16-05-13

bloemen waaien uit ...

bloemen waaien uit.jpg

..en ik voel me helemaal uitgeteld.
Terwijl ik gisteren en vandaag voornamelijk binnenshuis bezig was, ging de wind nogal te keer met als resultaat dat ik vandaag opmerkte dat er veel tulpen een deel van hun kleurige kopjes hebben verloren, het gras lag bedekt met bloesems en de magnolia toont hier en daar nog een bloemkop. We hebben lang gewacht om al die kleurige bloemen en bloesems te zien en het weer zorgt ervoor dat die pracht vlug tot het verleden behoort.


In elk geval hadden we gisteren geluk dat het niet regende want dan zou het hier een slijkboel geweest zijn. De twee mannen liepen herhaaldelijk over en weer  naar hun auto of naar hun slijptoestel. Hoewel ze zoveel mogelijk zelf hebben opgeruimd , heb ik overal oude stukjes mastiek gevonden. Het was hier open huis en de wind was zo sterk dat die brokjes overal terug te vinden waren. Stel je voor dat die nat waren dan zou het een plakkerige boel zijn geworden.

Vandaag zou een nieuw poetshulp komen en dat kwam goed uit . Samen konden we het gelijkvloers grondig kuisen. Wie ik niet zag afkomen was de nieuwe hulp. De dienst even opgebeld en die probeerde de poetshulp te bereiken maar er kwam geen reactie op gestuurde berichtjes of ingesproken mededelingen. Dat belooft. Ik wacht even af wat de reden kan zijn.
Maar dat betekende dat ik er alleen voor stond en ik wist dat ik dit in mijn eentje niet op één dag kon klaren. Het is niet enkel alles terug zetten maar het betekent ook alles afwassen want de minuscule plastiek deeltjes door het bijschaven van de omkaderingen plakken overal aan.
Een muziekje als achtergrond , een koffietje en een greep snoepgoed maakten het werk lichter ! Morgen nog een dagje en alles is weer tiptop in orde en spreek me dan niet meer van poetsen, kuisen, opruimen...

Maar over poetsen gesproken. Weet je dat dit gevaarlijk kan zijn? Ik bedoel dan niet zozeer dat je jezelf kunt kwetsen.
Een tijdje geleden had ik de parketvloer opnieuw ingeolied. Om praktische redenen ging ik de andere dag verder doen. Telkens ik de andere morgen door de keuken liep rook ik iets dat ik niet kon thuisbrengen. Ik bleef maar zoeken tot ik op een bepaald ogenblik het doek opentrok waarmee ik de parketvloer had ingeolied. Dat was van binnen zachtjes aan het roken en toen ik het opentrok kwam een vlam eruit. Vlug buiten gegooid en de waterslang erop. Was me dat schrikken. Ik las toevallig diezelfde week in Libelle het verhaal van een vrouw die precies hetzelfde had meegemaakt maar zij was er niet op gekomen en haar appartement was uitgebrand.
Die olie blijkt dus brandbaar te zijn en de gebruikte doeken moet je na gebruik weggooien ! Dat wist ik niet, heb ik geluk gehad. 't Zal me niet meer overkomen. Ik heb de gebruikte doeken om met boenwas te werken ook maar weggegooid. Je weet maar nooit. Ik scheur wel een paar oude handdoeken in stukken als ik nog zo'n karweitje doe.

 

20:32 Gepost in werken | Commentaren (16) | Tags: ramen, gashandel, kuisen, bloesem |

Commentaren

ja, ferme lente is het Magda, we zullen onze vitamine D ergens anders moeten halen dan uit de zonnestralen

oooh bijna brand zeg, ik wist dat niet en er zullen wel veel mensen zijn die dat niet weten
zou dat niet op de verpakking staan

interessant zo'n poetsvrouw die niet komt opdagen
t weekend en volgende week dan maar wat rust inlassen hé

Gepost door: fotorantje | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Antje ,er staat wel op de verpakking dat die olie brandbaar is( maar welke olie is dat niet) ,maar toch niet dat je de doeken moet weggooien na gebruik. Ik had eerst andere olie maar in de winkel waar ik nu was hadden ze dit merk niet en ik kocht andere even duur en van een goed merk. Voorheen heb ik zoiets nooit ondervonden, 't was nu toch echt schrikken .
Och ik doe het rustig aan maar het was toch een tegenvaller . Ik ben benieuwd waarom de nieuwe hulp niet is afgekomen.

