14-05-13

sh.tttt

duifjes.jpg

 

Omdat we een lange winter hadden werd aangeraden om de vogels niet te vergeten. En ik ben ze tot nu toe nog niet vergeten. Ik vind het leuk om de kleine vogeltjes te zien pikken in de graanbollen en de duiven en merels die pikken in het graan op de grond.
De meeste vogels hebben het nu te druk met hun kroost denk ik want behalve een paar merels en twee koppels tortelduifjes zie ik nog weinig koolmeesjes of vinkjes.

Maar die duifjes en merels des te meer en die worden zelfs brutaal ! Als ik niet elke dag wat eten strooi op hun plekje dan komen ze tot aan de achterdeur heen en weer trippelen. Op een dag toen Sébastien hier was omdat de leerkrachten zonodig moesten vergaderen en er dus geen les gegeven werd, riep hij zodanig paniekerig "oma" dat ik de trappen afdonderde want ik was boven bezig.  

Hij lag in de zetel en toonde een been die vol ging met vogelpoep!! En toen we zijn been afgeveegd hadden gingen we in de living eens rondkijken . Het was niet te geloven hoeveel vogelpoep we aantroffen. Op de kussens, op het tapijt, op het parket, op de vensterbank , op de zetel, op een paar stoelen, op het tafelkleed en dan vergeet ik wellicht nog een paar plaatsen... Het leek precies of er een zwerm vogels hadden binnen gezeten.
De achterdeur stond open en toen Sébastien naar de living ging had hij een merel naar buiten zien huppen. We zijn hier allang gewoon dat merels de korrels uit poes haar etensbak halen en hij had er verder geen aandacht aan besteed.

De achterdeur blijft nu dicht  (het is toch geen weer om de deur open te laten)tot ik de "vliegendeur "heb opgehangen. Ondertussen probeer ik niet te vergeten om graan te strooien onder hun boom!

21:59 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (26) | Tags: vogels, voederen |

Commentaren

Hier zullen de vogels niet te vlug binnen komen met drie katten in huis. Hoe is het nu met het pootje van je buitenpoes ?

Gepost door: liliane | 14-05-13

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,onze poes trekt zich niks aan van die vogels. En wij zijn het ook al gewoon dat ze uit het bakje van poes komen pikkn in de keuken.Nu is die ene merel wellichtook een sin de living gaan kijken en wellicht in paniek de uitgang neit meer gevonden.'t Was in elk geval de moeite.
Streepje , de buitenpoes : zijn pootje is wonderwel genezen. Je ziet soms dat hij die poot wat anders neerzet en waar zijn poot de ergste wonde had is het haar niet meer zo gelijkmatig teruggegroeid. Maar anders blakend van gezondheid en met een grote eetlust. Ik heb dat echt niet verwacht.

Gepost door: magda | 14-05-13

Hahaha, als dat geen lefgozers zijn. De vogels voelen zich thuis daar bij u, ze nemen het zelfs heel letterlijk :-)
Hier komen de merels ook tot aan de achterdeur, zelfs terwijl de kat aan het raam zit en bijna onnozel wordt als ze die vogels ziet. Ja Magda, hier zeggen ze: stront is geld. Hopelijk heeft dat schijtincident u wat opgeleverd (behalve veel poetswerk) LOL

Gepost door: bea | 14-05-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, 't is het moment om mee te doen met de lotto!!
Dan heb je een poes in huis! Die trekt zich niks aan van die vogels.

Gepost door: magda | 14-05-13

haha die durven wel zo in huis komen

Gepost door: fotorantje | 14-05-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,die vertellen dat gegarandeerd voort ,want de merels komen al jaren tot de etensbak van poes in de keuken.

Gepost door: magda | 14-05-13

HA DAT IS WEL MOOI denk ik maar geen fijne verassing ,laat de deur maar dicht

Gepost door: sloeber | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Sloeber ,dat was geen leuke verrassing ,ik moet nogal poetsen om al die kak op te kuisen.

Gepost door: magda | 15-05-13

Volgens mij vinden ze nu toch genoeg om te overleven. Onze merel bevoorbeeld zie je ook ijverig in de weer. Jij hebt een paar luieriken gekweekt.

;-)

Gepost door: ms | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mske, lui zien ze er niet uit zoals ze heen en weer vliegen. Maar ik weet het ,ze moeten nu zelf eten zoeken. Ik ben de "voedselbedeling" aan het afbouwen , maar wil het ook niet ineens stopzetten.

