27-04-13

Op studiereis...

Poppies_in_the_Sunset_on_Lake_Genveva_ws.jpg...zo zou je het kunnen noemen.

Vandaag ben ik met de Senioren naar Ieper . We gaan het Museum In Flanders Fields bezoeken en ook een stadswandeling maken met een gids.

Het was een voorstel om dit jaar het Museum te bezoeken want  volgend jaar zal het wellicht erg druk zijn wegens Herdenking 100 jaar Wereldoorlog I .
Ik hoop ook nog vòòr het Herdenkingsjaar een rondrit te maken naar de kerkhoven en herdenkingsplaatsen in de Westhoek.
Toen de Canadese familie hier enkele jaren geleden op bezoek was heeft schoondochter ons langs een paar kerkhoven gevoerd.
Indrukwekkend . Zeker als je dan vòòr de grafsteen staat van John McCrae ..in Flanders field the poppies blow...

Commentaren

jullie van hetzelfde gedacht als ik
volgend jaar zal het daar veel te druk worden
k wil dat ook nog deze zomer doen, en de kerkhoven in de streek
is veel te lang geleden, vroeger toen ik in St-Jan (dorpje bij Ieper) woonde toen reden we als kind met de fiets al van kerkhof naar kerkhof en schreven dan iets in de gastenboeken

Geniet van deze boeiende uitstap Magda

Gepost door: fotorantje | 27-04-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ik heb genoten maar het was wel ene zware dag omdat we niet enkel het museum bezochten. De drukte viel mee maar je ziet voortdurend groepen toeristen met ee gids. Ze verwachten daar de vier volgende jaren een overrompeling. Ik doe beslist dit jaar nog een rondrit langs de kerkhoven .

Gepost door: magda | 28-04-13

Hopelijk heb je er van genoten Magda. Ik las in je vorige postjes hoe je van alles deed. Ik zit hier meestal weer te suffen de laatste tijd.
Ik heb hier geen vriendinnen om me te motiveren. Mijn man heeft andere hobby's zoals rommelmarkten en zo te bezoeken.
Ik zie het zeker weer allemaal te somber zoals het weer denk ik. Groetjes.

Gepost door: emmy | 27-04-13

Reageren op dit commentaar

@Hé Emmy ,koppie niet laten hangen hoor!! Ik kom het al vlug eens af.

Gepost door: magda | 28-04-13

Ter info; In de Westhoek kun je wel een aantal gedenkstenen ter ere van John Mc Crae vinden, maar zijn graf bevindt zich op Winereux Cemetary in de buurt van het Franse Boulogne.

Gepost door: Benjamín | 28-04-13

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, goed dat je het zegt, want je krijgt toch echt de indruk dat McCrae op één van die kerkhoven in de Westhoek begraven ligt.

Gepost door: magda | 28-04-13

ben er nog nooit geweest, moest wel indrukwekkend zijn

Gepost door: merel | 28-04-13

Reageren op dit commentaar

@Merel, je moet beslist deze streek eens bezoeken. Ik heb de indruk dat er méér buitenlanders de Westhoek bezoeken dan de Belgen zelf!! In elk geval worden overal de kerkhoven prachtig onderhouden door het land van herkomst van de gesneuvelden. En de dagelijks Last Post die er gespeeld wordt onder de Menenpoort wordt door allen erg geapprecieerd. Doen Merel !

Gepost door: magda | 28-04-13

Ieper en het museum, meer dan de moeite waard Magda...

Gepost door: willy | 28-04-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, de moeite zeker waard!

Gepost door: magda | 28-04-13

Dit staat ook op mijn lijstje om de streek rond Ieper, Veurne en Diksmuide nog eens te bezoeken. En dan vooral ons oorlogsverleden. Een jaar of 25 geleden nam ik met mijn ouders deel aan een autozoektocht in die streek en die liep vooral rond alle oorlogskerkhoven, herdenkingspunten, musea, ... Hetgeen ik toen allemaal gezien heb, staat nog op mijn netvlies gegrifd. We zijn er 3keer voor teruggereden alvorens de zoektocht volledig beëindigd was. Zo interessant, zo beklijvend. Alleen is het verkeer van vandaag de dag zo druk, dat het moeilijk is om dit op dezelfde manier te herhalen.

Gepost door: Stefanie | 19-05-13

Reageren op dit commentaar

@Stefanie , de kerkhoven konden we niet gaan bezoeken want we waren er heengereisd met de trein. Maar het staat zeker nog op mijn to-do lijstje . Schoondochter heeft beloofd dat we dat eens een hele dag samen gaan doen met de auto. Zij kent de streek want ze woont tegen Diksmuide.

Gepost door: magda | 20-05-13

De commentaren zijn gesloten.