Gepost door: magda | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

Wat is er met je 'oude' poetshulp gebeurd? Waardeloos dat iemand zomaar weg kan blijven..niet netjes om je niet even af te melden of zo.
Maar jij wist wat te doen vandaag..én morgen pfff!
Vreemd dat dat spul zomaar kan ontvlammen in een opgevouwen doek..lijkt wel toverij hè! Dat er goedjes zijn die je zéker niet bij ándere stoffen moet gebruiken weet ik wel, maar zomaar op zichzelf al een reaktie geven?..bizar!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-05-13

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, poetshulp! een verhaal op zich, dat komt eraan.
Ik ben geweldig geschrokken van die "brandende " lap en toen ik dat artikel vlak erop las nog meer. Die lap lag opgevouwen op het aanrecht om de andere dag verder te gebruiken. Ik had die eens moeten opbergen in de garage voor een volgend gebruik. Ik mag er niet aan denken. Volgens de vrouw in het artikel kan dit en noemen ze dat zelfontbranding. Het doek lag niet open maar in elkaar gefrommeld. Doet me denken aan afgemaaid gras dat je in de zomer op de composthoop gooit. Voel daar maar eens aan: warm in het midden.

Gepost door: magda | 17-05-13

Ja..da's broei, net als je in mest kunt hebben..dat komt door de temperatuur van de lucht..toch? Maar ik snap niet dat zulk gevaarlijk spul verkocht mag worden..het lijkt me echt helemaal niks!

Gepost door: mizzD | 17-05-13

Ja "broei " dat was het woord wat ik zocht. Ik snap dat ook niet .Er staat enkel op dat deze olie brandbaar is! Maar zo brandbaar vermoedde ik toch niet.

Gepost door: magda | 17-05-13

Dat lijkt me gevaarlijk spul, Magda. Voor je het weet staat na een poetsbeurt het hele huis in brand. Gelukkig is het zonder erg goed afgelopen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik vind dat het wel beter mag aangeduid worden. Want wie bewaart nu niet een boenlap voor de volgende keer .Dan heb je minder boen nodig want de lap is al doordrongen. Zo dacht ik ook bij die lap voor het in oliën van de parketvloer.

Gepost door: magda | 17-05-13

Magda goede middag...

Pepinette fronst de wenkbrauwen...eerst insmeren met white-spirit, met een doek erover en dan boenwas en opletten dat ge niet uitschuift ! Ikzelf ken er niks van !
Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

@Pepino, inoliën van een parketvloer is niet gelijk aan boenen . Groot onderhoud doe je met een machine maar klein onderhoud doe ik met een doek ,kwestie om alle strepen weg te krijgen van oa. verschuivende stoelen en dan wat geduld hebben tot de vloer echt droog is.

Gepost door: magda | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

dat was me wel wat Magda...

op sommige producten staat dat je goed moet verluchten, sinds ik eens onpasselijk werd let ik wel op..

maar zo ontvlambaar is wel gevaarlijk..

een zonnig pinksterweekend zal ik je niet wensen, dat wordt helemaal niets

een gezellig lang weekend !

Gepost door: willy | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

@Willy, een gezellig lang weekend wordt het beslist, maar het zal wel overwegend binnen zijn met zo'n apeweer. De hele dag heeft het hier geregend.

Gepost door: magda | 17-05-13

Goede avond Magda bedank voor al u lof . Ja Van zo iets ken ik er niets van. Ik kan je echt niet helpen.
Groetjes en dikke knuf xxxx
Adriën

Gepost door: Adriën | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

@Adriën ,dat je langskomt betekent dat je aan de beterhand bent! Een spoedig volledig herstel !

Gepost door: magda | 17-05-13

Reageren op dit commentaar

Lieve deugd, dat zal me wel schrikken geweest zijn. Gelukkig was je er tijdig bij en kon je de doek buitengooien. Maar dat blijft wel effe in je lijf zitten vermoed ik.

Gepost door: Stefanie | 19-05-13

Reageren op dit commentaar

@Stefanie, je kunt het geloven dat ik geschrokken ben. Ik liep al een hele tijd te snuffelen want ik werd een soort brandgeur gewaar. Op den duur begin je aan jezelf te twijfelen tot ik een ietsie rook zag uit dat doek . Bij het opentrekken sprong de vlam eruit. Ik sla niet vlug in paniek maar schrikken was het wel en in één beweging vloog het doek in de tuin waar ik de waterslang er opzette.

Gepost door: magda | 20-05-13

De commentaren zijn gesloten.