Gepost door: magda | 15-05-13

Ooit een verdwaald duifje binnen gehad..dus ik weet hoe die beesten sch*ten in paniek! hahahaha! Dat was een klusje vermoed ik! ;-)
Maar inderdaad zoals ms schrijft..die vogels hoeven nu echt niet meer bijgevoerd te worden.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, je vraagt je af hoe zo'n beestjes zoveel sh.t in hun kleine lijfjes kunnen hebben! Het was zeker geen plezierig karweitje om alles op te kuisen. Gelukkig hielp Sébastien zoeken waar er van die "pletsjes" lagen ,hahaha. De hele living lag vol en het waren geen droge drolletjes.

Gepost door: magda | 15-05-13

Wat een verhaal, de merels hebben geen schrik meer van de mensen, maar dat ze ver gaan dat is wel heel uitzonderlijk denk ik! groetjes

Gepost door: Emily | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Emily, op dat ogenblik was er niemand in de living en de achterdeur stond open. Vroeger hadden we een merel die we "opa' noemden . Jaar na jaar kwam die terug .Hij was goed herkenbaar want hij had een witte bles op zijn kopje. Die trippelde langs de poes naar diens etensbak .Die etensbak verplaatsten we een tijdje naar de hall ,maar ook daar trippelde hij naar toe .Daarvoor moest hij door de hele keuken! Ach we lieten het etensbakje dan ook maar in de keuken staan. Het was toch grappig om zien, hij wiegde met zijn kopje heen en weer en als hij zag dat we niets deden trippelde hij verder naar de etensbak. Maar deze merel moet toch wel ergens in paniek zijn geraakt en de buitendeur niet meer onmiddellijk gevonden hebben. Blèkes ,'t was maar vies hoor!

Gepost door: magda | 15-05-13

Magda goede middag...

dat zijn vogels die thuis zijn in ' Tenhuize Magda ' en die jullie gewoon zijn en geen
schrik hebben ! En als dank voor de gastvrijheid laten ze met plezier een visitekaartje
achter, ondertekend met een schone madolle ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, dat zal het zijn , die beestjes zijn ons gewoon en we jagen ze ook nooit weg. Maar daarom moet ze hun visitekaartje in mijn living niet achterlaten. Ze mogen al content zijn dat ze in de keuken kunnen komen.

Gepost door: magda | 15-05-13

maar beter de deur dicht laten

Gepost door: merel | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Merel ,de deur staat hier héél veel open, dat is een gewoonte (natuurlijk niet als het zo koud was). Maar de vliegendeur zit er nog niet in en dat zal wel noodzakelijk zijn.

Gepost door: magda | 15-05-13

Het zijn wel erg brutale vogels die bij jou wonen, Magda. Maar het is misschien beter om vogels alleen maar in de winter bij te voederen. Als je dat ook in de lente en in de zomer doet verstoor je hun natuurlijk gedrag en vangen ze geen wormen of insekten meer.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik ben me dat bewust hoor en ik ben dat voederen ook zachtjesaan aan het afbouwen ,maar zoals ik bij MS al schreef ik wil het ook niet van de ene dag op de andere dag doen.

Gepost door: magda | 15-05-13

Dat, niettegenstaande de achterdeur veel openstaat, nog niet meegemaakt. Krijg dat nu maar weer uit de zetels of tapijt, daar zo ons vrouw niet blij mee zijn..

Gepost door: roysfoto | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Roy, ik was daar ook niet blij mee hoor, maar ja het was gebeurd en dan is opkuisen de boodschap. Hier zijn we dat gewoon dat die beestjes tot in de keuken komen. Poes jaagt ze niet eens weg en dat weten die sloebers maar al te goed.

Gepost door: magda | 15-05-13

de titel deed me het ergste vermoeden Magda..

gelukkig was het maar sh...

Gepost door: willy | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, was iedere sheet een euro dan was mijn dag goed geweest!!!

Gepost door: magda | 15-05-13

Die moeten duidelijk geen cursus assertiviteit volgen :-) die gulzige vogels.
Maar gelukkig zijn wij als ze onze tuinen tot hun favoriete oord bombarderen he.

Gepost door: Stefanie | 19-05-13

Reageren op dit commentaar

@Stefanie, dat is ook waar, we zijn blij als kleine kinderen als je de vogels in je tuin ziet rondwippen en ziet eten van de graanbollen en de restjes brood en zo die je in de tuin gooit. Maar ik bouw dat bij voerderen toch wat af en ik merk dat ze genoeg te pikken hebben in de tuin als ik ze wormen zie uitpikken.

Gepost door: magda | 20-05-13

De commentaren zijn gesloten.