar die twee vriendinnen zien er kelderslekkig uit: de ene heeft succesvol K doorworsteld en de andere raakt na een val op een ijzelplek maar niet genezen van barsten in haar bekken en zit vol met pijnstillers.(opereren kan niet ,het moet vanzelf weer toegroeien! )

Gepost door: magda | 26-04-13

Een heerlijke lentenamiddag in een bloemrijke tuin doorbrengen. Wat kan er heerlijker zijn ? En Streepje zag dat het goed was.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 26-04-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,we hebben gisteren geluk gehad .Vandaag mocht je de zomerkleren weer opbergen. Het was echt koud en het regende zachtjes.

Gepost door: magda | 26-04-13

Ja, dat was bijzonder opvallend..hoe de magnoliaboom van de overburen ineens in een wólk van bloemen stond toen wij terugkwamen na een weekje vakantie! :-)

Gepost door: mizzD | 30-04-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, gelukkig is de bloei door de koude enkele weken later dan anders en nu kunnen we onder een stralende zon( de frisse wind nemen we er maar bij) van de bloesempracht genieten!

Gepost door: magda | 30-04-13

De commentaren zijn gesloten.