15-05-13

Nieuwe ramen...

...weeral .Inderdaad weeral. In het najaar werd de bovenverdieping voorzien van dubbele beglazing  Maar deze keer werd de dubbele beglazing op het gelijkvloers vervangen. Het glas  van de terrasdeuren vertoonde wolkjes en die werden alsmaar groter. Niet zo mooi om op  te kijken. Wellicht is er lucht tussen het dubbel glas geraakt en de condens deed de rest.

Door de lange winter is het er nu pas van gekomen om de ramen te vervangen. Gelukkig scheen praktisch de hele dag de zon en dat milderde toch de strakke wind. Bepaald warm hebben we het niet gehad binnenshuis. De twee mannen die de klus kwamen klaren waren wel zo attent om niet alle ramen er ineens uit te gooien maar deden het kamer per kamer, voor zover dat mogelijk was.

Het was een grotere klus dan ze verwacht hadden en ze deden overuren om het werk af te maken. Ze konden me toch moeilijk met een open terrasdeur laten zitten ! Het uithalen van het glas en de omkadering reinigen vroeg meer tijd dan ze voorzien hadden. Maar ik heb ze verwend  met lekkere vers gemaakte soep bij hun eigen boterhammetjes en een pannenkoek toe. Met al die eitjes van buurtjes kippen had ik een hoge stapel pannenkoeken gebakken. En als extra toetje kreeg de jongste van de twee een Dafalgan. Want hij was 's morgens opgestaan met koorts en zag er helemaal niet zo kiplekker uit. Een beetje uit eigenbelang, want ik wilde graag dat de klus vandaag zou af zijn,hahahah!
Eigenlijk is het niet helemaal gelukt want hun baas had verkeerde afmetingen opgetekend voor het raam van de keukendeur.Tja, dan zullen ze later nog eens moeten terugkomen en dat willen ze graag doen na zo'n vriendelijke ontvangst, zeiden ze. Ik kreeg er gloeiwangen van!!!

De hele benedenverdieping is echt vuil , morgen is het poetsdag en daarna kan ik al de gordijnen die ik heb gewassen terug ophangen ...op vuile ramen want ik mag de eerste dagen de ramen niet afwassen . Eerst moet een soort siliconen die rondom het glas is gespoten verhard zijn. Dus op tijd naar bed om morgen fris en monter aan de slag te gaan samen met een nieuwe poetshulp ! (= ik vertel daar nog wel over later)

 

 

ramen.jpg

 

 

21:49 Gepost in werken | Commentaren (14) | Tags: ramen, glashandel |

Commentaren

Oei! Met koorts en jij die net zo moet opletten dat je niks meer raapt.

Gepost door: ms | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mske, ik schrok toch een beetje toen hij het zei en ik heb hem (bijna) verplicht een Dafalgan te nemen. De microben zullen wel weggewaaid zijn want het was hier open huis en er was erg veel wind!

Gepost door: magda | 16-05-13

dat zijn geen kleine werken Magda..


je zult je vandaag niet vervelen, ik denk trouwens dat "vervelen" niet in je woordenboek staat

groeten

Gepost door: willy | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, inderdaad het woord vervelen ken ik niet. Maar de boel alleen opruimen was wel te veel voor één man(=vrouw) en ik rekende op poetshulp...die het niet afkwam. ggrrr! Dan doen we er maar langer over om het hier aan de kant te krijgen. De strakke wind gisteren had bloesems en bladeren en dan de afval van de ramen uithalen door het hele huis gezwierd! Ja het was hier open huis hé!

Gepost door: magda | 16-05-13

Stevige klus voor maar twee man..vind het knap dat ze nog zo'n eind kwamen..en dan die ene jongen nog ziek ook..!
Je gordijnen heb je gewassen..maar ze hingen er daar nog wel? hopelijk zat er geen siliconenkit aan..was het niet beter geweest ze van tevoren weg te halen?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de glasgordijnen had ik overal verwijderd , en ook gewassen. Maar die overgordijnen stoorden helemaal niet. Ik heb ze wel helemaal opzij gelegd .Op de foto nog niet. Ze waren toen bezig om de oude beglazing eruit te peuteren.

De zieke jongen wilde niet thuisblijven want dan moet de andere alles alleen doen! Er is tekort aan personeel. Van kameraadschap gesproken, mooi hé!

Gepost door: magda | 16-05-13

je hebt ze goed verwend Magda, ik denk dat ze zullen zorgen dat ze nog dikwijls moeten terugkeren :-)

Gepost door: fotorantje | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,hahaha ,maar ik heb ze wel gezegd dat ze daarom geen half werk moeten doen om te kunnen terugkeren. In elk geval toen ze weggingen hebben ze me nog eens uitgebreid bedankt. Ach en dat doet echt plezier hoor ! Ik vroeg om een kleinigheid aan een raam te repareren en dat deden ze maar al te graag. Zo zie je maar wat een vriendelijk woord of handeling kan teweeg brengen.

Gepost door: magda | 16-05-13

Hopelijk is het meeste vuil ondertussen al opgekuist. Het zal mooi zijn, zo met het nieuwe glas. Hier werd vorige week ook het glas van de veranda vervangen, er zaten ook luchtbelletjes tussen en dat was echt geen zicht meer (letterlijk en figuurlijk) Bloggroetjes, doei

Gepost door: Chrisje | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, het meeste vuil is opgekuist . Door de wind was het overal heen gewaaid. IK had erg gerekend op de nieuwe poetshulp maar die is niet eens afgekomen. Morgen doe ik dan maar verder want het was teveel om het in één dag te klaren. Living, hall, keuken, en nog een kamer. Ze hadden het grootte wel opgeveegd maar dat was dan ook met de grove borstel. Nu kan ik weer door "heldere" ramen kijken zonder allerlei luchtbellen en wolkjes. Ik mag anders niet klagen de ramen zaten er ruim 40 jaar in.

Gepost door: magda | 16-05-13

Je zal blij zijn als alles weer opgeruimd is!

Gepost door: cuisine celine | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Céline ,dat zal wel, want de hele gelijkvloers zag er lief uit!

Gepost door: magda | 16-05-13

Het is al niet van die ramen te vernieuwen maar de rompslomp die erbij komt. Gelukkig komt aan de opkuis ook een einde, zelfs zonder hulp van een poetsvrouw (het kreng!).

Gepost door: bea | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Bea, je begrijpt me. Het is een heel werk al die ramen vernieuwen maar de opkuis is even zwaar en zeker als je het alleen moet doen!

Gepost door: magda | 16-05-13

De commentaren zijn gesloten.